Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Първоначално публикуван от vehicle Преглед на мнение
    Здравейте,
    имам проблем с Витара 2.0 16V!майстор да ми препоръчате?Не се изключва от ниски и вие доволно на ниски!
    При такъв въпрос обикновено е добра идея да кажеш откъде си или да го пишеш в профила си, за да знаем накъде да те упътим.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Я,отговор!!Мно бързо!!Благодаря!Вярно!!Защо реших, че всички сме от София!!Значи,всичко в района на София! !!Благодаря, предварително!!От днес гледам ми мига и лампичката за блокажа,но по някое време гасне!!!

Коментар

Я,отговор!!Мно бързо!!Благодаря!Вярно!!Защо реших, че всички сме от София!!Значи,всичко в района на София! !!Благодаря, предварително!!От днес гледам ми мига и лампичката за блокажа,но по някое време гасне!!!
        То ясно, че Колето ще ни бие, дето му цапаме темата ... ама колко е един бой ... пък и Кольо да е най-много 105 кила...

По въпроса: Има хора в Сф, които да ти свършат работа, но ми се струва, че е добра идея да се свържеш с Иван Попов примерно, да я чуе и да ти каже за какво става дума. Пък ако е за ремонт раздатката, ще ти я ремонтира или поне ще те прати при когото трябва, ако е зает.
        Сигурен ли си, че има изобщо блокаж това чудо?

Коментар

Мислиш ли, че ще може да ти отговори, щом от няколко дни я кара на бавни .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            То ясно, че Колето ще ни бие, дето му цапаме темата ... ама колко е един бой ... пък и Кольо да е най-много 105 кила...

По въпроса: Има хора в Сф, които да ти свършат работа, но ми се струва, че е добра идея да се свържеш с Иван Попов примерно, да я чуе и да ти каже за какво става дума. Пък ако е за ремонт раздатката, ще ти я ремонтира или поне ще те прати при когото трябва, ако е зает.
            Сигурен ли си, че има изобщо блокаж това чудо?
            Еми сори, но не можах да намеря тема във форума за подобен проблем,освен "продавам диференциали" или подибно и реших да "цапам "тук!благодаря,ще се свържа с човека !Да, има блокаж!електронен!витарката е с раздатка,която се блокира на 100%,разпределяйки 50%/50% въртящ момент преден заден мост,освен това има и т.нар електроник LSD!агресивно брейкване на спрачките, на въртящото се колело,има отделен комп за тая работа,подобно на 4matic на мерцовете!не може разбира се да се сравнява с механичноте" локове",но е доста добро!още веднъж, благодаря за отговора!

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
              Мислиш ли, че ще може да ти отговори, щом от няколко дни я кара на бавни .
              И си вие доволно ама то е музика за ушите ...
              Кольо настина ще ни плеска за спама ...
              Последно редактирано от Бакалов; 03-07-14, 06:36.
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Еми сори, но не можах да намеря тема във форума за подобен проблем,освен "продавам диференциали" или подибно и реших да "цапам "тук!благодаря,ще се свържа с човека !Да, има блокаж!електронен!витарката е с раздатка,която се блокира на 100%,разпределяйки 50%/50% въртящ момент преден заден мост,освен това има и т.нар електроник LSD!агресивно брейкване на спрачките, на въртящото се колело,има отделен комп за тая работа,подобно на 4matic на мерцовете!не може разбира се да се сравнява с механичноте" локове",но е доста добро!още веднъж, благодаря за отговора!
                Витарата май ще излезе Гранд Витара?

А за да не ни бие Кольо, предлагам следващия път като минавам от там да го черпя някоя и друга бира, и без това от сума време не е станало ред да седнем и да се наприказваме като хората
                Коле, какво стана с компа на Франко? Подпалихте ли го или да търсим алтернативи? Щото има...

Коментар

След всичкия ви спам да кажа, че слагам и отзад мост от УАЗ.
                  Изрязах от един стар витарски мост конзолите за закрепване на долните щанги и амортисьорите, както и "чашите" за пружините. След доста мерене и центрене го прихванах, пак проверка, и заваряване.
                  Реших да остана с А-рамото, според мен си работи без проблем, та заради него слагах едни дебели шини-да има къде да се захване "плочката" която на оригиналния мост се завива с 4 болта към моста, а за нея с конус се хваща шарнира на А-рамото.
                  Малко снимки, ама от много простия ми телефон, та не се и вижда много:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo0023.jpg
Прегледи:1
Размер:99.8 КБ
ID:5640118

Име:Photo0024.jpg
Размер:94.9 КБ
ID:5640119

Име:Photo0025.jpg
Размер:88.6 КБ
ID:5640120

Име:Photo0026.jpg
Размер:69.2 КБ
ID:5640121

Тук е в процес на регулиране на лагерите на диференциала. Игнат се занимава, а аз го снимам...
                  Сменям също предавателното число на главните предавания-от 5,125 минавам на 4,625. Малко по-бързи, но пък с по-яки зъби. И без това първа бавна ми идва много бавна, та не я ползвам почти никъде, та има накъде да мърдам.

