Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Защо реши, че имам предвид теб? Обаче виж в поста ти нещо любопитно:
    Аз съм го написал в пряк текст - според мен, до около 30% може да варира разхода само според уменията на шофьора. Отделно, и от различните условия се влияе още доста. И баш заради тия натрупващи се разлики, много различни разходи са възможни. И точно заради това, не приемам тезата, че непременно се лъже за разхода. Горе-долу имам по-широки(И според мен по-реални) представи да границите в които може да варира разхода.

ПП: И няма в условието, че ще е баш толкова на късо и само градско. А се казва и за извънградско с 80-90км/ч.
    Дърт руски джип УАЗ, имаше норма 17,5/100 бензин( това в казармата), и реално даваше икономия към 2/100.
    Последно редактирано от cecoa1; 03-09-18, 21:44.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

30-те процента разлика в разхода от стила на карана са съвсем реални, обаче комби с размерите на Астра да харчи 5 на 100 в някой голям град за мен е абсолютно нереално в общия случай. Впрочем може и да може, ама в някаква много рядко срещана комбинация, като топъл гараж у дома, топъл гараж в офиса и маршрут в много ненатоварен час, идеално техническо състояние, уникално спокоен шофьор. И всичко това накуп.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        ...
        ПП: И няма в условието, че ще е баш толкова на късо и само градско. А се казва и за извънградско с 80-90км/ч.
        ...
        Ето ти условието:

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
        Да изясним и начина на каране, че оказва много голямо влияние за разхода на гориво.
        Карането ми е тип "пенсионерската" с използване предимно на двигателя за спирачка , с плавно тръгване/спиране. Населено място е с 7-8 светофари , няма и сравнение със Софийското Ви градско (за пример този weekend бях в София и да отбележа не беше голям трафика).
        Извънградско с 80-90 км/ч
        Магистрално -не - имам кола за там.
        Може би тази информация ще Ви бъде от полза?

а относно това

...
        Дърт руски джип УАЗ, имаше норма 17,5/100 бензин( това в казармата), и реално даваше икономия към 2/100.
        още по-реално, Ясен да сподели откровено разхода на газ, а и бензин.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
          30-те процента разлика в разхода от стила на карана са съвсем реални, обаче комби с размерите на Астра да харчи 5 на 100 в някой голям град за мен е абсолютно нереално в общия случай. Впрочем може и да може, ама в някаква много рядко срещана комбинация, като топъл гараж у дома, топъл гараж в офиса и маршрут в много ненатоварен час, идеално техническо състояние, уникално спокоен шофьор. И всичко това накуп.
          Града е София. Гараж има, но рядко го ползва. Кара си баш из града в пиковите часове, върти по около 50км на ден(доста ангажименти и това са само редовните). Кара много спокойно, сменя скоростите на ниски обороти, пета включва на 60км/ч, че и малко отдолу. Кара си с трафика, не прави някакви нарушения и пр.(шегува се, че слуша класик фм, но по-често е на бг-радио ). Доколкото съм се возил при него, единствено предвиждането на обстановката от доста далеч, не му е на топ ниво, но става...(той носи и очила, та до някъде го оправдавам за това).
          Последно като ме вози, малкия километраж му беше на 940км, и съвсем спокойно си въртяхме още 15-20км из София, каза че 1000км ги минава с един резервоар със сигурност(даже ми я оставяше да работи докато пазаруваше, заради климатика). Резервоара бил към 52 или 55л, не знам. И със сигурност не ме лъже за разхода.
          Другия пък никога не е карал дизел, раздава излишно газ, държи на високи обороти, на пета под 80, не му звучал добре мотора... Държал я със 160 един час за проба, и пита що му изхарчила над 7 и нещо...

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Ето ти условието:...:
          Така де, пише че му е малко населеното място, а не че ще кара само там и на късо.
          Все пак 15К километра на година, не се правят лесно в малко градче и на късо.
          Последно редактирано от cecoa1; 03-09-18, 22:53.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
            Имам приятел със Санта фе,и разхода му е между 6 -7л.,но той кара изключително спокойно
            Имахме в семейството Санта Фе, 2008 година производство. Такъв разход е практически невъзможен. Слизал съм до 6.5 литра, извънградско, с 70-80 километра в час. Но това еднократно за експеримент. Иначе среден разход 8-9 литра, градско 10-11..
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

...
              Така де, пише че му е малко населеното място, а не че ще кара камо там и на късо.
              Все пак 15К километра на година, не се правят лесно в малко градче и на късо.
              Да, така е. Всъщност, във връзка и с условието исках да кажа, че с пенчоподобен стил на управление е по-добре печка.

