Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Абе с грес ще е. Не ми се рискува с измислени уплътнения, може маслото да изтече и да остана без лебедка, а нали уж тази я правя за да съм сигурен, че когато ми трябва-ще имам работеща лебедка и няма да остана в някоя кал или дере.

Днес със стругаря решихме да сложим един аксиален лагер за опора на червяка и да не мърда при натоварване. Купих лагера, ГПЗ, 4,20 лева. Утре отивам да вися на главата на стругарите, че инак може да чакам другия кален сезон...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Имаме ли вече първи по-сериозни тестове ?
      Газ 69 2.4i
      Густо майна, пътят свърши !!!
      GSM: О895 7О6О59

Коментар

Tц. Чакам стругарите.

Коментар

Кольо земи снимай тая лебетка че аз не мога да вдяна нещо....От два дена обикалям една лебетка със изгорял ел мотор и нещо не се връзва.Със редуктора ще стане прекалено бавна-без редуктор пак ще е бавна щото кардана колко обороти ще прави на 1ва или 2ра.За по големи скорости не съм мислил щото не знам ще стигне ли вътъка на мотора.
          ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Кольо земи снимай тая лебетка че аз не мога да вдяна нещо....От два дена обикалям една лебетка със изгорял ел мотор и нещо не се връзва.Със редуктора ще стане прекалено бавна -без редуктор пак ще е бавна щото кардана колко обороти ще прави на 1ва или 2ра.За по големи скорости не съм мислил щото не знам ще стигне ли вътъка на мотора.

Коментар

Абе нали ти казах онзи ден по телефона бе... На тази с изгорелия електромотор не може да ползваш задвижване от кардан. Оборотите идват твърде малко. Не, че няма да те вади, ама ще стане утре, или другата седмица. Или трябва да включиш скоростната кутия на 5 предавка, с повечко газ за да стигнеш скоростта с която се дърпаш на ток. Тогава пък не можеш да ползваш гумите за помощ, щото на 5 предавка нещо не се получават нещата
              Слагай някакъв червяк, 20:1 е супер. Аз съм с 30:1, и ми се вижда малко бавно. Ама изчакай да направя тест на моето изобретение, може да има скрити кусури, та да не ги откриваме два пъти...

На тази с изгорелия мотор може да сложиш едно двигателче от моторен трион. То прави добри обороти(12 000), само не знам мощността му докъде ще стигне. Ама масовите модели са с мощност долу-горе колкото на електромоторите на лебедките.
              Минуса е, че нямаш обратен ход.

Коментар

А какво ще стане, ако махне първата степен от планетарния редуктор? А напъни се де. Напъваш ли? Това пукане от главата ти ли се чува?
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ооофф, колко пъти да го обяснявам-за да задейства директно втората степен, или направо третата(за карданна лебедка само третата се е утепала) трябва да ползва доста по-дебел вал от мястото на което е бил мотора до централната зъбчатка на втората/третата степен. А място няма, този вал трябва да мине през самата трета степен, а там планетите са близо и няма толкова място за дебел вал. Моята електрическата се задвижва от шестограм 8 мм, но това е през трите степени. Ако се задвижва директно втората-трябва шестограма да скочи на 10-12 мм. Ако е на третата-нещо като 14 или 16 мм. Числата са наизуст, който знае как-може да сметне колко дебел трябва да е вала за да пренесе толкова въртящ момент и да не се скъса.

Съвсем отделен е въпроса как ще спрегне вала към централната зъбчатка на втората/третата степен.

Коментар

Нещо не е баш така, ама...............чуваш ли пукането?

Коментар

Наистина не става. Свинщина. Може би с някакъв повишаващ ъглов редуктор, като от голям флекс ще се получи. Свинщина. Червяка си е червяк.

Коментар

Нещо пукане ли дочуват ушите ми

Коментар

Виж си подписа. Хвана ли се, ще го направя. Друг въпрос е има ли смисъл, при наличието на червяци.

Коментар

То всеки с мерак и умения ще го направи. Фирми с машини които да изработят нужните части има. Въпросът е заслужава ли си играчката, след като има много по-лесно и елегантно решение.
                            Ама тук сме на един акъл де.
                            Имаш да черпиш бира.

Коментар

Коле аз искам да ползвам стойките и барабана на тази лебетка.Не ми се прави друга макара.Аз искам лебетката да е от пред.Днес намерих ъглов редуктор който не променя оборотите-баси техническия израз-обаче ми трябват два за проекта.Ще видим още мисля кое как.Тези фирми нещо много пари искат.

Коментар

Само стойките и барабана става. Не знам обаче съединителя как работи, дали ще можеш да го ползваш. Щото без съединител е гадно. Обаче пак ти трябва червяк. Той няма ли да ти играе едната ъглова предавка, и с тази дето си я намерил-да станат две?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X