Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ТЛК 120 съвети и препоръки за безпроблемна експлоатация.

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
    Аз не знам защо ти прави впечатление тоя разход като всички с такива Тойоти дават подобен разход, служебната такава не е занулявана сигурно то 50 та и повече хиляди и е 9,2. При леко каране пак с климатик ми е давала 6,3 до халкидики. При 160-180 я бях занулил да видя колко дава дава 13-15 среден, ама това само с тая скорост, в смисъл занулявам при 160 и гледам 20 минути само с газ до ламарини. А какъв модел са крушките на габаритите да набия едни светодиодчета? За градско каране има един номер за автомата дето много смъква разхода, на тръгване яко газ и после без газ, а не да я държа плавно да ускорява, на дълго спирачка почти не пипам, за нисък разход е много важно да се използва 0вия разход при пуснат педал.
    Колега като гледам, ти взимаш разхода от компа, а сигурен ли си,че твоя е верен? защото аз съм установил ,че моя дава 0,900 л. по-малко от реалното.

Коментар

Те всичките компове, са така настроени. Иначе как ще се радвате на "икономична" кола. Същото е и с повечето скоростомери.

Коментар

Верен му е компа разбира се!
        На мен пък ровъра суперчарж 4,2 ми дава 6,7 с 150-160 и 5 възрастни с две деца в него. Багажа го пращам с влака и от там икономисвам яко.
        Е 6,7 туби де , ама иначе и супер икономична е колата и става за всичко! Дори и за сватби.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Това, дали е верен, се разбира едва след като се напълни резервоара Догоре, вземе се еди ЖПС, издухва се колкото може повече гориво, пълни се пак Догоре и после с простото тройно правило

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
            А какъв модел са крушките на габаритите да набия едни светодиодчета?
            Най-обикновенни са, ето такива: http://www.led-osvetlenie.com/image/...t1-500x500.jpg аз си взех някакви на Philips, уж бяло светещи ама само "уж"...

Коментар

Аз да попитам, че днеска бях в ТМ, ама забравих... Предлагат ли боядисване на отделник детайли, примерно едната страна на колата ? И евентуално ако някои има идея какви са им цените ориентировъчно ?

Коментар

А защо точно там?
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Защото не знам къде мога да имам доверие... И има ли смисъл да карам колата в ТМ за смяна на масло, накладки, и разни неща по окачването или да се ориентирам към някой сервиз ?

Коментар

А кое те кара да мислиш, че там ще се справят?
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
                      Най-обикновенни са, ето такива: http://www.led-osvetlenie.com/image/...t1-500x500.jpg аз си взех някакви на Philips, уж бяло светещи ама само "уж"...
                      Или иначе казано тип W5W.
                      - Фарове - H4
                      - Фарове за мъгла - HB4/9006
                      - Габарити предни - W5W
                      - Мигач преден - W21W
                      - Мигач страничен - W5W
                      - Стоп - W21/5W
                      - Мигач заден - PY21W
                      - Заден фар за мъгла - W21W
                      - Светлина за задна - P18W
                      - Осветление рег. табела - W5W - 2 бр.

Из интериора - по спомен плафоните са с тип Festoon -C5W можеби 30мм, във вратите W5W, Крушките на бутоните не си спомням точно какъв модел са (върти ми се нещо като T4,5)
                      Последно редактирано от getsov; 03-09-12, 23:03.

Коментар

Относно горните габаритни диоди на картинката в поста на mi6el и аз бях с такива на друга кола и това бяло беше повече синьо От много малкния ми опит с диодни габарити бих ви препоръчал да си вземете SMD диодни отколкото тези обикновенните. В момента съм с диодни габарити с 5 SMD диода крушката и ги взех двата за около 7лв, като приятел си купи с 1 SMD диод за 1лв бройката и свети повече от задоволително на такъв тип фар с прозрачно стъкло.

Коментар

Разхода го засичам пълно/пълно което дава до 10% отклонение от компа, аз почти винаги пълня само до горе. СПоред мен в всеки сервиз кадърен, могат да се справят с 120ка, не виждам нищо сложно при смяна на масло или по окачването. В салона сложих светодиоди и свети супер. Относно детинското заяждане за какво става 120ката, да и сватби съм карал, а и за бал става много добре също.
                          http://www.cars.bg/news/carsinbg/vie...ot-vipusk-2012
                          1,03та минута

Коментар

Въпрос за София и СО, къде си поддържате 120-ките ? И естествено сте доволни ?

Коментар

За някой неща в ТМ за другите сам или при дедо Владо, ама честно казано освен профилактиката 1 билаетка и един мехур аз нищо не съм правил

Коментар

Предница, спирачки, профилката (масло, филтри) това е при мен, ще говоря с дядо Владо значи и аз се бях ориентирал на там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X