Много ми е интересно какъв ще е избора и, евентуално, как ще се развият нещата и ще се припокрият ли очакваните с получените резултати.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Повечето двулитрови джипки на газ се вписват в 20 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                  Имахме в семейството Санта Фе, 2008 година производство. Такъв разход е практически невъзможен. Слизал съм до 6.5 литра, извънградско, с 70-80 километра в час. Но това еднократно за експеримент. Иначе 8-9 литра, градско 10-11..
                  Този няма ли да гори в моя цанови диапазон?
                  Среден разход 8-9 ? При моя стил на каране и населеното място и работата ми, която е на 6км извънградски отправ път .
                  Близо 80% ще е извънградско и 20% градско (селско)?

Коментар

В този ред на мисли как се представя WJ 2.7CRD
                    1876kg тежащ?
                    Възможно ли е при моите условия да му докарам 8 литра среден разход-
                    Повтарям ,че останаха назад в темата
                    80%извънградско , 20% селско
                    Без офф Роуд
                    Без магистрално
                    Плавно спиране /тръгване
                    Без гонки по светофарите?
                    Максимум 2000 оборота- той там е с 90км/ч ( в you tube гледах клипове).
                    Стандартен размер гуми
                    Без намерения за силов офф Роуд.

Коментар

• От: Джип/СУВ с разход до 12 лева на 100 км?

Да

Извьнградско 8 и малко,градско около 13 и малко,комбинираното вече ти го комбинирай.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Такива мнения може и да ти харесват, но каквото и да е с тегло към 2т с двигател поне 2-2.5 бензин, което ще се кара на градско в населено място с няколко светофара, не виждам как ще харчи много по-малко от 20, като освен това има харч и на бензин, а през зимата още повече.
                        Ако разхода на газ е почти същия лято/зима, то ще е за сметка на повече работа на бензин, който при студен двулитров мотор със сигурност ще е 20.

И пак да повторя, за къси градски преходи по-оферта от дизел няма.
                        Абсолютно никакъв намек или ирония нямам в коментара си, изразявам мнение, покрепено с факти. Не лобирам към марки, модели и прочие. Автомобила го зарежда кумът ми, кара го пак той, зарежда го той. Неслучайно споделих неговия разход, защото аз съм с 2.7 бензин, автомат, което си е ламя (световно-известен факт), ама пък 20/100 не съм постигал никога дори в града. Нека се има предвид, че съм доста-доста спокоен шофьор.

Коментар

1876kg тежащ?
                          80%извънградско , 20% селско ...
                          Нещо ми е трудно да схвана поради каквd причина си се вкопчил като удавник за сламка в нещо толкова относително като този среден разход. Единствения път, в който съм успявал да сваля на извънградско до 9/100 джипка с двигател 2500 кубика и 99 коня, беше едно сравнително кратко каране с 50-60 км/ч. А и какво означава "извънградско"? Джипът ми с 4-литров двигател на магистрала София - Пловдив с включен автопилот слиза до 13-14/100 газ. Като започна да въртя по пътищата из Родопите нагоре - надолу, завой след завой, разходът скача на 19-20, почти колкото в София. Ха сега де! И едното е извънградско, и другото. Ама второто "извънградско" яде колкото градското ...

И като вдигнат догодина цените на дизела до 3 лв/л какво правиш?
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 04-09-18, 10:24.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Едно време,преди 15 години,имах едно Рено Клио.1,2 биндзин,55 катъра!Няма климатик,няма нищо.Бях го взел с идеята малка икономична кола.Е,в София под 10 не слизаше.Извън града до морето харчеше 4,8.Продадох го че без климатик не се траеше.
                            Кат взех жипа,разхода му на гориво не ми бе основният приоритет.
                            То някак си не го разбирам да искаш автомобил,който да те кефи,щот ще го ползваш в свободното си време и в същото време да прайш сметка от горивото колко можеш да спестиш!Или си праиш кефа,или мислиш прагматично.
                            ...следващата ми кола ефентуално ще е Додж Рам...
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                            0888854582
                            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              ...
                              Нещо ми е трудно да схвана поради какви причина си се вкопчил като удавник за сламка в нещо толкова относително като този среден разход.
                              ...
                              Има си транспортен бюджет човека и иска да влезе в него. Което е съвсем разумно. Нямал ли си познат/роднина/приятел, който да се метне на курник, на който и горивото не може да сипе...

Коментар

1876kg тежащ?
                                80%извънградско , 20% селско
                                Без офф Роуд
                                Без магистрално
                                Плавно спиране /тръгване
                                Без гонки по светофарите?
                                Максимум 2000 оборота- той там е с 90км/ч ( в you tube гледах клипове).
                                Стандартен размер гуми
                                Без намерения за силов офф Роуд.
                                Добре де, дори и да е възможно, 8 литра нафта по 2,2лв прави 17,6 лева на 100 км. Ти сам си не спазваш основно условие на питането. Лаф да става, а?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X