Ако сервото те съмнява - изолирай го, просто за тест на 4х4 системата. Затапи го и взимай вакуум директно от колектора, за да пробваш бутона и актуатора. Но с хубави маркучи, които не изпускат. Пак ще повторя - смени всички вакууми за управление на актуатора със силиконови, провери резервоарчето да не е спукано (ако трябва пробвай без него). Явно ще трябва и маркуча към сервото да смениш, щом според теб изпуска. Виж и и обратния клапан на самото серво. Имай предвид, че загуба на вакуум влошава празния ход на двигателя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моят Ситроен АХ 4х4
Свий
X
-
Отново благодаря!
Щуцерът на колектора е с прекалено голям диаметър, за да взема директно от него вакуум за проба. Без да съм сигурен, около 8мм. Резервоарчето ще го проверя, но обратня клапан на сервото нямам идея къде да го търся.
И да. Празния ход не ми е много в ред. Претриса. Трябва да подавам газ за да запали и преди да ги вдигне смукача, са едва ли повече от 500. ще сменя абсолютно всички маркучи от колектора до всяка точка. Ще потърся силиконови за тия тънките.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Абсолютно всички маркучи и маркучета се вадят лесно от щуцерите и няма скоби никъде. Поне на големия, който е стар и със оплетка. Що се отнася до обратния клапан, педала не го намирам одървен при първо палене, та едва ли е от него. Явно просто вакуумът е слаб.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеС инжекциона имаме казуса запекла, заклинила, блокирала игла. Или както там се нарича. Не знам, доколко е възможно да се раздвижи.
Коментар
-
Колата си вървеше и на бензин. Карал съм я и на бензин. В един момент отказа. Преди мен е възможно и да е злоупотребявано. Филтъра го смених.
Ултразвук тука из града не съм се интересувал, Вероятно ще опитам с ацетон.
Два пъти ме оставя на газ, защото не мога да засека реално колко харчи. За мой късмет, и двата пъти (последния тази сутрин) на двеста метра от бензиностанцията.
Добре че е лека, та я нарамя и я отбутам. Ма не може да продължава така.
Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Свали го този инжектор и провери доли не се продават нови или рециклирани такива.
Аз на Кията имах пикаещ. Беше Бош и намерих рециклиран за 50 лв
Иначе из тубата има много клипове с бабешки методи за чистене на инжектори
https://youtu.be/rUUgR94drxg
И задължително да сложиш нови О-пръстени. Аз взимах от Хубата (мисля че пращат и по куриер). Имат бензиноуснойчиви за масовите размери инжекториNissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеС инжекциона имаме казуса запекла, заклинила, блокирала игла. Или както там се нарича. Не знам, доколко е възможно да се раздвижи.
ето вариант да пробваш като за без пари
Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение...Два пъти ме оставя на газ, защото не мога да засека реално колко харчи. За мой късмет, и двата пъти (последния тази сутрин) на двеста метра от бензиностанцията...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеТия техники нямаха ли лампион сигнализиращ, че горивото е на привършване?
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
На газ, на бензин, на дизел, на керосин, и комай на всички течни горива.
Коментар
-
Днес след известно време мислене, успях да елиминирам един гаден стържещ звук по средата на колата.Не можех да му хвана логиката, понеже хем беше зависим от обороти на двигателя, хем от обороти на колелата. Дори на място изключена от скорост го имаше гадния резонанс. Свалях целия ауспух за да видя дали не опира някъде. Само на едно място жилото на ръчната. Преместих го, но звукът си остана. В крайна сметка, реших да долея масло на тръбата с вала за задното. Налях почти литър 90Р, докато не почна да претича. След първите километър-два, утихна. Не разбрах, какъв резонанс е провокирал стърженето в тръбата.Your conscience is all you can take to your grave.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар