Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Преди да купя Киа-та оглеждах и Дъстъри ма мноо стокови. Без клима например без 4х4 абе високо жигули с предно.
    Имаше няколко на по 9 бинки че и 2010-11 г. Бензин 1,6 и дизел 1,5. Може и да влезе в бюджета.
    Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
    freelander 1,8 2001g.

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
      Карам същата като Пенчовата, под 11-11,5 нафта градско не пада...около 8 на дълго с до 100 км./ч. Между другото, по каталог са точно такива цифрите.
      Моята гори по-малко от 8л,ама само на място.
      За другото си абсолютно прав!Смесен разход смятам 10/100 и сметката излиза вярна.
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Вчера при замерване до гърловината ми даде 6.7/100 - това Фронтерата от подписа. Предимно извънградско, но има и няколко часа по камънак с 20 км/ч в този резервоар. Дългата база очаквам да гори една идея повече, но това си е съвсем приличен джип и го произвеждат до 2004. Моторите 2002-2004 са по-мощни и при кротко каране са и по-икономични, вярно при проблем с помпата можеш да се вкараш във финансово приключение, но ако колата е добре стопанисвана /каране с нормална нафта/ е малко вероятно.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
          Вчера при замерване до гърловината ми даде 6.7/100 - това Фронтерата от подписа. Предимно извънградско, но има и няколко часа по камънак с 20 км/ч в този резервоар. Дългата база очаквам да гори една идея повече, но това си е съвсем приличен джип и го произвеждат до 2004. Моторите 2002-2004 са по-мощни и при кротко каране са и по-икономични, вярно при проблем с помпата можеш да се вкараш във финансово приключение, но ако колата е добре стопанисвана /каране с нормална нафта/ е малко вероятно.
          Ако не бяха и камъните,щеше да падне и под 6/100.
          Без коментар!
          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Сузуки SX4 според това мнение

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              Сузуки SX4 според това мнение
              Е да ама това Сузуки е нещо като нищо.
              Никъв имидж не дава а си е женска количка за в града.
              По добре Суифт 4х4 поне ще гори по малко.

Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Това просто няма как да стане. Роднина кара точно такова, скоро мрънкаше, че под 10-10,5 л. нафта не пада. 5,5-6 литра нафта в града са достижим разход за малолитражки като Корса, Фиеста, Саксо, които тежат по 700 кила. Тон и половина кютук няма как да даде същия разход, спокойното каране не отменя физичните закони.
                По каталог го дават извън града-6, градско-9,6 ,смесен разход -7,3. За мен този разход е непостижим.При моето каране по реалистичен би бил градския разход,и даже над него,но пак казвам той кара ИСКЛЮЧИТЕЛНО спокойно.От време на време пътуваме заедно,и това за мен е истинско изпитание на нервите .А разхода го знам не защото така съм чул,ами по простата причина,че си делкаме разходите по пътуванията. Пак казвам, за мен този разход е непостижим- нямам нерви.
                0884 987 137
                В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Първоначално публикуван от zmiori Преглед на мнение
                  Преди да купя Киа-та оглеждах и Дъстъри ма мноо стокови. Без клима например без 4х4 абе високо жигули с предно.
                  Имаше няколко на по 9 бинки че и 2010-11 г. Бензин 1,6 и дизел 1,5. Може и да влезе в бюджета.
                  Дръстерче 2013 година десняче дизелче 4х2 с клима има за 6200 лв.
                  Ще папка доста малко нафтичка - до 6/100 т.е. Ако зареждаме на Магарешки под 13лв./100
                  Land Rover Discovery II, V8 4.0
                  VW Golf VI variant
                  Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Това просто няма как да стане. Роднина кара точно такова, скоро мрънкаше, че под 10-10,5 л. нафта не пада. 5,5-6 литра нафта в града са достижим разход за малолитражки като Корса, Фиеста, Саксо, които тежат по 700 кила. Тон и половина кютук няма как да даде същия разход, спокойното каране не отменя физичните закони.
                    А лакърдиите и чуждия опит, не отменят собствения такъв.
                    Имам двама приятели, карат един и същ модел коли - Астра G 1,7DTI(75к.с) комби. Единият прави разход около 5/100 постоянно, и то с предимно градско каране. Другият кара и малко извънградско и съвсем е убеден, че разход под 6,5/100 е почти невероятно да се постигне.
                    Аз пък ги знам и двамата как карат, и не виждам нещо нелогично.
                    Авторът на темата си знае как кара, и всички цифри цитирани тук не е задължително да се отнасят за него.
                    Затова му дадох и линк със статистическа информация, от много и различни шофьори, много изминати километри, и най-различни условия. Статистиката не може да греши.

Физичните закони не трябва да се бъркат с индивидуалните умения за прилагането и използването им от различните водачи.
                    Години наред карах Ауди Б4 комби, с 1,9TDI, разход над 6/100 съм виждал само веднъж, и то след часове работа на място през зимата(може би над 10 часа за месеца). И винаги зареждах до горе, на една и съща колонка, и минавах около 1200-1300км с едно зареждане. Пък и си го подкарвах стабилно, не съм го жалил. Градското беше към 50%.
                    В момента карам с 1,9PD 131к.с(AVF), постоянно 4х4, 1,5т кола, среден разход за около 20К километра, 6,5/100.

