Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на моторна коса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение

    Ако може линк или подсказка.
    https://shop.mitvas.com/bg-product-details-758.html


    https://linsonmoto.bg/dobavka-za-sta...abilizer-250ml
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • Аз вече недоумявам колко пъти и в колко теми ще трябва да го водим тоя разговор за стар бензин и стари смеси?? Ма някой го държал по две години и палил после от четвърт, ми много хубаво тогаз, чудесно даже.
      За двайсе години любителско ползване на моторни машинки съм си изградил навици дето хич не ми тежат и ги препоръчвам на колеги дето и с тях се налага да се спори понякога.
      По гаражи и сайванти имам няколко тубички с надпис "бензин", даже вече и на работа съм донесъл /тя е с два надписа/ и когато ще върша нещо - мина през бензостанцията и сложа за 3-4-5 лева или повече. Ако до 2-3 месеца има остатък - отива в колата или консуматив за бояджийска дейност. Масло Щилско или Хуск. Шише нарочно и спринцовка от някъв антибиотик - смес правя за един резервоар и наливам преди да паля. Като остане в резервоара и не предвиждам да работя 3-4 седмици - изливам /отива в колата/ и паля да работи докато угасне само. За фрезата имам една голяма спринцовка с маркуче - и там го дърпам от резервоара и после работи да го осуши. Сменях резервоар и карбуратор след 2-3 години престой с бензина щото имах други грижи тогава и майсторчето от Хуска ме закле тогава - никакво стоене със стар бензин. Като си много отворен, вика - ползвай си добавки, ама пак ще се видим...
      Тва е положението, имам си безкрайно много работа, но не ми тежи да си ги спазвам тия процедурки.
      Между другото, тука на работа май поокотихме една нова 4Т машина среден клас заради престой с бензин в карбуратора, ама не знам как се оправихме после

      Коментар


      • Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        От над 20 години имаме мотоблок Болгар с двигател B&S - никога, ама никога не е източван бензин от него. Стои си под един навес и като мине зимата и почнат пролетните култивирания само доливам бензин и паля. карбуратор за толкова време не е чистен никога.

    • Еми аз пък 9 години на гадния китаец не ми дреме от кога му е бензина. Дърпам канапа и карам. Карбуратора му струва колкото супер-дупер анти мега неразграждащата добавка. Всеки е свободен в избора си. Не натрапвайте своя, просто го споделете.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

      Коментар


      • Аз пък без да притежавам гадни кетайци не ги жаля

        За двутактовите точа горивото ама те са разни преносими на ръка коса и резачка марка Щил - оказва се най ги глезя тях.

        За четиритактовите косачка Бригс, фреза китаец Хуйдай и генератор Мастурбиши да има да чакат точене на бензина - слага се добавка някакво американско чудо.

        Май май генератора след 3-4 години почна да пали трудно под нулата та може карба да е за ремонт
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

        Коментар


        • В Практикер бая са намалили 2Т маслото Oregon. Бива ли го това масло?
          Публикувайте отговор

          Коментар


          • Я се обадете на Калоян Драгозов от Аргомаркет и не се занимавайте с глупости. Тримера, който закупих от него е китайски,но много подобрен. Вече за 1 г имам 20 декара косене и нямам никакви проблеми.. За моторно масло купувайте двутактово пълна синтетика малко по-скъпо е,но не пуши, а за бензин, само 100 октана. От 5 г ползвам тази комбинация и имам хем мощност, хем икономия.
            Последно редактирано от белята; 19-04-21, 20:28. Причина: кривопис
            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

            Коментар


            • Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
              Я се обадете на Калоян Драгозов от Аргомаркет и не се занимавайте с глупости. Тримера, който закупих от него е китайски,но много подобрен. Вече за 1 г имам 20 декара косене и нямам никакви проблеми.. За моторно масло купувайте двутактово пълна синтетика малко по-скъпо е,но не пуши, а за бензин, само 100 октана. От 5 г ползвам тази комбинация и имам хем мощност, хем икономия.
              Може ли линк към тримера, че с този Штил с който кося след един час работа ми се изкривява и заболява кръста.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

              "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

              Коментар


              • Чавдар (V93)
                Чавдар (V93) коментира
                Редактиране на коментар
                На китайците самарите са много зле. Общо взето са колкото да се каже, че има самар. Аз моя го изхвърлям, че вече къде половината време ми минава в оправяне на самара, а през голяма част от останалото време машината я държа на ръце, все едно няма самар.

