Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Още в условието на задачата се съдържа отговора и - едното изключва другото. Не може нещо което е над 1600-1800кг да яде малко. В зададените изисквания може да се включи и то на ръба, някоя Панда 4х4, която вече е защитен вид Субаро Джъсти/Суифт/Игнис ,но те не са нито истински джип нито сув..
    Силата е нищо без контрол.

Коментар

"12 литра газ ( мисля , че дискусията ще в тази насока)?"

И в тази насока май е невъзможно. Да споделят колегите, които карат на метан. Може би там е единственото решение на уравнението!

Изпратено от моят TINATRADE с помощта на Tapatalk
      Последно редактирано от marinrr; 02-09-18, 08:20.
      Марин Райковски

Коментар

Искам да сменя работната кола (22 годишна ) с Джип/СУВ с 4х4. Както знаете,щом е работна ще се търкаля по 15 000 годишно и сегашната ми гори 7 лева/100 км , иска ми се "новата " да не гори много пари. А и това че ще сменя старата която 12 години съм таркалял , затова и годината да е по-нова?
        Офф Роуд не ми е нужен, иска ми се да се кача на нещо " по-високо".
        Метан не става, тъй като на близо нямам станция.
        П.С. Грейт Уол не е в плана
        Пандата също
        Джимни и други малки екземпляри също
        Надявам се на колега, който да напише : карам това и ми гори х лева?

Коментар

Накрая ще се закупи рав или хонда вероятно и колкото гори толкова. Чак се чудя в условието що няма и евтин данък,гражданска,супер безпроблемен с гуми 16 до 60 лв. комплект, де разпънем темата до 200 страници.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
            ...
            И според теб 15000 годишно са много километри? Не е ли по-разумно да се ориентираш към работа при която изкарваш повече пари, а не начин да икономисаш и подрежеш бюджета?

Въпроса с техническата поддръжка е много резонен.

Иначе ЦРВ-то харчи около 15-16лв. (13-14 газ) и то ако не го напъваш много.

Твоята кола е Форестър с подложки на чашките на пружините и гуми от типа на 195/70. Извънградско при спокойно каране 10 газ, това с 2.0 двигателя.
            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Форд кънект харчи 6.2-6.8 нафта и е много работна кола.Хонда црв 1, 148 коня градско в Пловдив със стълба и инструменти харчи обикновено около 12/100 газ ,в тази сметка не влиза бензина.С климатик около 14/100

Кънекта за 12 месеца до вчера има 38 000 км.

Като махнеш ДДС и корпоративния данък ,смятай в пари....колко гори.Около 10.4 лв по груби сметки.

Това го повтарям ,ама автора иска някой да му каже че дългия патфайндър гори 6 нафта
              Последно редактирано от Roninn; 02-09-18, 08:18.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Искам да сменя работната кола (22 годишна ) с Джип/СУВ с 4х4. Както знаете,щом е работна ще се търкаля по 15 000 годишно и сегашната ми гори 7 лева/100 км , иска ми се "новата " да не гори много пари. А и това че ще сменя старата която 12 години съм таркалял , затова и годината да е по-нова?
                Пандата също
                Н.Р.

Изпратено от моят TINATRADE с помощта на Tapatalk
                Марин Райковски

Коментар

...

За мен нямаш разумно решение. "Новата" кола ще има следните екстри:

По-висок разход
                  Много по-проблемна газова уредба.
                  По-скъпи гуми.
                  По-скъпи базови консумативи - дискове, накладки, елементи по окачването.
                  Нови части и агрегати, които се чупят и които просто не съществуват в сегашната ти кола.
                  По-скъпа ГО.
                  По-висок данък.
                  Вероятност от нужда от Каско.

Всичко може да е доста повече от 5/100 разлика в горивото.

Коментар

Ето моето скромно предложение:
                    5.9 и гори извънградско 12-13 литра газ

https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=229672

Първоначално публикуван от glavata82
                    ...
                    Първоначално публикуван от glavata82
                    Разход градско 30/100,на магистралата с 130 дава 18 и минимумът е с 80/90 извънградски дава 12-13/100
                    ....
                    Land Rover Discovery II, V8 4.0
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

За тези изисквания може да погледнеш и хонда хрв, 125кс. и 4/5 врати, гори 10/12газ и поддръжката не е скъпа.

Коментар

Форестер 2.0/158 коня, София 11.5,извънградско 9-10,в зависимост от крака.Това на бензин от омв,еко и лук, Най читаво се държи от Ромпетрол, +50км и по малко харчене.
                        Как ще падне на 12лв на 100км, никаква идея.
                        АТВ или електричките на Вромос.
                        Пътят е целта.

Коментар

Всички сте прави.
                          Има джипове има и джипове....
                          Мл, БМВ , Теракано , и други са 25 лева
                          Чероки на гас е 25 , мислех си ,че ЦРВ ще гори 10 смесено бензин или 12 гас?
                          Прави сте за работата....

Коментар

Пандата също
                            Поредната напълно безсмислена тема. И аз от 13 години чакам някой да каже "Карам еди-какво си, върви много, бензина само го мирише, хич не се чупи, а и частите са евтини и винаги в наличност и т.н." ама пусто не ми се отваря парашутът ...

Като искаш нещо "по-високо" бъркаш по-дълбоко в джобчето. Иначе караш малолитражката.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ти ме Хвърли в музиката с тези изисквани, та чак извадих Ексела с всички зареждания на всички коли в последните 13-14 години който съм имал - Е нЕма такова животно - най-ниският разход (по твойте изисквания лева на 100 км!) е на Рено Колеос AWD - 16 но това е било при цена 1.8 лв/литър нафта Рекорда за нисък разход в момента при мен е на Мазда 6 AWD (нали говорим само 4х4 ) и е 17 лева /100 км (харчи доста под Колеоса, Но нафтата се е вдигнала бая от тогава) И двете са Значително по-скъпи от обявеният бюджет.
                              Сегашният Гранд (Който почти влиза в бюджета ти!) харчи 21-22/100 ГАЗ и цената на на газта върви Упорито нагоре (до скоро намирах под 90 стотинки, сега под лев е Много трудна работа ) та тя за последните 13 000 км ми показва 21 лв/100 км.
                              Желая Успех и ще ми е Много интересно какво ще намериш!

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                                Ето моето скромно предложение:
                                5.9 и гори извънградско 12-13 литра газ

[FONT=Verdana]
                                Ша ни бият ама па съм писАл и другаде...
                                Мойта харчи идзвън селско 2,25/100!
                                У големото село 3,5/100!
                                Тва газ.
                                Перфектен разход!
                                На цилиндър!
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                                0888854582
                                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X