Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    Нали ? Човека търси нещо тънкана, а ти отиде на Гега,че и от тия на квадрат...Ма не били много 'арни,щот едни свес'ни гуми не може да им купи човек...ц-ц-ц-ц...
    Никъде не съм отишъл. Примера ми е за Цецо, защото не виждам за какво И е клирънс на момата със жълтото Ге на квадрат която ходи на фризьор до Търтея или на някой който обикаля м/у актуалнитИ кафЬета.
    Колкото и да е разкОпано около Търтея, гледам успява да се прибере и без редуктори.

... тааа, острилката ти е за дгук молиф.

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
    ... И после да каже на жена си:-Кеф цена няма...
    Да-да ! А после бой или на улицата, или и двете !

На повечето мъже избора им е парафиран от Жената. Тези които не се съобразяват с Нея, ако я има, не пускат и подобни теми.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Тия "на квадрат", са по няколкостотин 'иляди евро, там логика не чакай...

А за високото, има си и съвсем обективни предимства и недостатъци за видимостта.

Освен това, защо пък трябва оффроада и джипа да са само в точно определена причино-следствена връзка?! Може да почнеш да караш и извън пътя, просто защото имаш подходящо возило. А не само ако имаш непосредствена нужда, та затова да си купиш джип.
      Аз зор да ходя по баирите нямам, т.е. не ми е нещо за работа, но когато мога, ми е приятно да го правя. Е, имам две баби по селата, и може някога да се наложи да се посещават през зимата в лошо време, но това само в краен случай. А и те не са на хептен недостъпни места.
      Добре ми е също, да си карам спокойно през неравности по пътя, без да ме е страх постоянно, че ще потроша окачване, ще изкривя джанти или срежа гума. За зимата същите тия неща важат в още по-голяма степен, плюс предимствата в снега.
      Минуси са разходите, плюс динамиката - даже и мощните джипове нямат същата устойчивост като кола, не спират и баш по същия начин, ама това са подробности за някой на когото това му е от значение. Като караш що-годе бавно, не бързаш за никъде, не си състезател, остава като минус само разхода. Е, там по градовете и размера може да е проблем за паркиране, но това също не ме бърка и си е някакъв частен случай.

Затова не виждам смисъл, да му правим сметка на питащия за какво му е джип.

Но определено питащия има някои заблуди, както за еднаквата цена на поддръжката, така и за разхода на определени модели.
      А и за техниката по принцип има неточности, "умна дюза", се нарича обикновена класическа механична дюза, с датчик на нея. Последните дизели с такава горивна уредба, са от преди поне 15 години, а моделите които обсъждаме сега, са с комън рейл, съвсем други дюзи, със съвсем други цени(добре, че повечето се ремонтират).

Но и без това дизела се отписа вече, затова още едно предложение на бензин.
      https://www.spritmonitor.de/en/overv...40&powerunit=2

Има и ръчка/автомат, върви прилично. Най-малкия мотор съм го изключил, иначе харчи още по-малко.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Така е Цецо, но ти си прагматичен, а процента на тези хора е едноцифрен.

В случая имаме борба на емоционалното с рационалното, което си е търсене на пълното щастие.

... по-вероятно е колегата да си намери еднорог за домашен любимец.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

То емоционалното никога не може да се изключи, то си действа дори без да се осмисля.

И според мен човека вече се е преборил с рационалното, поставил си е и граница до къде и колко. Проучва, пита, и останалото е въпрос на вкус. При тия параметри смятам че ще си намери возило. Добре е като се спре на нещо, просто още веднъж да попита/проучи, за скрити недостатъци на модела.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ебати кви теми почнаха да се появават!"Требва ми не знам кво ,на квадратни джанти и да не гори гориво!","Как да си направя дизеловия джип с малък дизел и гуеми гуми да има динамика като Q 7 ?",горе-долу!Като предприемаш нещо трябва да си наясно ,какво искаш и дали това е въможно с даденостите които имаш!Нищо сложно,нищо лично!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
              ... Не вярвам да няма колега с богат опит ЧЕТЯЩ форума и да не сподели как мисли по въпроса?
              И каква полза? Ти въртиш, сучеш, и току питаш поред на номерата за Гранд Чероки - ха за v8-ка, ха за 2.7 дизел, ха за 4-ката ... Какво точно очакваш да чуеш? Че само миришат горивото и ще се натъпчат с обувалка и вазелин в бюджета за гориво ли? Е, няма да стане! Хапват си добре. Изобщо, да гледаш коли с 5, 6, 8-цилиндрови мотори с надежда, че някой от тях ще ти дава разход на малолитражка, е умряла работа.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ааааа не е вярно.Миналата седмица такава хубава газ заредих,че зор с 50лв минах 150км в София.
                Няма страшно в умирачката...
                Страшното е да си жив!...

