Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво направих днес за любимата "Витара"

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
    Крайно време беше и аз да се включа, след като закупих тавана от Иван Тодоров от Бургас и го сложих установих че няма гумено уплътнение на долният край на капака и реших да му сложа. Имам едни останали от старата ми кола-джета 2, със сигурност уплътнението на джетата, което стои отпред в коша и разделя сектора на чистачките с този на коша перфектно става за капака на витарата, след като се отрежат около 20см. Пробвах останалите от вратите да ги сложа на праговете на витарата-не стават, много са дебели, дори и да ги завъртиш пак не става, така че за там се отказах, ако някой знае от каква кола стават да сподели
    Трифоне, няма защото то е на пластмасовата лайсна на задната врата.За съжаление тази лайсна я нямаше и при Стилян.Потърси из темите, имаше снимка на профила на ласната и може да си я направиш от ламарина.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Аз не те критикувам за това, споделих идея тъй като все пак пазаруваме неща втора употреба, лично аз съм много доволен от тавана и уважавам това което си направил да изглежда по-добре и да е по-удобен, успех с продажбата на витарката, макар че пазара е доста замрял в момента

Коментар

установих че няма гумено уплътнение на долният край на капака и реших да му сложа. Имам едни останали от старата ми кола-джета 2, със сигурност уплътнението на джетата, което стои отпред в коша и разделя сектора на чистачките с този на коша перфектно става за капака на витарата, след като се отрежат около 20см. Пробвах останалите от вратите да ги сложа на праговете на витарата-не стават, много са дебели, дори и да ги завъртиш пак не става, така че за там се отказах, ако някой знае от каква кола стават да сподели
        Колега,не разбрах кое къде не пасва при тебе,но аз имах подобен проблем. нямам снимки в момента,но оправих проблема с уплътнители от лада - продават ги на метър. Има различни профили - просто трябва да избереш подходящ. Дано съм помогнал!
        Б. Бонев
        0осем88две6шест71три

Коментар

И аз имам въпросче, тавана на Витарата е хардтоп, прави ми впечатление при по-висока скорост свисти, и през дупки чувам нещо като клопане. Може ли да се оправи това с някакви гумени уплътнения? И странното е че страничните стъкла на хардтопа са от плексиглас а не от стъкло...

Коментар

Може, но питай Иван Тодоров, той го е правил, този таван, който взех от него е така уплътнен и по-напред в темата пише как(ама кой да чете)относно плексигласа, най-верятно са счупили оригиналните стъкла и тъй като не са намерили такива или са много скъпи, са ги изрязали от пластмаса, така поне няма да се чупят повеченали щеше да качваш снимки или те е срам(не че аз съм качил, ама още не съм завършил проекта)
            Последно редактирано от trent; 16-01-10, 13:11. Причина: допълване

Коментар

Може, но питай Иван Тодоров, той го е правил, този таван, който взех от него е така уплътнен и по-напред в темата пише как(ама кой да чете) нали щеше да качваш снимки или те е срам(не че аз съм качил, ама още не съм завършил проекта)
              Абе,че ме е срам- срам ме е То моя таван не знам кой го е правил,ама си е оставил ръцете. Че и задната врата е рязана с *левия крак*. Течеше ми доста вода в багажника когато вали дъжд,ама сега бива. А снимки - ей сега ще направя и ще ги кача. Само дето в момента е много мрачно и незнам как ще станат,че аз съм един фотограф!!
              Б. Бонев
              0осем88две6шест71три

Коментар

Та ето малко снимки. На първата - кант от подов ламинат - 3лв. за 2 врати На втората - някой е рязал горната част на вратата,ама аз сложих уплътнител от лада - взе,че стана Такъв има и на капака на тавана - уплътниха се добре един към друг. На третата - едни планки,да ми притискат капака на тавана по-добре. После- общ изглед. Моите "прозорци" са и те от плексиглас и съм ги укрепил с нитачката и малко силикон.
                Прикачени файлове
                Б. Бонев
                0осем88две6шест71три

Коментар

Може, но питай Иван Тодоров, той го е правил, този таван, който взех от него е така уплътнен и по-напред в темата пише как(ама кой да чете)
                  кой да чете? - май аз не съм от тях. Чак сега видях за какъв таван пишеш. А как ще решиш задния панел? Аз през зимата съм с твърд таван -предния пост- а лятото слагам ей това.. но други снимки сега нямам по расбираеми причини. Ако евентуално те заитересува ще снимам както е в гаража. Захвата е много лесен и бърз - два болта само.Този отвор отзад се затваря с цип /ако вали или на паркинга/
                  Прикачени файлове
                  Б. Бонев
                  0осем88две6шест71три

Коментар

Това не е лош мек таван, но аз возя мацките отзад и го махам да им се веят гривите, все пак живея на морето, а твърдият за зимата да не им е студено

Коментар

Ето и при мен как вървят нещата. Малко бавно и доста солено.
                      Прикачени файлове

Коментар

Снимай по-отблизо монтажа на лебедката,че и моята броня е подобна!
                        0887/400121 Антон Донев

Коментар

В момента е разколачена и чака боядисване, но се надявам другата седмица да стане и ще снимам. Тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=58264&page=2 съм писал малко по-вече.
                          Някой, ако има решение за закрепване на страничните степенки да казва. До момента сме огънали две тръби ф45/3, но не съм решил как да ги захвана за рамата. Трябва да е леко, здраво, не заварено към рамата и лесно изпълнимо
                          Ето две от архива:
                          Прикачени файлове

Коментар

булбарът отпред колега заводски се захваща за ушите на носача, където са тампоните, мисля че там може да захванеш и лебедката, но нека кажат хората, които са го правили

Коментар

Аз питах за степенките, ако на мен обясняваш. Пък булбара съм го хванал на общо 6места с 10болта, като не броим ресьорите, които все още не са монтирани
                              Абе тая зима и тоя интернет, нещо не ми се отразяват добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                                Аз питах за степенките, ако на мен обясняваш. Пък булбара съм го хванал на общо 6места с 10болта, като не броим ресьорите, които все още не са монтирани
                                Абе тая зима и тоя интернет, нещо не ми се отразяват добре.
                                Здравей доста добре се справяш браво и само така.относно степенките тази я свалих от една англииска витара да мера и гледам да направя моите но в крайна сметка изпозвах и на двете места захващането за гредата и това за тампона го елиминирах успех в начинанията.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X