Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
    И какво избра, че аз с
    все още съм на процес проучване?
    Осъзнах , че е почти невъзможно да има джип с мойте критерии , затова се пв
    променя бюджета на 20 лева/100км.
    Възможно ли е следните модели да влязат в този диапазон:
    Хюндай Санта Фе 2.2 CRD 155к.с
    Honda CRV 2.2 140к.с
    Grand Cherokee 2.7 163 к.с.?
    Кои са им скритите недостатъци?
    Голф 1.6 ТДИ харчи смесено 5.8-6 литра нафта на 100 = 13.80 лв/100 км
    Колко очакваш че ще харчи дизелов СУВ?
    Минимум 8 = 18.40 лв/100 км.
    А като се скапе ДПФ, ЕГР и демпферен маховик какво правим?
    Щот на Голфа тези консумативи са оригинални и само на цени 2800, 1200 и 1400 левчета.
    Хората ти казаха че сиромасите карат бензин на газ.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Хората ти казаха че сиромасите карат бензин на газ.
      А баровците карат дизели
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз не знам що като е работна кола ( нз кво работиш ) не си вземеш пикап? Не знам на грейт уол кво не им харесваш на пикапите ( 2.4 бензин 4G64 на мицубиши ) ама твоя си ралта. Има тойоти хайлукс от тия старите дето немат убиване в известен бг сайт под 8к лв. В кво състояние са не се знае, ама с тоя бюджет хем нещеш китайци и корейци хем да е здраво и да не харчи. Трудна задача

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          А баровците карат дизели
          Недей толко скромно - баровците карат бензин на бензин...А от 4 литра нагоре са хептен баровци, и от 5,7 V8, трябва да са барем ЧСИ.
          Дизел караме баламите, нито върви колкото бензин с газ, нито пък е толкова евтино. Ама религия, кво да се прави...И си имаш багажник и резервна гума без да си баровец.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Недей толко скромно - баровците карат бензин на бензин...А от 4 литра нагоре са хептен баровци, и от 5,7 V8, трябва да са барем ЧСИ.
            Дизел караме баламите, нито върви колкото бензин с газ, нито пък е толкова евтино. Ама религия, кво да се прави...И си имаш багажник и резервна гума без да си баровец.
            Ааа, без завистливо-саркастични постове !
            Да беше учИл и ти как се работи с белачка за кожи, сега щеше да караш бензинов V8 с две турбини само на бензин.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
              Ааа, без завистливо-саркастични постове !
              Да беше учИл и ти как се работи с белачка за кожи, сега щеше да караш бензинов V8 с две турбини само на бензин.
              НЕма сарказъм, нито завист. Не е речено, че е лошо да си баровец.
              Съвсем искрено си признах - чисто техническите предимства и недостатъци на дизела ги има, но при сегашните цени на горивата те са от значение само за определени хора.

А ако бях на мястото на автора, отдавна да съм си купил МПС отговарящо на изискванията му. Просто защото има много такива достатъчно читави и отговарящи на тях.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

...
                А ако бях на мястото на автора, отдавна да съм си купил МПС отговарящо на изискванията му. Просто защото има много такива достатъчно читави и отговарящи на тях.
                Ако вече си беше купил, как щЕхме да ги докараме тия 10 страници ?!

P.S. Най-голям избор има около 25-30лв/100км.

Коментар

Ако вече си беше купил, как щЕхме да ги докараме тия 10 страници ?!

P.S. Най-голям избор има около 25-30лв/100км.
                  Ама ти си гледаш спрямо твоето каране, а той постига 9/100 (доколкото помня), с бензинова Ц-едка с компресор (143 коня) на газ.

ПП: То били по 9лв на 100км с газ - https://www.offroad-bulgaria.com/sho...62#post3363862
                  Крайно време е да се пише за литри, цените се менят и лично аз на газта не ги знам въобще в момента.

ПП2: А виж тука над 50 човека колко газ харчат с такива коли - https://www.spritmonitor.de/en/overv...60&powerunit=2
                  Последно редактирано от cecoa1; 15-09-18, 14:49.

Коментар

Ама ти си гледаш спрямо твоето каране ...
                    Предполагах, че си разбрал, че никога не се давам нито за пример с нищо, освен ако не е за нещо конкретно, и то не като пример, а като емпиричен резултат.