Коментар

Не е до газ до бензиностанция е!Писах за едно зареждане до морето на Чирпанската ОМВ дето и викат.Еми там набамках догоре както винаги бутилката и друг път стигам до Приморско -Китен,тая година до Айтос ,та до Бургас се заввлекох на бензин,заредих газ и пак всичко си беше ОК.И друг колега е ревал от тая ,та и при тебе не е май от гориво ,а от зареждане!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Такова питане не заслужава над 170 поста.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Извинявам се , че тази вечер Ви отговарям толкова късно. Препрочитам Ви мненията и се убеждавам че всичко , което ми пишете е цялата истина. Уважавам мнението на Cecoa 1 всичко което е написал е истина.

другите разходи ПРИБЛИЗИТЕЛНО,са около стойността на 12-13 литра бензин за 100 км.Около 15 лв +28=43

Мислех си,че изборът газ/бензин е по-евтино от дизел в един и същ модел , но колегата не е на същото мнение.
                      Мислех си, че примера с автомобил е същият с 4х4?
                      Карам W203 компресор 143к.с на газ/бензин , сравнен с W203 coman rail 140 к.с. на дизел е следната: моят смесен разход е 9 лева на 100км.
                      Не съм карал и поддържал дизел, но за кола тежаща 1500 кг. ще даде СМЕСЕН разход от 7 литра нафта или 14лева на 100км.
                      С този пример Ви показвам ,че в автомобилите има разлика .

Не е ли така в 4х4 джип?
                      Затова питам тук, ПРЕДИ да си купя нещо и Благодарение на Вашите мнения си отговарям на моите въпроси, за което искрено Ви Благодаря.
                      Изборът се свежда до 2.0 мотор
                      Марките са:
                      Хонда
                      Тойота
                      Кия

Има ли други, за които не се сещам?

Коментар

Хюндай Тусон ма той сие КИА.
                        Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                        freelander 1,8 2001g.

Коментар

Мислех си,че изборът газ/бензин е по-евтино от дизел в един и същ модел , но колегата не е на същото мнение.
                          Мислех си, че примера с автомобил е същият с 4х4?
                          Карам W203 компресор 143к.с на газ/бензин , сравнен с W203 coman rail 140 к.с. на дизел е следната: моят смесен разход е 9 лева на 100км.
                          Не съм карал и поддържал дизел, но за кола тежаща 1500 кг. ще даде СМЕСЕН разход от 7 литра нафта или 14лева на 100км.
                          С този пример Ви показвам ,че в автомобилите има разлика .

Не е ли така в 4х4 джип?
                          Затова питам тук, ПРЕДИ да си купя нещо и Благодарение на Вашите мнения си отговарям на моите въпроси, за което искрено Ви Благодаря.
                          Изборът се свежда до 2.0 мотор
                          Марките са:
                          Хонда
                          Тойота
                          Кия

Има ли други, за които не се сещам?
                          За газ/бензин срещу дизел, е писано много. Газта печели в разходите и за гориво и за поддръжка и ремонти. Дизела печели само в конкретни условия, конкретни модели(когато няма баш еквивалентен бензин и комплектация), и при конкретни изисквания(място за бутилката, багажник, автономен пробег с едно зареждане, липса на бензиностанции и пр.)

Отделно, личи си че не си карал дизел. В примера с Мерцедесите, дизела не би харчил повече от 5,5-6/100 при твоето каране.

Бензина може да го отпуснеш и малко отгоре като обем на мотора.
                          Добави и Хюндай към марките.
                          Вече казаха Форд Маверик/Мазда Трибют.
                          По-истински джипки с рама и бавни - Терано 2,4, разни Витари, Опел Фронтера.
                          Дори щом си свикнал с Мерцедес може би ML, или същите двигатели в Санг Йонг. И при двете имаш и бавни.
                          Още Субару, Митсубиши Аутлендър.
                          Абе разгледай по азбучен ред марките и моделите, щом докарваш на Мерцедеса разход 9/100, вероятно и с нещо до около 3 литра бензин ще влезеш в изискванията ти.

