Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Една къса Фруктиерка викам аз с Ц20НЕ мотора.
    Най сиромашко е мисла.
    Слага се нормално газово (не инжекцион) и се удушава максимално с врътката.
    Така може да стигне за сметка на умрялост от всякъде разход 12-15 литра газ смесен.
    и си е по жип и от Кията на Пенчо и от всите Хонди разни.

А забравих че има Диско 1 с 2.0 бензин от Ровър.
    С по малки гумета един чичак ми разказваше някакви нереално ниски разходи на газ.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
      Колега, това, че ти трябва основно за градско беше добре да го споделиш още в началото.
      Лек автомобил 2.0 бензин обикновено харчи 12-13 градско в топло време. Зимата, особено ако има и къси преходи, отиваш на 20. 4х4 (и газ) го смятай нагоре.
      Ако ти трябва автомобил за градско само печка, че не вдига много разхода когато е студен, но 8/100 само пенчовата КИА с пенчовото каране. Абе 2.0D 4x4 го смятай към 10 градско.
      С какъвто и калкулатор да смяташ, под 20лв/100км в града нямаш шанс, освен ако някой не те бута.
      Карам същата като Пенчовата, под 11-11,5 нафта градско не пада...около 8 на дълго с до 100 км./ч. Между другото, по каталог са точно такива цифрите.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
        Карам същата като Пенчовата, под 11-11,5 нафта градско не пада...около 8 на дълго с до 100 км./ч. Между другото, по каталог са точно такива цифрите.
        Е, това по данни от Пенчо, ама нали накладките са му нови, та е възможно.
        На градско с точно 2т 2.9 атмосферен дизел разхода ми е 11 +/- литър, ама ме устройва и колко точно е не ме интересува.

Проблема с печките е на дълго и над 100-110, че почва яко да ги блъска въздуха.

P.S. Пенчо съм го изпреварвал по магистралата докато кара КИАта със 120-130, но разхода едва ли му е бил 8.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Лелеее, с тия изисквания, ще има никъденеход 4х4....Пък няма и да харчи...
          Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
            Лелеее, с тия изисквания, ще има никъденеход 4х4....Пък няма и да харчи...
            Ми то "нещо по-високо" само за градско в малък град е точно за това.

Коментар

Не е жиб, не е и СУВ, но след като ще е основно градско - бойната Фиат Панда 4х4 II. Кеф ти 1.2 бензин (може и на газ), кеф ти 1.3 дизел. Височка, евтина за поддръжка, нисък разход, вписва се в бюджета и т.н. А в Крос варианта има и ELD (електронно блокиране на диференциала). Просто идея...

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                Да изясним и начина на каране, че оказва много голямо влияние за разхода на гориво.
                Карането ми е тип "пенсионерската" с използване предимно на двигателя за спирачка , с плавно тръгване/спиране. Населено място е с 7-8 светофари , няма и сравнение със Софийското Ви градско (за пример този weekend бях в София и да отбележа не беше голям трафика).
                Извънградско с 80-90 км/ч
                Магистрално -не - имам кола за там.
                Може би тази информация ще Ви бъде от полза?
                Зависи и колко ще го караш извънградско спрямо градското, и дали ще е често на къси разстояния.
                Разхода не е хептен невъзможен, просто е постижим при определени условия.

Ето ти сайт с достатъчно статистика, а щом караш икономично, значи ще си под средния и към минималния среден разход - https://www.spritmonitor.de/en/overv...08&powerunit=2 (примера е с Кия дизел след 2002г, но можеш да търсиш за други модели).
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

...............
                  8 литра дизел.............

..................Вече мисля от четенето във форума се включват:
                  Хюндай Санта Фе 2.2 150 коня дизел
                  Киа Спортидж 140 коня дизел............
                  Добре сте се насочили, но модела на Хюндай е Туксон. За Санта Фе 8 хил. не стигат.
                  Подгответе се и за леко вдигане на бюджета, щото тия по 7-8 са "сглобявани" в някoи известни краища на БГ.

Коментар

Имам приятел със Санта фе,и разхода му е между 6 -7л.,но той кара изключително спокойно.В града не повече от50,а извън не повече от100,без резки изпреварвания.Ако аз карам същия автомобил,разхода ще е различен.
                    0884 987 137
                    В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

В новото условие вече може да влезе някое Канго 4х4 - високо, просторно, но с тия висящи лагери ще изядат икономията.....
                      Силата е нищо без контрол.

Коментар

Продължавате да не четете.

...
                        Офф Роуд не ми е нужен, иска ми се да се кача на нещо " по-високо".
                        ...
                        Не му трябва 4х4, еле па баничарки, а "нещо по-високо", от което се очаква да не харчи и да "изглежда".

Коментар

Дъстър само на предно газ/бензин?
                          За това става дума

https://www.auto-data.net/bg/dacia-d...-4x2-lpg-17999
                          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                            Продължавате да не четете.

Не му трябва 4х4, еле па баничарки, а "нещо по-високо", от което се очаква да не харчи и да "изглежда".
                            Именно де.
                            Затова предлагам сиромашка Фруктиера и Диско 1.
                            2 литра биндзин с нормална газова и врътнато на минимум кранче.
                            Ако може и с най тесните щатни гумета най добре.
                            И вид на жип си имат и проходимост.

Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                              Имам приятел със Санта фе,и разхода му е между 6 -7л.,но той кара изключително спокойно.В града не повече от50,а извън не повече от100,без резки изпреварвания.Ако аз карам същия автомобил,разхода ще е различен.
                              Това просто няма как да стане. Роднина кара точно такова, скоро мрънкаше, че под 10-10,5 л. нафта не пада. 5,5-6 литра нафта в града са достижим разход за малолитражки като Корса, Фиеста, Саксо, които тежат по 700 кила. Тон и половина кютук няма как да даде същия разход, спокойното каране не отменя физичните закони.
                              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                                Именно де.
                                Затова предлагам сиромашка Фруктиера и Диско 1.
                                2 литра биндзин с нормална газова и врътнато на минимум кранче.
                                Ако може и с най тесните щатни гумета най добре.
                                И вид на жип си имат и проходимост.
                                ЦЪ ! Който иска да изглежда, иска нещо по-ново като година.

Дъстър само с предно е добро предложение, ако има за такива пари.

Лично аз бих карал точно такъв за ежедневна употреба, а и не само, но със съвсем други подбуди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X