Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Great Wall - плюсове и минуси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Great Wall - плюсове и минуси

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Aко не е тайна - какви са другите 3?
    Каквито и да са Стефчо, това е положението...отдавна свърши ерата на "колите" , сега продават пластмасови миксери с 4 гуми, на които целта им и замисъла е да се счупят, за да ходиш в сервиза с честотата, с която ходиш в плод и зеленчук-а! Жалко, но факт..
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Aко не е тайна - какви са другите 3? Просто като база за сравнение. Дефекти на по 30тина хилки от магазина ... малко стряскащо.
      Втори въпрос: доколко проблемите с газовата конкретно са от самата газова и доколко биха могли да са от обслужването, не особено качествено изпълнен ремонт например. Ако имаш такава информация, разбира се. Все пак едва ли си им висял на главите в сервиза.
      Другите три са:
      Мерцедес S500 - купен нов 2007 година.
      На 25 000 сменени четири амортесьора,стабилизираща щанга и табло.
      Това с амортесьорите се повтаря през 30-40 000.
      На 135 000 предаде богу дух балансиращ вал и ангренажна верига,плюс сумати още дребни ремонти и светещи лампи по таблото.Обслужвана е без компромис и е сменяно масло след 10 000 км.
      Ситроен С6 2,7 HDI - купен нов 2008 година.
      на 17 000 гръмна маркуч на хидравликата на волана и останах в Стара Загора.
      На 60 000 изгоря помпа в резервоара и се смени педал на газта.
      На 82 000 гръмна воден радиатор.
      Ауди А5 3,0 TDI - купен нов 2010 година.
      На 19 000 сменен всмукателен колектор.
      На 45 000 сменен филтър за твърди частици и ламбда сонда.
      На 61 000 Сменени тампони на двигател.

"Китаеца" смея да твърдя,че за работа става.Поне до сега.Аз го ползвам да си ходя до вилата,да си прекарам до някъде мотора и да посещавам обекти,които често са на кални и труднодостъпни места.

Иначе със Sonda съм прав.Малко от новите коли са здрави.Още по-неприятно е,че и се разтропват нечовешки.

Коментар

Направо уби "всичко детско" в мен ...
        За проблемите по окачване, хайде как и да е. Тъжно, но от друга страна, предвид качеството на пътищата по Европа (поне по тия, по които съм минавал), мога да им простя на производителите, че не се престарават. Няма за 10-20 или дори 200 коли, продадени в някаква си България, в която всичко, по което можеш да минеш без да ти се счупи колата на две се приема за път, да си сменят конструкцията я.

Но смукателен колектор ?!? Табло?!? баси, ако имах време, щях да ида да се напия от мъка

Ще ми е интересно каква ще бъде равносметката на китаеца, когато наближи стоте хиляди.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

По окачването ремонтите на другите две коли не съм ги споменал.
          Мерцедеса го обслужвам и го давам на следващият по щафета.
          Китаеца и на мен ми стана интересен и за това не го дадох да работят с него,а го ползвам аз.
          До тук надхвърля очакванията ми като изключим газта.
          Според мен ако се вземе да се работи с него става.Няма комфорт и не върви особено.За сега е здрав,но да видим до кога,все още е рано за равносметка.

