Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

да на шасито се държи досега гледах темата на трент но има само една снимка относно захващането и чесно казано немога много много да разбера как го е напражил дали е пробил дупки и в тях е сложил гаики незнам. само знам че много неща ще ми се изяснят в процеса на работа

Коментар

Не знаех,никоага не съм поглеждал там пък.Обади се на trent има му номера в доста теми и го питай.Той ще ти обясни!
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Според мен за два дни няма да се справиш. Има много(почти всичко) разглобяване, дефектуване, и пак сглобяване.
        Ако нямаш с някаква техника да вдигаш купето-задължително си намери. Мотокар, кран, или каквото се сетиш, но на ръка е много трудно. И може да огънеш някоя ламарина докато се мъчите да вдигате купето. То си е тежко, и малко, та не може да се наредят твърде много хора да вдигат. Задължително с техника!
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

имам на разположение един кран и ако се наложи ще г оизползваме а то наи вероятно ще се наложи, ще се опитам и аз да снимам ако намера с какво че камерата на телефона ми нещо неработи и ще пиша как вървят нещата като се замисла не ми се струва чак толкова трудно пък ще видиме.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            ...Ако нямаш с някаква техника да вдигаш купето-задължително си намери. Мотокар, кран, или каквото се сетиш, но на ръка е много трудно. И може да огънеш някоя ламарина докато се мъчите да вдигате купето. То си е тежко, и малко, та не може да се наредят твърде много хора да вдигат. Задължително с техника!
            Не плаши човека, двамата с баща ми (виждал си ни и двамата, заедно сме 130 кила общо) вдигнахме купето за 15 минути. По интересното е да се разкачи ВСИЧКО, което може да се скъса при вдигане ... аз успях да ебна само една маса (до делкото) и без малко - жилото на километража.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Понеже ме намесихтеняма как да не драсна някой ред, в темата ми пише кое трябва да се махне, за да се отдели купето от шасито, относно секторната кутия, се прави по следният начин: на рамата има заготовка за отвора-3броя, разпробиват се(ако не се лъжа със свредло 16мм, като преди това купуваш 6 бр. якостни гайки с неподвижна периферия и ако може по-дълги, заедно с болтовете, като диагонала на шестостена е колкото диаметъра на заготвката за разпробиване), използваш малко по-малко свредло, за да може да набиеш гайката с чука в отвора и да не се върти, след това шиеш с ЦО и си готовуспех

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Не плаши човека, двамата с баща ми (виждал си ни и двамата, заедно сме 130 кила общо) вдигнахме купето за 15 минути.
                Никого не плаша, просто казвам моят опит.
                А ти кажи сега, че с баща си сте го вдигнали на ръце... То ако имам телфер в гаража-не ми трябва никой, ама виж каква бригада се бяхме събрали да качваме моето купе:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P3040024 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:91.7 КБ
ID:5314728
                И един снима!

И пак не можехме да го вдигнем както трябва, та го сложихме на задните гуми, и после с бутане купето се изтъркаля малко по малко напред. Пак малко вдигане, да мине над предните гуми, и стана.
                Ама смятай колко хора го вдигахме, и пак беше трудно.

Колега-щом имаш кран си цар. Ще ти трябва не само за купето, а и за двигателя и кутиите. Но ръчната работа все пак си е много, а не може без нея.

Успех с начинанието.

П.П. Имаш ли документ за рамата? Щото аз я взех без документи, и сега съм малко нещо нелегален...

Ако имаш документ, намери един и на мен....

Коментар

Чакай и аз да се изкажа .Понеже аз обръщах сектор направих при стругаря фтулка със глава като на коларски болт предния и край на фи колкото е отвора на заготовката на рамата а във средата 3 мм по-дебело а от въшната страна го излепих със телоподаващото това със цел като стягаш да не събираш рамата.Ако не си ме разбрал звъни ще ти обясня дано съм бил полезен.0878247976

