Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива или друг джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Нива или друг джип

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    Нивата си подскача по принцип и според мен това е от недостатъците на твърде късото междуосие.
    Ситроен Саксо също има късо междуосие но не подскача така.
    Нивата подскача защото разтоянието до долния ограничителен тампон когато е на равно е 1.5см. При наи малката неравност блъска в тампона. Съмнявам се че има амортисьор които може да му противодеиства.Това е когато излиза от завода. След няколко години като и грохнат малко пружините тампона се залепя за носача и ход нагоре няма.

Коментар

Първоначално публикуван от ferdun Преглед на мнение
      здравейте,за седмица прочетох много вав форума но от това което чета сам на мнение че за мен ще е по-добре да си купя някоя стара евтина Нива и да вложа още толкова за да нямам големи ядове.а ако можи да ми препоръчате друг джип без паджеро и ако можи и да е с по ниска цена.благодаря ви предварително.
      Какъвто и джип на старо да вземеш, няма да седнеш и да караш. Ще трябва да се бутне тук и там. Въпрос на каква цена. Аз си купих Нива, защото живея в краен квартал и зимно време винаги пропускат да изчистят пътя. Ходя и на вилата с нея. Че е по-нежна от другите джипове спор няма . Но ако се грижиш добре за нея, не я експлоатираш жестоко и тя ще ти се отблагодари. Но на старо, гледай да не е изгнила много. Двигател по-лесно и по евтино се ремонтира.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Абе хора, защо си мислите че се продават само грохнали автомобили? Не е вярно че какъвто и да вземеш трябва да го правиш... Аз по моя съм правил само консумативи, като накладки масла и гуми...а, и една биелетка вярно
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Абе хора, защо си мислите че се продават само грохнали автомобили? Не е вярно че какъвто и да вземеш трябва да го правиш... Аз по моя съм правил само консумативи, като накладки масла и гуми...а, и една биелетка вярно
          А ти твоя къде го караш?

Коментар

Абе сега само по асфалт (също като и чисто новата Нива от магазина навремето), защото като ще го продавам не върви да е очукан като войнишко канче... Ама Нивата от това каране се разсипа...и само скъпи части за смяна, забрави за руски от 20 стотинки... Като смениш едно вече нямаш проблем, но пък се счупва друго...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Опитът ми с въпросните возила упорито клони към този на Quadra....
              Вземи такова нещо само ако е последната джипка на света!
              Другия вариант е да я направиш на неделими части и сериозно да я тунинговаш. Никога не съм имал по-проблемна кола (говоря за чисто нова 1.7). Както беше чисто нова оскъдният багажник беше винаги натъпкан с инструменти, които за жалост бяха много необходими.
              Проходима е, но цената на проходимостта и е висока. Купето на новата нива така се усукваше, че се пукаха пластмасовите лайстни по колонките и снадката на колонката на челното стъкло с тавана..
              Течовете и мирисът на бензин в купето не ги броя.
              На 20000 км се сваляха скоростите за лагери и 5-та скорост(((
              На 3та година беше доста ръждясала. Карана е с добри консумативи и е грамотно поддържана.. единственото нещо с малко проблеми беше двигателят. Вярно е, че частите и са евтини.. С малки суми, но редовно
              Говоря от опит а не по това, което съм чул - Това си е мазохизъм!!!
              И не мога да разбера желанието да прецакаш другарчето си, като го навиваш да си купи това нещо...
              Имам джип 83 г и никога не ми е давал ядове колкото нива 2001г(((
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Юли
                Колега , аз смятам че въпроса ти е провокативен и придизвиква излишна дискусия , за да можем да сме ти полезни бъди по конкретен без да обидиш никои
                колега не съм искал да обидя никого но знам от приятел които имаше паджеро колко пъти пак и доста скапичко,аз не разполагам с толкова пари.ще я използваям само за лов но обичам да ходя на различни места (ловците ще ме разберат) и за това си мисля за нива.понякога пътуваме 140-150 км извън пътя и за това трябва да е надежден джип.аз съм човек който не обича изненадите а камоли те да са лоши но от казаното от вас и една две справки в сервизи бяха достатъчни да се откажа от ниватъпо добре да дам 1500 лв повече но да взема уаз.но ще видим на 01.09 2007 трябва да съм джипче.независимо какво е то благодаря на всички които изказаха мнението си.ще ви писне от мен когато взема да питам за всичко,след покупката на джипа.

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                  Абе защо ни обиждаш машините бре !

