Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
    Силно се надявах темата да залитне в тази насока , ама явно са малко колегите на газ.
    Мислях си че Гранд Черокито 4.0 да даде СРЕДЕН разход от 15 литра газ ( 80% извънградско и 20% селско) , но в почти всички теми се споменава че WJ V8 гори колкото 6'ака ,но върви в повече от него?
    Страх ме е от турбота, съединители с демферен маховик, умни дюзи които са огромни суми взети задедно.
    При бензина ги няма?
    И така....
    Всичко до около два литра бензин, ще харчи средно до 15 газ при описаното каране.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
      В този ред на мисли как се представя WJ 2.7CRD
      1876kg тежащ?
      Възможно ли е при моите условия да му докарам 8 литра среден разход-
      Повтарям ,че останаха назад в темата
      80%извънградско , 20% селско
      Без офф Роуд
      Без магистрално
      Плавно спиране /тръгване
      Без гонки по светофарите?
      Максимум 2000 оборота- той там е с 90км/ч ( в you tube гледах клипове).
      Стандартен размер гуми
      Без намерения за силов офф Роуд.
      Само за инфо - натоварен с 3 колелета отзад, нормално багаж, резервоар до преливане с добавка 1литър 2т масло от Кауфланд, много плавно с 90-100 по Хемус до Ябланица съм постигал 6.1/100 разход по табло. Реален ~6.7. Това с АТ гуми. И тежи 2100кг. А с 2000 оборота е на 100км/ч след локъп. Или според мен с шосейни гуми, празен и при "умно" шофиране - може.
      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Tи уби всички производители на така наречените СУВ. А също и на милионите притежатели на такива.
        Щото те за гората не стават, а за пътя видиш ли 4х4 не им трябва.
        От утре ще ги спират от конвейрите
        Не те разбрах.

... а в случая се търси нещо което е модерно, до 8, с нисък разход, за ежедневна асфалтова употреба.
        Никъде не видях нужда от 4х4.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Едни сметки от вчера по пълно/пълно на една и съща колонка пропан-бутан 25л. за 240км.Това с колата от подписа с междуселско с разрешената скорост а в района газта е под лев.
          +359 889 301 623 Явор
          Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

Коментар

Първоначално публикуван от bradi Преглед на мнение
            Едни сметки от вчера по пълно/пълно на една и съща колонка пропан-бутан 25л. за 240км.Това с колата от подписа с междуселско с разрешената скорост а в района газта е под лев.
            Тука имаме попадение за разход на 100км, но не се вмества в бюджета.

Коментар

Фрилендър единица, и махаш карана и задния мост..... 7-8 нафта/ смесено

Envoyé de mon HTC Desire 626 en utilisant Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                Не те разбрах.

... а в случая се търси нещо което е модерно, до 8, с нисък разход, за ежедневна асфалтова употреба.
                Никъде не видях нужда от 4х4.
                Така пише в заглавието,те джиповете нали са 4х4 или нещо такова?
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ми не, вече е до 15-16/100, и май не е нужно 4х4, а да е "по-високо"...

Коментар

Първоначално публикуван от gogi69006 Преглед на мнение
                    Ми не, вече е до 15-16/100, и май не е нужно 4х4, а да е "по-високо"...

Само за африканска камила се сещам,нищо друго.
                    И е 4х4!
                    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                    Киа спортаж2000тди 98г
                    Ауди А3 1.9ТДИ
                    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Преди 5-6 часа заредих 54,6 литра газ изминати 421 км. Да кажем 2-3 литра бензин още. Койт му тряба да смята. От тях около 150 км. да кажем извън градско ходих два пъти до язовир Тича за рибка. Останалото в Джумаята.
                      Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                      freelander 1,8 2001g.

Коментар

15-16лв вече доста автомобили би трябвало да стават.
                        Като пример-Х5 V8 2.2тона на автопилот 150км/ч по нашите магистрали многократно отчетено на колонка пълен-пълен 16-16.5 газ.Градско в областен град спокойно каране пада и под този разход.

Коментар

VW T4 1.9tdi по икономично,здраво и високо от това няма.Карам служебно такова,има пътнически вариант.Фронтерата ми дава 14-15 газ при 130-140 по магистралата,градско пак толкова горе долу.Чисто нов изпарител , а не е да не тежи,ако и махна железоряка и половината "оборудване" от багажника ше свали поне 1л.
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Имам същите изисквания към бъдещото си возило,но на мен ми трябва пикап. И почти единственият ми избор е Great Wall Steed 3/5.В темата за пикапа повечето колеги цитират разход 12-15 газ.Следя дискусията с голям интерес.

Коментар

Great wall....Това не го ли затвориха преди две години още?
                              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                                Така пише в заглавието,те джиповете нали са 4х4 или нещо такова?
                                Вчера или днес колега се похвали със Сантасе 2.4 само с предно.
                                На мен също ми харесва като вариант за ежедневен гъзовоз.
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X