Поставял съм си за цел, и съм свалял разхода на съвременен автобус градски тип, до 20/100 за около 300км пробег. На същия маршрут, без старание за разход дава 30-33/100.
                    Празна композиция за международен транспорт, влекач с полуремарке, под 19/100, натоварена със 17 тона, под 24/100. Къс, пробен маршрут, предимно равнинен с отиване и връщане.(Не помня вече точните цифри, беше на разни фирмени състезания на един от вносителите на големите марки).

По лични наблюдения, по един и същ маршрут и условия, разхода може да се влияе до над 30% от водача. А като се сложат и различните условия, става съвсем безпредметна информацията, че някой си, някъде му горяла колата еди колко си...

ПП: За разхода на Фронтерата с 2,2DTI, вярвам без проблем. Просто знам за каква техника става въпрос, имам и база за сравнение.... Мусото с 2,9 тромав дизел без турбо, съм го свалял(без да го жаля, че и без това няма дУша) до 8,7/100, за 800км пробег и сипване до горе(въобще всяка моя кола се зарежда само до горе от години). Ама това и с 20% градско, плюс поне още толкова и отгоре със 110-120км/ч. Реално може да падне още, ако се кара само извънградско и не много бързо. А Фронтерата е с директно впръскване и турбо, и още на теория печели солидни проценти КПД.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Санта Фе 2000 година, 2.4 бензин, ръчни скорости с "газов инжекцион" (като тук оставям интерпретации на марки и модели на вас) гори средно 11-14 литра газ, което на сегашната цена на горивото е 14 лева. Разхода е смесен, преобладава градско каране, в ненатоварен трафик - Добрич и Варна. Тва от преки наблюядени, не от слухове.

Поздрави, Ицо.

Коментар

Специфика за България е, че най-много се лъже преди избори и след бензиностанция.
                        Ловците и рибарите са доста честни хора, а не тия умели шофьори, койти на 12+ годишна, доволно издухала кола, докарват каталожния и надолу разход. Който от своя страна си е една съвсем теоретична величина.

Коментар

Определено нямам никаква полза да лъжа, камо ли пък за такива глупости.
                          А и за толкова километри, няма как да съм сгрешил, това са години наред и над 70-80 хиляди километра. Зареждане почти винаги на една и съща колонка и бензиностанция, и приблизително на едно и също число от месеца, със зануляване на малкия километраж. Стандартните гуми и джанти, само мотора малко чипосан, че ми идваше слаб.

Ама от къде да знам, може пък да ми се е виждало Ауди Комби, а то да е било Корса, Фиеста или Саксо...

Е, знаех половината светофари в София как и кога светят, и по навик гледах и по-следващото кръстовище, та знаех кога да давам газ и кога не... професионално изкривяване.

На съчленен автобус в София, съм докарвал разход 30/100 за цяла смяна и то на линия в града...само че в почивен ден. Въпрос на мотивация, усет, опит и знания(и подходящи условия разбира се).
                          Можех почти на всяко кръстовище да спра на точно определено място, без да натискам спирачки(само за задържане на място като е спрял), като преди това го пусна по инерция от няколкостотин метра.
                          Хибридите пасти да ядат, гонех ги по разход само с умения.

Затова и на споменатите камионджийски състезания за икономично и правилно каране, с лекота се класирах винаги поне в шестицата за страната, от няколкостотин участници(въпреки че не се бях качвал на камион от години). Имам също едно първо, и едно второ място, както и 17-то на международни финали
                          Явно много добър лъжец ще се окажа... За проверка на казано от мен, съм винаги насреща, и на черното няма никога са кажа бяло, ако се окаже, че не съм прав за нещо.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Защо реши, че имам предвид теб? Обаче виж в поста ти нещо любопитно:

А лакърдиите и чуждия опит, не отменят собствения такъв.
                            Имам двама приятели, карат един и същ модел коли - Астра G 1,7DTI(75к.с) комби. Единият прави разход около 5/100 постоянно, и то с предимно градско каране. Другият кара и малко извънградско и съвсем е убеден, че разход под 6,5/100 е почти невероятно да се постигне.
                            Аз пък ги знам и двамата как карат, и не виждам нещо нелогично.

Коментар

Първоначално публикуван от ehgypo Преглед на мнение
                              Санта Фе 2000 година, 2.4 бензин, ръчни скорости с "газов инжекцион" (като тук оставям интерпретации на марки и модели на вас) гори средно 11-14 литра газ, което на сегашната цена на горивото е 14 лева. Разхода е смесен, преобладава градско каране, в ненатоварен трафик - Добрич и Варна. Тва от преки наблюядени, не от слухове.

Поздрави, Ицо.
                              Ето такива мнения чаках......

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                                Ето такива мнения чаках......
                                Такива мнения може и да ти харесват, но каквото и да е с тегло към 2т с двигател поне 2-2.5 бензин, което ще се кара на градско в населено място с няколко светофара, не виждам как ще харчи много по-малко от 20, като освен това има харч и на бензин, а през зимата още повече.
                                Ако разхода на газ е почти същия лято/зима, то ще е за сметка на повече работа на бензин, който при студен двулитров мотор със сигурност ще е 20.

И пак да повторя, за къси градски преходи по-оферта от дизел няма.
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X