НИВОВОДИ подкрепете ме!
                  абсолютно те подкрепям,а и не е вярно,че който се качи на друг джип ,никога не се качва на Нива и др.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Дима, не съм съгласен с теб. Ще подчертая че всеки има право на собствено мнение и нямам желание да те оборвам или да ти сменям мнението. Но моето лично мнение е че Нивата има както всичко друго и своите предимства и своите недостатъци... И сред нашите 12 4х4 автомобила има и една Нива. И тя е там поради нейните предимства...
                    много вярно и умерено изказване

Коментар

Предлагам изказването на Венци Петров да не се взима под внимание поради простата причина че както сам казва има толкова много автомобили. Ако трябва да избираш кой да ти е единственния джип, или втората кола в семейството например тезата се обезсмисля и става неприложима! В този форум за УАЗ-овете или Нивите се говори или добро или нищо. И ако УАЗ-овете поне имат много правилни решения и са сериозни автомобили (независимо от качеството на изработка и вложените материали от говнолин) то Нивите и това нямат. Само не разбирам наистина защо се опитвате да прецакате човек който тепърва ще избира 4Х4? Айде, прецакали сте се веднъж, нека другите не повтарят тази грешка. Пак казвам братя Петрови не влизат в сметката - за тях тези автомобили са хоби. Само си вижте темите и ще разберете че съм прав: "Помощ! Пак се развали еди кое си!" "Как да укрепя неукрепваемото? - или кратък курс да направиш от Нива трактор като не оставиш нищо нейно", "Лифт на Нива - как да получим още 2 сантиметра клиренс и сантиметър ход на окачването като си направим всичко наново".... Е това ли е правилен автомобил. Да не говорим че на асфалта е трагична...

Коментар

за цената на НИВА може да се купи ВИТАРА,САМУРАЙ което ще е по добър избор
                        ПАВКО
                        0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от ferdun Преглед на мнение
                          колега не съм искал да обидя никого но знам от приятел които имаше паджеро колко пъти пак и доста скапичко,аз не разполагам с толкова пари.ще я използваям само за лов но обичам да ходя на различни места (ловците ще ме разберат) и за това си мисля за нива.понякога пътуваме 140-150 км извън пътя и за това трябва да е надежден джип.аз съм човек който не обича изненадите а камоли те да са лоши но от казаното от вас и една две справки в сервизи бяха достатъчни да се откажа от ниватъпо добре да дам 1500 лв повече но да взема уаз.но ще видим на 01.09 2007 трябва да съм джипче.независимо какво е то благодаря на всички които изказаха мнението си.ще ви писне от мен когато взема да питам за всичко,след покупката на джипа.
                          Според авджиите на нивата не и трябват блокажи ходове и мощност. Тя и така се движи. Ама ловджиите да говорят за пушки. Щото там където ходят с нивите и леките коли ходят. И наи редовната им приказка е "С нас имаше идна нова Г-класа и не можа да мине след нивата." Ми много ясно че няма да мине като е с летни гуми а нивата е с кални.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            Според авджиите на нивата не и трябват блокажи ходове и мощност. Тя и така се движи. Ама ловджиите да говорят за пушки. Щото там където ходят с нивите и леките коли ходят. И наи редовната им приказка е "С нас имаше идна нова Г-класа и не можа да мине след нивата." Ми много ясно че няма да мине като е с летни гуми а нивата е с кални.
                            Това не е нищо. Съфорумниците ми знаят че тук си имам една стръмничка бъбунка на която си се покатервам от време на време. Та онзи ден едно комшийче ми разправя:
                            -Ама това бил страшен джип (нали се сещате паркетника колко е джип, ама той впечатлен), къде се качва! Ние опитахме с една Х-5 и не можахме...
                            -
                            -Що се смееш бре, нали е джип!
                            -!!!!!!!!!!!!!!!
                            Та така...за проходимостта.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Извинявай kinex но там кадето ходя на лов не сам виждал лек автомобил освен веднаж един голф кънтри пак и в крайна сметка го оставихме на наи долната пусия,такаче не мисля че леките автомобили са за "лождйиите" повечето случаии ни са е налагало да варвим с километри обратно кам джиповете.за вас можи да е хоби но джипа за ловеца е нужда(така мисля поне аз де...) а и не отричам че има ловни полета кадето можи и с колело да отидеш но пак аз и много други на такива местенца почти не ходим.

Коментар

А там където аз съм ходил с лека кола дори и ловци няма.
                                Няма да казвам колко пъти с Голф с кални гуми съм дърпал нива.
                                Извинявам се че изказвам такова краино мнение.
                                Опитвам се да вразомя малко нивоводите защото това самоцелно хвалене на нивата е много пресилено. Нивата има доста трески за дялане когато става въпрос за проходимост. Няма защо да се заблуждаваме.
                                Пресилено ще бъде ако кажа че за нищо не става.
                                Това е моето мнение и не смятам да убеждавам никои. По същия начин не искам и мене някои да ме убеждава че нивата е машина. Всеки да си решава сам за себе се.

Всеки път като кажа нещо за нивата и репутацията ми почервенява. Преценете сами колко много държа да има и различни мнения по въпроса.

Аиде чао Отивам да ви чета негативните оценки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X