Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Те ти го и Сантасе 2,4. И с един мост и с два, все е под 15/100. https://www.spritmonitor.de/en/overv...60&powerunit=2

20 различни човека, с общ пробег около милион километра, няма как да лъжат.

Толкова, до около 2,5 бензин почти всякакви возила може да се включат в разхода, нагоре вече на кантар.

4х4, литър-два нагоре, спрямо само предно. Автомат, още толкова.

А за високото, може да разгледаме въпроса не непременно да е високо за самочувствие и показност, а да има сравнително голям пътен просвет за по-спокойно каране по лоши пътища.

Лично аз, с един мост не бих си взел, освен на място където въобще няма зима. Като ще е гарга...
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      ... А за високото, може да разгледаме въпроса не непременно да е високо за самочувствие и показност, а да има сравнително голям пътен просвет за по-спокойно каране по лоши пътища.
      ...
      Може. Теб те интересува просвета, мен също, но с който и собственик или мераклия за SUV да съм говорил (без някои от тези с които ходим по горите), всички искат да са по-високо от другите по светофарите.

Ше ти дам тъп пример с Г на квадрат.
      Кому е нужен джип на 20"+ джанти с асфалтови гуми, който на трева или калчица става патица на лед, да е качен и на редуктори ?!
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение

Кому е нужен джип на 20"+ джанти с асфалтови гуми, който на трева или калчица става патица на лед, да е качен и на редуктори ?!
        Ма па изглежда якуу.
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
          Ма па изглежда якуу.
          Никой не го оспорва, просто пояснявах на Цецо за масовата мотивация за SUVовизацията и по-фрапиращите И крайности от хората с по-изразени финансови възможности и явно също толкова изразен дефицит на внимание.

Коментар

Как се представя 4.0 мотор на Гранд Черокито ,модела WJ на гас? 6 цилиндровият редови мотор много ли е лакум от 8' ака?
            Фаворит ми е WJ щото има глезотии, а и колегата по-нагоре написа: Като ще е гарга....

Коментар

14-22 л/100
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                Как се представя 4.0 мотор на Гранд Черокито ,модела WJ на гас? 6 цилиндровият редови мотор много ли е лакум от 8' ака?
                Фаворит ми е WJ щото има глезотии, а и колегата по-нагоре написа: Като ще е гарга....
                Нещо много залиташ май зад оградата,а тя е 2 литров дизел или четворка,айде от мен петица мотор.
                Шестаци разни,османци,без задно па без предно па на газ........няма да стане,физиката си важи и земята си ги тегли и тия като всичко друго.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Аз ще си позволя да направя още едно предложение: ФОРД Маверик 2/Мазда Трибют. Като се кача да карам ФОРД-а на брат ми ( фейслифт-2,3 мотор), ме обзема едно такова чувство, направо пораствам два инча. Като динамика е сравним със скъпото ми КЛИО., но може да товари повече. Преди фейсливта е наличен двулитров мотор, който харчи газ за тези пари.
                  FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Примера наистина е тъп...
                    Кое е по-добре-спринтьор с гумени ботуши или инвалид с последен модел шпайкове ? Спринтьора да предположим,че може да се преобуе ...
                    Към автора-в тези 15-20 с'тинки на километър, ако не включваш консумативи и поддръжката, става дявол на магаре...Или е само за пред жената?
                    Последно редактирано от бат'Марто; 06-09-18, 00:36.
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      Примера наистина е тъп...
                      Доообре, че си ти да го подостриш.

