Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Има си транспортен бюджет човека и иска да влезе в него. Което е съвсем разумно. ...
    Като има ограничен бюджет, що се пъне да купува автомобил с 4х4, което в същност не му трябва?!? То в разходната част влиза не само горивото ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Отбележи, че си прави проучването преди покупката, а не след това. Може да се предположи, че цената на обслужване, гуми и консумативи могат да се прецизират след разговор със сервиз, данъци и застраховки се изчисляват лесно, но за реалният разход на гориво е най-разумно да се пита на място със собственици на такива возила.

Коментар

Комшията на жилата с дизелово Фрии ми спомена вчера, че откакто му е свалил кардана и полуосите му дава 7 разход до работата . Около 6 км. асфалтов път ! Автомобила от подписа на метан даваше 8-10 лева извънградско и около 12 градско. В момента на Пропан -бутан 15-18 литра на 100 извънградско, а чисто градско още не съм го засичал.

Коментар

Според мен нещо до 2000см3 бензиново на газ.
          А най сигурно Дъстър 4х2 дизел или бензинарка на газ.
          Фрилендъра ми влизаше в тоя бюджет от 15лв/100. Ако мусе разкара и кардана съвсем. Докато си ремонтирах муфата около месец го карах без кардана направо не си харесваше гумите. Превърташе и на трета предавка. Разхода му в града падна малко под 10. /градско Търговище няма нищо общо със софия да речем/.
          Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
          freelander 1,8 2001g.

Коментар

Чероки 2.8CRD с ръчни скорости гори около 8, евентуално може и малко надолу. Но разхода за джип не свършва само с горивото.
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Има тема за разход на нашите джипки.Там пише за всички модели кой колко.
              Grand Cherokee WJ
              Dodge Caliber
              E 430 4-matic-T(S210)
              GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Като има ограничен бюджет, що се пъне да купува автомобил с 4х4, което в същност не му трябва?!? То в разходната част влиза не само горивото ...
                Е, що ?! Щото е модерно и иска да е "по-високо" от другите.

... ама с разходи като на тия дето са в ниското.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Mazda Tribute 2.0, Mitsubishi Outlander 2.0 с газова мисля е съвсем в изискванията. Здрави, евтини части, малък разход, някакво 4х4, високи.
                  Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
                  Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                    Добре де, дори и да е възможно, 8 литра нафта по 2,2лв прави 17,6 лева на 100 км. Ти сам си не спазваш основно условие на питането. Лаф да става, а?
                    Нафтата ще се зарежда от место, на което няма да плащам ДДС , затова ще е на 2 лева

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Много точно мнение!
                      Горивото е основен и постоянен разход!
                      Освен това има и обслужване (масла, филтри които може да се закупят с -30-40% отстъпка).
                      Данък, застраховка и винетка са константни и при различните джипове.
                      Не искам да си купя нещо дето ми гори 15 литра нафта и после да се чудя как да го разкарам?

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                        Отбележи, че си прави проучването преди покупката, а не след това. Може да се предположи, че цената на обслужване, гуми и консумативи могат да се прецизират след разговор със сервиз, данъци и застраховки се изчисляват лесно, но за реалният разход на гориво е най-разумно да се пита на място със собственици на такива возила.
                        Колегата го е написал най-правилно!

Коментар

Извинявай колега, но нещо се обърках.
                          Автомобила за теб ли е, или за кумът ти, газ/бензин ли иска/ш, или дизел щото ше зареждаш нафта без ДДС ?!

Въобще, последно какво се търси ?!
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от mirodo Преглед на мнение
                            Чероки 2.8CRD с ръчни скорости гори около 8, евентуално може и малко надолу. Но разхода за джип не свършва само с горивото.
                            Това Чероки тежи 1960км (по-тежък ог Гранд Чероки 2.7CRD) и казваш че има СРЕДЕН разход от 8литра? Не ми се вярва

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                              Извинявай колега, но нещо се обърках.
                              Автомобила за теб ли е, или за кумът ти, газ/бензин ли иска/ш, или дизел щото ше зареждаш нафта без ДДС ?!

Въобще, последно какво се търси ?!
                              Автомобила е за мен.
                              Просто избора е между дизел на 2 лева ( имам възможност да си зареждам на такава цена) или газ за 15 лева/100км
                              От 20години съм активен шофьор , но колите които съм карал са газ/бензин.
                              Дизела ми е алтернатива, ако не мога да си намеря газ/бензин. Предлагането на пазара е в повече дизел, отколкото бензин - факт.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                                Продължавате да не четете.

Не му трябва 4х4, еле па баничарки, а "нещо по-високо", от което се очаква да не харчи и да "изглежда".
                                Tи уби всички производители на така наречените СУВ. А също и на милионите притежатели на такива.
                                Щото те за гората не стават, а за пътя видиш ли 4х4 не им трябва.
                                От утре ще ги спират от конвейрите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X