Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Франко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: И аз съм вече с Витара.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Бъмп стоповете поемат удара малко преди витките на пружината да се опрат една в друга и да се получи твърд удар. Така пазят и амортисьорите да не се ударят при сгъване докрай. Добре е да ги има.
    Имам два тампона от оригиналното окачване отпред, ако има време може и да ги сложа.
    Знам за какво служат . Слагането е задължително ,колани също...
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Снимай отдолу да видим как е станало
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Днес двигателя заработи на газ.
        Благодарение и на акъла от Тефчо.
        Само, че не мога да накарам двигателя да работи на тихи обороти на газ. Когато затворя доста газта-докарват се някакви тихи обороти, но изобщо не може да се изфорсира. Като докарам сместа на положение да се форсира нормално-като пусна газта и угасва. Съмнявам се в изпарителя, та утре ще го сменя с този от астрата, и ще си каже дали е от него. Ама витарата до последно си работеше перфектно с този изпарител...

А вечерта товаря джипката на камиона, и дим да ме няма за Русе. На проба в бойни условия.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
          Снимай отдолу да видим как е станало
          То на снимките си личи какво съм издялал. От другата страна е същото. Ама щом искаш-ще щракна няколко снимки.
          Стига да не забравя...

Коментар

Айде и успех на съзтезанието после ще разправяш
            Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
            Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Коле, съмнява ме, че няма да е от изпарителя.
              като за начало провери от къде точно байпаса (онова, дето ти държи оборотите) взима въздух. Да не излезе като на Маздите, че тогава стана интересно
              Другото ми леко съмнение е смесителя.
              както и да е, успех, после ще го чоплим
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ето го байпаса:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture as007 (4) (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:99.4 КБ
ID:5423431Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture lp010 (1) (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:98.9 КБ
ID:5423432

И аз се усъмних в него, затапих входа в колектора, както и маркучето, абе изцяло го игнорирах, ама пак същата работа. Ще снимам и смесителя, ама надали ще е от него.
                Засега ще карам така, като се движи няма никакъв проблем, а когато се налага да работи на тихи обороти ще е е на бензин.

Коментар

А къде си вкарал газта?

Коментар

Коле, а филтър слагаш ли, че без филтър трудано да имаш ниски обороти на газ.Това кръглото малкото желязното дето се чудеше за какво е, е резервоарче за бензин, преди време и ние с един прятел се чудехме за какво е.
                    Последно редактирано от stkiid; 09-11-12, 18:55. Причина: добавяне на коментар

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      А къде си вкарал газта?
                      Смесителя заедно с кихалката в един възел са сложени точно на входа на алуминтовата отливка-всмукателния колектор. Малко преди дроселовата клапа. Маркучите от изпарителя до смесителя са доволно къси-не повече от 20 см. Може и още да се скъсят ама няма смисъл.

Първоначално публикуван от stkiid Преглед на мнение
                      Коле, а филтър слагаш ли, че без филтър трудано да имаш ниски обороти на газ.Това кръглото малкото желязното дето се чудеше за какво е, е резервоарче за бензин, преди време и ние с един прятел се чудехме за какво е.
                      Разбира се, че има филтър. Ползвам витарската кутия, че за омеговата няма никакво място в коша.Филтъра е чисто нов, вчера го сложих.

А онова кръглото нещо сега не го ползвам, стои си в гаража. Не мога да вдяна смисъла от него. Не, че ми пречи да го сложа, ама някой друг път.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Смесителя заедно с кихалката в един възел са сложени точно на входа на алуминтовата отливка-всмукателния колектор. Малко преди дроселовата клапа. Маркучите от изпарителя до смесителя са доволно къси-не повече от 20 см. Може и още да се скъсят ама няма смисъл.
                        Понеже не се вижда на снимките или аз не се ориентирам, питам така:
                        байпасът чист въздух ли взема, или въздух, вече смесен с газ? Ако взема чист въздух - ми няма да имаш празен ход.

Коментар

Не е чист бе. Взема готова смес.
                          На снимките смесителя го няма. На долната снимка насреща ти се е облещил отвора на смукателния колектор. На тази именно тръба е сложен смесителя. Всичко по двигателя е зад него. Даже най-напред е извода за тръбата за ниските обороти.

Коментар

Диаметърът на смесителя, съобразен ли е с Хлопелския матор?
                            Реагира ли някак при въртене на айдъла на изпарителя?
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Диаметъра на новия смесител е 33 мм. На стария за витарския мотор е 30 мм.

За реагирането-реагира, ама малко слабо, а даже и може да не реагира. То ми е каша в главата и не мога да си спомня от толкова въртене на врътките кое кога се изменяше. Спомням си, че когато намаля сериозно количеството постъпваща газ-тихите обороти си идваха долу-горе, ама с изфорсирането не беше добре.
                              Което ме навява на мисълта, че газта идва в повече.

Коментар

Коле, сме изпарителя за проба с друг, че това ми бие на мембрани на изпарителя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X