Коментар

Доообре, че си ти да го подостриш.
                        Нали ? Човека търси нещо тънкана, а ти отиде на Гега,че и от тия на квадрат...Ма не били много 'арни,щот едни свес'ни гуми не може да им купи човек...ц-ц-ц-ц...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Навярно не съм се изразил правилно , затова пак ще го напиша:
                          1. Всички консумативи и обслужване на джипа е еднакво за РАЗЛИЧНИТЕ марки.
                          Гумите на модел "Х" са почти същите на модел ,"Y" , да има разлика някаква ( но гуми се купуват на 3-4 години примерно - затова тях не ги мисля).
                          Същото е и другите неща:
                          Масло двигател
                          Обслужване на автомата
                          Накладки и спирачни барабани/дискове , спирачна течност
                          "Чорбите" в раздатка /предене , заден диференциал
                          Обслужване на климатичната инсталация
                          Всичко това ще се прави на "високият за пред жената" джип на модел който гори 15 лева /100 и на този който гори 30 лева/100 км. Просто аз НЕ ИСКАМ да си купя такъв, който гори 30 лева /100 км!
                          Няма да си купя:
                          Мистсубиши 3.2 ДИД за 8000_9000 лв, което гори средно 12-13 нафта.
                          Няма да си купя Нисан Х-трейл дизел по същата причина
                          Ако искате да продължа да изброявам моделите и ще разберете какво имам предвид.
                          Затова си мисля , че ако залитна на газ/бензин ще е една идея "по-тънко" от към гориво , НО и от скритите разходи за турбо, помпа , умни дюзи ,демферен съединител , хубавата ни нафта - все скритите лимонки , които рано или късно всеки един с дизелов джип на 10-15 години и 250 000- 300 000км дава за ремонт.
                          Те така...... Имали "аджеба" в цялата схема марки и модели които са "относително" по-евтини за каране/обслужване от други такива? Ценно ще ми е мнението на човек които притежава и ПОДДЪРЖА едновременно или с течение на времето такъв джип?
                          Постоянно давате за пример на новобранци като мен първо да си купят джип и после за вторият ще знаят какъв да избера? Не вярвам да няма колега с богат опит ЧЕТЯЩ форума и да не сподели как мисли по въпроса?

Коментар

10-15 годишен за 9000 лева който да харчи около и под 8 на 100 или там 15 лева на 100 километра и 4Х4 та ако може и по-високо.

Да обобщя де,че се омотахме вече какво и защо беше.

Аз ако съм на теб ще питам въобще има ли нещо което да харчи около 8 нафта с 4 врати което да има 4ка в тия години за тия пари - е те там точно ще изтрепеш половината дето си ги замислил.

Дебна ти темата,че ми интересно,не споменаваш за какви пари може да е една газова та и гова не го слагаме в сметките макар,че ми е интересно как се набиват 2-3 бона за газова на кола за 9 само и само да пести по 3-4 лева на 100,твои са обаче и по-добре ти да ги набиеш от колкото аз.

И така,бокс- има или не 10 годишно с четворка харчещо около 8 нафта за 9 бона?
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                              ... Имали "аджеба" в цялата схема марки и модели които са "относително" по-евтини за каране/обслужване от други такива? ....
                              Добре де що се репчиш не разбрирам?
                              Обяснено ти бе доста добре от десетки колеги.
                              Търсиш джип бензинов с до 2 литра мотор на газ.
                              Ако може с обикновена газова най добре - искаш нисък разход а обикновената газова се удушава лесно на улицата.
                              Ти все питаш за разни 4-8 литрови?
                              Е 2 литровия няма да върви като 4 литровия в подобно по тежест купе ама нейсе
                              Има и прекрасни малки истински джипчета с 1.3-1.6 мотори: Витара, Териос и т.н.
                              Е да ама все се хвърляш на високото и тежкото...

Темата е изчерпана за мен.
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Авторът на темата,а и на много други подобни теми,подхожда много оптимистично-мисли си,че другите разходи,освен горивото,са приблизително еднакви за всички джипове.А може да се наложи да даде после и повече пари за потягане,отколкото е дал за придобиване.Не е коректно да се смята само разход на газ-ако харчи например 15/100 газ,другите разходи ПРИБЛИЗИТЕЛНО,са около стойността на 12-13 литра бензин за 100 км.Около 15 лв +28=43.Ама винаги може да стане инфекция,защото не са на 200-300000 км,а на 500-600000.А най-важното е,човек да си отговори на въпроса-каква точно кола,и защо му трябва?И после да каже на жена си:-Кеф цена няма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X