Коментар

Колеги, притежавам Steed 5 от месец януари, 2012 година. В момента съм на 20 000 км като съм ходил в сервиза само за обслужването на 5 - и 15 000 км. Пикапа е с новият китайски дизел 2.0 комън рейл, 150 к.с.
            Миналата седмица ходих до Солун и засякох разхода, даде ми средно 7 л/ 100 км, при средна скорост над 90 км час. Поддържа 100 - 110 км на 2000 оборота, а 150 км ги достига към 3000 оборота.
            Чел съм много противоречиви мнения във форумите. Зависи за какво ще се използва колата. На мен ми трябва за товарене и теглене на каравана. Товарил съм го до 1 тон с тухли и дэрпам 7 м каравана без никакъм проблем.
            На 6 та скорост и на хубав път, шума в купето е напълно поносим. Вятъра се чува повече от двигателя.
            Аз си купих най - скъпата версия (кожен салон - някаква странна кожа, електрически стъкла и огледала и управление на радиото от волана) за 32900 лв с ДДС. Карал съм и други пикапи, но напр. Тойота Хайлукс с подобни характеристики струва двойно повече. След две години ще си купя нов и пак съм на сметка.
            Абстрахирайте се от дефиниции като китайски и пр. Аз съм на възраст и навремето същите работи се говореха за японските стоки.
            Направете си сметка за какво ще ползвате колата и колко ще ви струва закупуването и поддръжката и не се притеснявайте. Между другото годишният данък но колата е 6,15 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от ianchot Преглед на мнение
              ...Миналата седмица ходих до Солун и засякох разхода, даде ми средно 7 л/ 100 км, при средна скорост над 90 км час...
              Точно се бях наточил да купувам такъв, обаче този разход е много голям. Аз очаквах 4-5л/100км максимум...

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                ... Аз очаквах 4-5л/100км максимум...
                Намери ми 4х4 с този размер и такъв разход. И аз ще взема 1
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Намери ми 4х4 с този размер и такъв разход. И аз ще взема 1
                  Викаш 7л/100км е напълно възможно???

Коментар

И аз съм постигал разход от 8л на 100 км и дори малко под 8 с форд рейнджър 2,5 tdci по-точно мазда БТ 50 .
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

И аз го потвърждавам. Карам същия от 15 март- вече малко над 7000 км. До сега никакви проблеми.

Коментар

Някога карах служебен китаец Landwind 2.8 TD и това си беше типичният разход. (7-7.5)Лендуиндът е с античен мотор Изузу 2.8. Допускам, че този китаец превъзхожда стария по икономичност. Ако е добър поне колкото Лендуинд, си струва парите. За двете години, които го ползвахме не е дал никави дефекти а се караше от който се качи и като служебен.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Някога карах служебен китаец Landwind 2.8 TD и това си беше типичният разход. (7-7.5)Лендуиндът е с античен мотор Изузу 2.8. Допускам, че този китаец превъзхожда стария по икономичност. Ако е добър поне колкото Лендуинд, си струва парите. За двете години, които го ползвахме не е дал никави дефекти а се караше от който се качи и като служебен.
                          Не сравнявай тоя 2.8 ТД с този на китаеца 2.0 . Няма да ти хареса .
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ами, доверявам ти се. Имаш повече опит. Просто за пръв път прочетох, че такъв автомобил има среден разход 7л/100км. Дори на сайта на марката го дават 8.6л/100км.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-11-24 12.33.49.jpg
Прегледи:1
Размер:144.0 КБ
ID:5492869Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-11-24 12.35.24.jpg
Прегледи:1
Размер:149.1 КБ
ID:5492871Здравейте колеги,аз също карам Great Wall Hover-2.4 бензинов мотор на Мицубиши 4G64 и трябва да ви кажа,че съм много доволен,на дълъг път вози доста добре,не ме изморява,седалките са доста удобни,при мен 4х4 се превключва ръчно от малкия лост,да ви кажа раздатката и скоростите са си на Мицубиши,разхода е нормален за този джип 15-16/100км в града и 10-11/100км извън градско.Моят е малко по стар 2007г

Коментар

Първоначално публикуван от niki-25 Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]595689[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]595691[/ATTACH]Здравейте колеги,аз също карам Great Wall Hover-2.4 бензинов мотор на Мицубиши 4G64 и трябва да ви кажа,че съм много доволен,на дълъг път вози доста добре,не ме изморява,седалките са доста удобни,при мен 4х4 се превключва ръчно от малкия лост,да ви кажа раздатката и скоростите са си на Мицубиши,разхода е нормален за този джип 15-16/100км в града и 10-11/100км извън градско.Моят е малко по стар 2007г
                                А да си от София, Младост 2/4 ?
                                WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X