В случая имах предвид най-масовият разход на повечето SUV-чета на пазара. С газ разхода в пари пада почти наполовина, но там пак е субективно поради настройки и режими на ползване, затова всякакви сметки за каквото и да било около 2л трябва да се правят около 25лв., пък всичко друго е добре дошло.

Коментар

Предполагах, че си разбрал, че никога не се давам нито за пример с нищо, освен ако не е за нещо конкретно, и то не като пример, а като емпиричен резултат.

В случая имах предвид най-масовият разход на повечето SUV-чета на пазара. С газ разхода в пари пада почти наполовина, но там пак е субективно поради настройки и режими на ползване, затова всякакви сметки за каквото и да било около 2л трябва да се правят около 25лв., пък всичко друго е добре дошло.
                      Добре де, не твоя разход, а тоя който приемаш за среден.

А на мен мисълта ми беше, че автора кара икономично и при условия позволяващи постигане на доста под средния разход за каквото и да е МПС.

Коментар

...
                        А на мен мисълта ми беше, че автора кара икономично и при условия позволяващи постигане на доста под средния разход за каквото и да е МПС.
                        Тогава да си избира нещо по цвят и салон около 2л, и после да пише в темата за "Колко ми харчи ...".

Коментар

За дизеловата тротинетка на Боголюб-младши (1,5 dCi) за една година дадох пари за ремонти повече отколкото за "Хемито" за 5,5 години. Иначе е мноооооооого икономична - 4 - 4,7 л. / 100 км. Така, че дизел определено е за баровци и шефове ("Да му мисли шефа кат са стрОши, я си карам!").
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

За дизеловата тротинетка на Боголюб-младши (1,5 dCi) за една година дадох пари за ремонти повече отколкото за "Хемито" за 5,5 години. Иначе е мноооооооого икономична - 4 - 4,7 л. / 100 км. Така, че дизел определено е за баровци и шефове ("Да му мисли шефа кат са стрОши, я си карам!").
                            Па до скоро само се хвалеше колко си изненадан от нея...
                            А и мани друго, но...некъде из форума има снимки на сметката за ремонта на Хемито, която май беше по-висока от цената на цялата ти "dci- тротинетка".
                            Също така, в една тема за сервизи и майстори, с гордост ни обясняваше, как отначало ти искали някакви значителни пари по тази колица, но като тънък познавач на тая гилдия, си намерил сервиз където са го оправили за почти без пари...
                            А какво се оказва, че си го платил още веднъж, без да се похвалиш.

Коментар

Па до скоро само се хвалеше колко си изненадан от нея...
                              А и мани друго, но...некъде из форума има снимки на сметката за ремонта на Хемито, която май беше по-висока от цената на цялата ти "dci- тротинетка".
                              Също така, в една тема за сервизи и майстори, с гордост ни обясняваше, как отначало ти искали някакви значителни пари по тази колица, но като тънък познавач на тая гилдия, си намерил сервиз където са го оправили за почти без пари...
                              А какво се оказва, че си го платил още веднъж, без да се похвалиш.
                              А-а-а-а, надмина очакванията ми Бях я взел за назидание на сина ми, който ми мрънкЯше как jeep-ките много харчели, пък хората си карали дизелчета.
                              Значителните пари, дето ги искаха - същите манипулациЙ бидоха извършени не къде да е, а в сервиза за "Мерцедеси" при Еди (оказа се, че си купили фирмен софтуер, щото яли дървото с някакви техни собствени баничарки ли, бусчета "Рено") за многократно по-ниска сума.
                              Ноооооо синът ми ме заряза аз да си блъскам главата с нея, отпраши за Холандия и плановете за грядущото назидание на формиращия се дизел-фен Гагич Jr. пропаднаха.
                              Тротинетката гръмна (буквално) и спука блок (без традиционното "изкарване на бутало през блока") на средата на т.нар. магистрала "Тракия"
                              Съответно пак с помощта на Еди намерих някакъв маниак, който прави само "Рена", та нов двигател, та нов съЙдЕнител и так далее... след ремонта ни закара до ХуландЯ с бая отбивки по пътя, пак си харчи 4 - 4,7 ама #бем ти икономиЙте. Но-о-о-о по принцип очаквах 1001 проблема с нея, т.е. за пореден път се оказах... (прекалено) прав за дизелите. Очакванията ми бяха надминати.

Коментар

А-а-а-а, надмина очакванията ми
                                Сега е ред да сложиш на нещо и газова уредба, та да развенчаеш и тоя мит за икономиЙ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X