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                    Понеже ме намесихтеняма как да не драсна някой ред, в темата ми пише кое трябва да се махне, за да се отдели купето от шасито, относно секторната кутия, се прави по следният начин: на рамата има заготовка за отвора-3броя, разпробиват се(ако не се лъжа със свредло 16мм, като преди това купуваш 6 бр. якостни гайки с неподвижна периферия и ако може по-дълги, заедно с болтовете, като диагонала на шестостена е колкото диаметъра на заготвката за разпробиване), използваш малко по-малко свредло, за да може да набиеш гайката с чука в отвора и да не се върти, след това шиеш с ЦО и си готовуспех
                    Готов , готов , ама колко да е готов . То ги има като заготовки щамповани къде да са дупките , но само с гайки и заварването им не става . Мойта беше така и след първото състезание Шумен 500 сектора щеше да ми изпадне. Докато не го направих с цели болтове през цялото шаси и дистанционни втулки вътре все се разхлабваше и имах проблеми. Оригинално глухите гайки са през цялото шаси и са заварени от двете страни. Ха сега де , а .
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Ще черпиш моят човек с ЦО-то, а твоят да стяга колана и да се учи, аз на състезания не съм ходил, но се е потръшквала тук -таме, ако колегата е решил да издевателства върху нея, наистина по-добрият вариант е този

Коментар

Трифоне, не е от човека с ЦО-то. От начина на експлоатация е. Като ти знам лачената витара, изобщо не ми се вярва да се е тръшкала както се тръшкат състезателните( а и повечето разходкаджийски) витари.
                        Не знам с каква скорост я караш лачената, но ако е по-голяма-пусни едни цели железа до другата страна на рамата, и ги завари и там. Да не се пребиеш някъде. Мил си ни...

Коментар

Сега вече е лачена, преди да я боядисам и се случваше това-онова, ама не е за хвалене, че съм слаб шофьор в гората, а за скоростите съм недоволен, днес едва дигна 140км/час, пък гори пущината. Пък не забравяй, че снея обикалям регина Североизточна България, на някои места асфалта е от на Тато на тато му времето

Коментар

колеги благодаря ви за споделеня опит като стигна до там ще вида какво ще ми хрумне и може да извада оргиналните глухи гайки от старото шаси ако са в добро състояние. а затова как ще повдигам купето от шасито също ще решавам в движение но крана си го имато и мотокар има само че него трябжа с платфори да го воза и стажа сложна работа. някои ако се сеща за още неща които ще ми усложнят местенето ще му бъда благодарен ако ги сподели. поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Никого не плаша, просто казвам моят опит.
                              А ти кажи сега, че с баща си сте го вдигнали на ръце... То ако имам телфер в гаража-не ми трябва никой, ама виж каква бригада се бяхме събрали да качваме моето купе:

[ATTACH=CONFIG]376272[/ATTACH]
                              И един снима!

И пак не можехме да го вдигнем както трябва, та го сложихме на задните гуми, и после с бутане купето се изтъркаля малко по малко напред. Пак малко вдигане, да мине над предните гуми, и стана.
                              Ама смятай колко хора го вдигахме, и пак беше трудно.

Колега-щом имаш кран си цар. Ще ти трябва не само за купето, а и за двигателя и кутиите. Но ръчната работа все пак си е много, а не може без нея.

Успех с начинанието.

П.П. Имаш ли документ за рамата? Щото аз я взех без документи, и сега съм малко нещо нелегален...

Ако имаш документ, намери един и на мен....
                              за съжаление и моито е без документи но немисла че в гората ще има кои да ми гледа рамата витарата ми е за лов и офроуд рядко се движи по улиците. а и незнаино защо не събира погледите на полицаите а я карам с счупен фар доста време един единствен път са ме спирали и то защото номера ми е на капака и не се вижда, не че ми е притрябвало да ме спират де.

Коментар

Бе тя и моята за в гората, ама ако се случи(а е твърде вероятно понякога) да те спрат полицаи, и заради някаква неизправност да спрат жипката от движение-после трябва да се минава на канала в КАТ. А там гледат номера на рамата. И става една...

Съвет: ако решиш да режеш старата рама и да я даваш на вторични-запази парчето на което е оригиналния номер. Аз така направих. Ако много се наложи-може да се изреже частта с номера от рамата, и да се завари частта със стария номер. Не е правилно да се заварява, ама ако съвсем няма друг начин...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X