Готвя се за Кърджали, там ще видим какво сме сътворили.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо накрая ще направи УАЗ ама по трудния начин.

Коментар

Нееее, в сервиза поддържаме машините на туикашния клон на "Енерго-про". Всички до една УАЗ, ГАЗ 53 и 66.
                      Не искам да ги виждам, баси смотаните машини.
                      В понеделник сменях спирачно цилиндърче на една виетнамка. Започнахме да обезвъздушаваме-течността излиза по резбата. Викам си-сигурно цилиндърчето е стояло дълго в някой склад, и се е запушил отвора по който трябва да излезе течността през щуцера за обезвъздушаване. Да, ама не... Просто двата отвора не са съединени, На външен вид ги има-всичко нормално, но са си два независими един от друг отвора. Просто е трябвало да се понатисне още малко със свредлото и да се съединят отворите, ама не. Баси и качеството.

Този мост поне е от старото производство, та се надявам да е минавал през военна приемка. Засега всичко му е долу-горе добре, сравнително лесно се регулира, и не иска безумен брой пластини под лагерите.

А за УАЗ отдавна си мечтая, ама да имам пари да го направя по собствен вкус след като го взема. Най-първото нещо което ще сменя е двигателя. Не, че са лоши, ама са били хубави през 1915 година, когато американското правителство продава технологии на Русия срещу злато... Е, не е от тази година, може би след войната, някакъв Форд е, и тогава е бил добър двигател, но си е останал на това ниво... Твърде немощен като за мотор 2,4... На влизане в сервиза има леко баирче-там се налага да се форсира, да се дърпа смукач, да се кара на полусъединител, докато с мааалко по-съвременните двигатели това баирче не се забелязва.
                      Та не ща УАЗ, Франко ми е достатъчен

Коментар

А тези заварки за а-рамото захванати само за чугуна смятате ли ги за здрави и надеждни?Може ли да се захване и към железната част на ръкавите,все пак задния мост отнася много бой?
                        П.п.Ясен верно е прав.Скоро Витарника ще стане истински джип.
                        ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Никъде по мостовете на УАЗ няма чугун!

Опа, грешка. Главините са от чугуний.
                          Но централната част не е. Тя си е стомана, и се заварява много добре.
                          Не знам откъде битува това мнение, че е чугун, може би поради факта, че е необработен след отливането детайл, а такива са били чугуните едно време.
                          То ще си покаже на пробите.

А Франко много отдавна си е истински джип. Колко бой е изял, колко баири е качил, колко кал и вода е газил... Ако може да говори-само ще псува... Мен.

Коментар

Коле,виждал съм преправяни мостове от старата Волга (заради здравината ) разделени ръкавите от самото гюле поради скъсана челна заварка и ресорите държат моста да не се разпадне.Оригинално ръкавите са набити плътно в гюлето и в него има няколко отвора колкото 50ст. които са запълнени от заварка която само служи да не се вадят и превъртат същите.На носеща заварка не се разчита.
                            Последно редактирано от Светозар Стеев; 04-02-15, 22:24.
                            ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

А Франко много отдавна си е истински джип. Колко бой е изял, колко баири е качил, колко кал и вода е газил... Ако може да говори-само ще псува... Мен.
                              Знам,че е истинска джипка виждал съм я на живо.

Коментар

Светльо, не отричам, че ръкавите се вадят, и аз съм патил на предния мост от такова. Но заварих ръкава към "гюлето" и оттогава няма мърдане.
                                Отделно на витарата на Георги Донев съм заварявал железа за да хвана към тях щангите на 4 линковото, и там няма мърдане.
                                Пак ти казвам-това за което си мислиш, че е чугун-не е. Стомана си е, и се заварява.
                                Отделно от това-каквото съм си измислил и направил-то си работи. Въпреки овикванията, и приказките, че ще се строши още на пробите.
                                Абе то ще си покаже.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X