Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят Ситроен АХ 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ровейки, открих че 175/70/13 са също с32мм по-голям диаметър. А те са доста по-масов размер,,,
    Би следвало да има място за 1 см в двете посоки като ширина. Ще премеря утре за по-сигурно.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Тигре, извън въпроса, който обсъждате да питам: Няма ли да качиш малко цялостни снимки на туй чудо? Аз нямам такава и вероятно няма да имам, ма поне да се порадвам на твоята.
      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Мислех, че съм качил в началото на темата, но явно не. Имам тема в сравнения на марки. "Щура идея". Явно там съм ги качил. Ще наснимам още утре.
        Междувременно една от миналата седмица, на фона на слънчогледова нива,

Адаш , продаде си джипа и са проблеми с клиренса ... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a02e021d88e2.jpg
Прегледи:494
Размер:67.1 КБ
ID:6877029
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Адаш, онова чудо ми харчеше 50% повече като количество и почти две-трети повече в парично измерение. Нямаше смисъл да инвестирам в газова уредба за мижавите километри, за които го ползвах. Тази колица я карам ежедневно и из града. Карам дългата, само когато трябва да превозя нещо обемисто, или да я раздвижа. И тя няма проблем с клиренса, щото се вдига.
        С малкото грозниче минавам 100 км градско и до вилата с 13-18 лв според цените на газта и колко го настъпвам. Та... клиренса си е клиренса си е клиренс, ма живеем в сложни времена откъм финанси. Кико сложи газова на Ферозата, ма той я кара повече.
        Проблемът е . че пролетните пороЙ направиха пътя към вилата като речно корито и никой не ебава да дава пари за оправяне. Сега избягвам коловозите, ама зимата на сняг ще е по-тегаво. Затова искам едни 4-5 см. Повечето отпред. Отзад дори натоварена не ми закача никъде.

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Освен това, клиренса на тезгеренцето е повече от приличен за лека колица. Просто оТкачването е поуморено. Утре ще снимам актуален клиренс, ако стигна.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:293231363_1393629854458849_4072974330931680782_n.jpg
Прегледи:482
Размер:89.7 КБ
ID:6877043

Коментар

Пролетта минах по твоя път / нямаше никой на вилата / и пътя надолу ич не ми ареса . Ем бех с Тойотата.
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Е, сещаш се значи.

Ето още някоя снимка.
        Отвоювал съм си последните 5-6 години едно местенце от пущинака, където да се крият возилата на сянка през лятото. Под една дъбица, една скоруша и няколко бряста,

Име:293585808_760858505159739_2917106472400178105_n.jpg
Прегледи:458
Размер:152.8 КБ
ID:6877549

Име:293567418_1918372355029294_4243661261764663439_n.jpg
Прегледи:453
Размер:153.2 КБ
ID:6877550

Име:293552138_6065362480147496_2141200863664391695_n.jpg
Прегледи:456
Размер:129.0 КБ
ID:6877551

Коментар

Там на място замерих примерен просвет. До задния диф е 21 см. До планката под скоростите обаче, е 12. Крайно недостатъчно.
          Праговете не ме интересуват. Там си има височинка.

Коментар

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Понеже пружините не са изрязани на плоско, както при много модели коли, тарелките горе и долу имат специфична форма. Ще е трудно да се изработи подложка с тая форма. Ще мисля над горната тарелка нещо.

Колега нямам мнение за централното защото не съм имал такова в АХ. Иначе има гуми 145 на 80 на 13, ако не се лъжа сръбски. Но аз от години съм със 4 болтови джанти. Лятото отпред 185 65 14 и 175 65 14 отзад че е по тясно. Зимата 175 65 13. Както се вижда не съм рязал нищо, освен ръбовете отвътре на задните калници, за да се движат свободно гумите. Със 16 клапановия двигател просвета е достатъчен за мойте цели, въпреки че си виси.
          Нещо с макферсона може да измислиш, една подложка горе и една между пружината и тарелката. Няколко Санта ще ти спечели.
          Прикачени файлове

Коментар

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            За гумите... Всичко под 165/80 ми идва ниско.

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Така, де...

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Какъв цвят ти е колата? Гледам предната решетка ти е зле. Ще ти подаря моята. Аз имам от фейсовите

Маската е зле, защото съм монтирал радиатор от 1.5 дизел директно зад бронята че няма място. И леко опира в маската. Ама ме е срам да снимам че там и в целия кош положението е лудия макс.

Иначе със това окачване не съм имал проблеми след първоначалния реглаж. Като цяло е по скоро шосейна (на завоите е закована) но мога и да си позволя примерно да се кача до х. Безбог където бях вчера. Но естествено друса и затова спадам гумите на половин бар за камъните.