            • Нормално. Хубав самар струва повече от косачката
              Аз си правих от два един, и горе долу става.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

              Коментар


              • Купих си най-скъпия самар на Райдер за 35 лв. Сега гледам са по 15-20 същите. Гледах и на Хускварна за 200 и кусур лева. Само на картинка, с поръчка. Мерси. Разлика конструктивно няма голяма, ся оня за 200 пари ще е по-лачен, всеки сам си преценява.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

                Коментар


                • Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                  Купих си най-скъпия самар на Райдер за 35 лв. Сега гледам са по 15-20 същите. Гледах и на Хускварна за 200 и кусур лева. Само на картинка, с поръчка. Мерси. Разлика конструктивно няма голяма, ся оня за 200 пари ще е по-лачен, всеки сам си преценява.
                  Това?
                  https://www.raider.bg/c/drugi-akseso...herven-rd-1330
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                  Коментар


                  • turtey
                    turtey коментира
                    Редактиране на коментар
                    Аз ползвах за основа това
                    https://www.onlinemashini.bg/samar-z...liu4alki/21878

                    Върши работа, нооо.
                    Абе козата си сака пръч.

                  • Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нещо такова, и моето е черно като на Чавдар. Това щилското е на добри пари, можеше да се прежаля за него. Но и райдъра ми върши работа, аз 5-6 години косих с един ремък(оригиналния на китаеца), та това ми е перфектно. Като порастна може да дигна стандарта, ма нещо разлика голяма не виждам. Пък и райдъра е копиран от някъде, шит е в БГ.

                  • mitko 53
                    mitko 53 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Професионалните си се продават със самара, преди години си купих stihl fs 350 и си вървеше с оригинален самар, много удобен, косил съм по 7 часа, почти без почивка. Имам и един скапан китаец RTR Max, който е с презрамка, е мъка си е, за един час след изкривя. Между другото в Лидл скоро ще пускат моторна коса, гледам си върви със самара.

                • От Драгозов съм купил куп профи машини, относно самара, понеже мястото което кося е с денивелация не е равен терена, само с този скъпия самар на Хукс за 220 лв спря да ми боли гърба при косенето, разбира се и самия храсторез също е на Хуск Профи, не е като да не съм косил с китаец и други два вида китайски самари, истината е че самара на Хукс за 220 лева е много удобен при продължителна работа, много равномерно се разпределя тежестта и според терена, колкото и клиширано да звучи, скъпия самар и съответния профи Храсторез на Хукс си струват всяка стотинка, не ме питайте откъде знам, всичко съм пробвал и затова си позволявам да дам такъв категоричен съвет.

                  п.с. Ползвам също и профи каска с антифони и с метална мрежа за пред лицето ми, пак е на Хукс, колко охлюви и камъчета са се размазвали и удряли пред мрежата...., със всичко това ми е много по-спокойно, безопасно и леко кося, това от личен опит.
                  Последно редактирано от Еделвайс; 20-04-21, 11:01.

                  Коментар


                  • Еделвайс
                    Еделвайс коментира
                    Редактиране на коментар
                    То е ясно, но в моя случай времето ми е кът и когато ходя на село специално само за да кося, трябва да окося 4 големи двора за половин ден, маскимум производителност за кратко време без да съм като пребит накрая, затова ща не ща, прибегнах до профи машини и аксесоари, които значително ме улесняват и облекчават косенето ми за кратко време на максимални обороти

                  • s_s1
                    s_s1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Каква е тази марка "Хукс"?
                    Може ли линк.

                  • Еделвайс
                    Еделвайс коментира
                    Редактиране на коментар
                    Husqvarna разбира се, от много години и казвам накратко Хуск, въпреки че не е правилно но така съм и свикнал да и казвам на тази марка

                • Моята машина е FS 490 C с някакъв самар с меки презрамки, но след повече от час косене и ме заболява едната рибица и кръста.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                  "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                  Коментар


                  • Чудя се за тример с колела - половинката има напъни за едно място, което е занемарено, а наш търговец с предлага 2,2 киловата 2тактов та ако някой е имал опит с подобно возило моля да сподели
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:шипеи.png
Прегледи:450
Размер:121.0 КБ
ID:6736178
                    O888 749-O86
                    C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                    NC 750

                    Коментар


                    • То това си е храсторез с колела. Доскоро беше нереално скъп за мен.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

                      Коментар


                      • m4r1qn
                        m4r1qn коментира
                        Редактиране на коментар
                        Трябва ми за висока трева, не е като да е популярен, но пук ще може да го ползва и половинката .... докато аз си потребявам сиестата

                    • Някой да е пробвал главите с верига?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                      Коментар


                      • Никола
                        Никола коментира
                        Редактиране на коментар
                        Чичо ми купена от нТия битак, разлетяла се е за щастие без поражения...

                      • turtey
                        turtey коментира
                        Редактиране на коментар
                        То реално мога да си произведа сам и от някоя стара верига от резачката.
                        Върши ли работа за косене? Преди да се разлети )

                      • Никола
                        Никола коментира
                        Редактиране на коментар
                        Беше доволен иначе, че реже яко. Абе не си е работа. Пък и предполагам пиньончето няма да откара много преди да се изрони.
                        Аз на моята карам с една дебела сива корда, на форма е като стоманена проволка, ама пък улейчетата на главите не издържат с нея особено и сега са със занитена неръждаема ламаринка на мястото на алуминия.

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X