Коментар

И аз искам икономичен и компактен джип с автоматични скорости и климатик, 4/5 врати, до 6-7 хил. лв и ако може да е Евро 4, което е поне 2005 г. За мен са важни безпроблемността и надеждността. Искам да мога да се качвам по високи бордюри, да минавам наводнени участъци и да карам спокойно по черни пътища. Не обичам ниски коли. И умувам между:
                            - Дайхатсу Териос: 1,3 мотор и малък данък, доста висок, но малък багажник и лоша возия на магистрала;
                            - Хонда H-RV: 1,6 мотор, сравнително висок май, но пък не са почнали да внасят автоматици 2005-2006, защото явно са толкова корави, че европейците още си ги карат;
                            - Сузуки Витара или Гранд Витара: доста висок, обаче не искам с 2,5 V6 мотор да гори безобразно и висок данък и ГО. И пак няма след 2003 г. да ги вкарват;
                            - Хонда C-RV: 2.0 мотор ще гори бая май, некви клапани се регулират като е на газ, няма 2005 г. за тая цена, освен ако не е с десен волан;
                            - Тойота RAV: много добро май ама скъпо;
                            - Хюндай Санта Фе: добро, има 2005 г., ама голямо и ще гори бая;
                            - Хюндай Туксон: V6 бензин не, ама за дизела се чудя, не са скъпи, но не са и високи много, едни пластмаси висят под мотора, компактен е, ама пък дизел не съм карал;
                            То друго няма май.

Коментар

И какво избра, че аз с
                              все още съм на процес проучване?
                              Осъзнах , че е почти невъзможно да има джип с мойте критерии , затова се пв
                              променя бюджета на 20 лева/100км.
                              Възможно ли е следните модели да влязат в този диапазон:
                              Хюндай Санта Фе 2.2 CRD 155к.с
                              Honda CRV 2.2 140к.с
                              Grand Cherokee 2.7 163 к.с.?
                              Кои са им скритите недостатъци?

Коментар

Навярно не съм се изразил правилно , затова пак ще го напиша:
                                1. Всички консумативи и обслужване на джипа е еднакво за РАЗЛИЧНИТЕ марки.
                                Гумите на модел "Х" са почти същите на модел ,"Y" , да има разлика някаква ( но гуми се купуват на 3-4 години примерно - затова тях не ги мисля).
                                Същото е и другите неща:
                                Масло двигател
                                Обслужване на автомата
                                Накладки и спирачни барабани/дискове , спирачна течност
                                "Чорбите" в раздатка /предене , заден диференциал
                                Обслужване на климатичната инсталация
                                Всичко това ще се прави на "високият за пред жената" джип на модел който гори 15 лева /100 и на този който гори 30 лева/100 км. Просто аз НЕ ИСКАМ да си купя такъв, който гори 30 лева /100 км!
                                Няма да си купя:
                                Мистсубиши 3.2 ДИД за 8000_9000 лв, което гори средно 12-13 нафта.
                                Няма да си купя Нисан Х-трейл дизел по същата причина
                                Ако искате да продължа да изброявам моделите и ще разберете какво имам предвид.
                                Затова си мисля , че ако залитна на газ/бензин ще е една идея "по-тънко" от към гориво , НО и от скритите разходи за турбо, помпа , умни дюзи ,демферен съединител , хубавата ни нафта - все скритите лимонки , които рано или късно всеки един с дизелов джип на 10-15 години и 250 000- 300 000км дава за ремонт.
                                Те така...... Имали "аджеба" в цялата схема марки и модели които са "относително" по-евтини за каране/обслужване от други такива? Ценно ще ми е мнението на човек които притежава и ПОДДЪРЖА едновременно или с течение на времето такъв джип?
                                Постоянно давате за пример на новобранци като мен първо да си купят джип и после за вторият ще знаят какъв да избера? Не вярвам да няма колега с богат опит ЧЕТЯЩ форума и да не сподели как мисли по въпроса?
                                Аз съм с 12 литра масло в Двг с доста филтри и с 20 цола гуми.
                                Е не е много джип ма е 4х4 и гледам от високо.
                                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X