Стоковото окачване беше определено по меко и като че ли с по големи ходове. Оптимално щеше да е ако имаше 14" със три болта но в бг не съм виждал да излизат. В UK може да се намерят.

Коментар

Имам две 14-ки с три отвора. Ако ги искаш, подарявам ти ги.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Имам две 14-ки с три отвора. Ако ги искаш, подарявам ти ги.
              Час ще ти ги снимам, ако не забравя.

Коментар

Час ще ти ги снимам, ако не забравя.
                Е то ако имаш 14ки направо тях слагай. Има много по голям избор от гуми. Ама то пък ако са различни от задните май ще прецака двойното предаване.

Аз вече имам само един ах и той е с 4 болта. Не бих се върнал на 3те.

Тези знаеш ли ги?

http://4x4gumi.bg/product/1795/155-8...-trac-79t.html

Коментар

• TigerHunter
                  TigerHunter коментира
                  Редактиране на коментар
                  Имам само две , а още две не ми се търсят. + гуми.
                  Знам ги всички италиански регенерати. Тежички са, иначе важат. И са скъпи като за регенерат гуми.
                  Не ми се ще да слагам такива, не заради разхода и динамиката, колкото защото въртя и доста градско и из околията. А те не са най-комфортните гуми.

Още малко козметичен ъпдейт. Миналата седмица подготвих предния капак и днес беше облепен с фолио. Това е вторият и последен детайл, който ще облепвам по колата.
                Следват поетапна подготовка и боядисване на останалите тенекиЙ и пластмаси. Маската, арките, задния капак и после врати, калници и т.н.
                Не;ам си доверие като бояджия, въпреки че съм боядисвал със спрей и лак, Затова ще почна от дребни детайли и ще добия ръка и опит за врати, калници и подобни.

Име:294502640_2225438184299026_1950008793508030412_n.jpg
Прегледи:353
Размер:81.6 КБ
ID:6879415

Име:294887032_574051694413513_194943988246006267_n.jpg
Прегледи:349
Размер:123.8 КБ
ID:6879416

Име:294899740_870354790606321_5114798430758755460_n.jpg
Прегледи:345
Размер:83.5 КБ
ID:6879417

Име:294911813_533629838539990_298628086522294469_n.jpg
Прегледи:351
Размер:115.4 КБ
ID:6879418

Име:295287256_378025767802938_6399560079853883263_n.jpg
Прегледи:347
Размер:120.4 КБ
ID:6879419

.

Коментар

Привет!
                  Имам въпрос.
                  Наближава момента да мисля за леко повдигане на предницата и съм решил оТкачването да си остане щатното и да не го барам.
                  В тоя ред на мисли, най-лесния вариант, който ми идва на ум е, да подложа между купето и макферсона. Със съответното удължаване на болчтетата, разбира се.
                  От няколко дни ровя да търся някакви гумени подложки за там, но не успявам да намеря нищо, което да ме устройва като размери.
                  Или аз не търся както трябва...
                  Другия вариант е, да си направя при стругар. От алуминий, едва ли ще я огреят, от стомана може би. Но гумени, вероятно могат да се намерят готови и само да им пробия отвори за болтовете.
                  Има ли някакви идеи за някой сайт, където да видя приблизителни размери, да ме устройват?
                  Ако са гумени, предвид макар и мижавата деформация от тежестта, ми се ще да са 35мм.
                  Точно толкова надстърча чашката над "бомбето" при двигателя.
                  Вътрешния размер ме устройва в диапазона 70-80 мм. външния от 120, до 136 приблизително.
                  За височината, споменах по-горе.
                  Идеята за гумени е да добавят към амортизацията на купето, и ако има готови.

Коментар

• kalin09
                    kalin09 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Гумени нямат ама никаква работа там.

• TigerHunter
                    TigerHunter коментира
                    Редактиране на коментар
                    Мина ми през ума и това. Явно ще се ходи при стругар в края на краищата.

Има ли някакви идеи за някой сайт, където да видя приблизителни размери,
                  Потърси сайта на Димитров. Ако не се лъжа това е колега форума. Коментирано е доста в темите за повдигане.

Поздравления за мерака и упоритостта!

Коментар

• m_markovski
                    m_markovski коментира
                    Редактиране на коментар
                    Преди време ми трябваха тампони за една машинарийка и понеже ме мързеше да ровя каталога, взех че им звъннах и се разбрахме какъв размер ми трябва, с болт или без, с шайба или без, твърдост и т.н. Питай ги.

• TigerHunter
                    TigerHunter коментира
                    Редактиране на коментар
                    Прав си. Има го тоя вариант. Просто не бях се замислял.
                    Благодаря!

• cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Сашо, сайта е опция, като там съм намирал доста често чаркалъци, където никъде не съм ги откривал. Но наистина предлагат хиляди неща и е трудно с търсачките. Звънни най-добре.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X