Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес за любимата "Витара"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес за любимата "Витара"

Точковането е достатъчно, но не е задължително да се счупи. Ако всепак се счупи някога 99% ще е на това място .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
      Нещо не разбрах какво искаш да кажеш колега
      Точно Вие ли не разбрахте ? Има в пред вид, че не е лада за да и слагаш обикновенни лагери и след това да се излагаш като някоя "ливада" с нива в гората и да ти се вадят полуоските .... Това, че я карате по 20 км. на седмица - ми то за толкова каране може и без лагери . И да Ви питам сега малко по-сериозно, ако караш по магистралата със 140 и нагоре и ти се извади полуоската КАКВО правиш ??? Аз лично не бих си правил експерименти да спестя 50 , 100 лв. / което не е сигурно - обикновен и евтин лагер от 5 лв. няма да изкара и една десета от живота на истинския , а може и да се счупи по време на движение / и да рискувам живота на хората по пътищата и своя. Истински лагер японски се намира и по 35-40 лв.
      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
        Точно Вие ли не разбрахте ? Има в пред вид, че не е лада за да и слагаш обикновенни лагери и след това да се излагаш като някоя "ливада" с нива в гората и да ти се вадят полуоските .... Това, че я карате по 20 км. на седмица - ми то за толкова каране може и без лагери . И да Ви питам сега малко по-сериозно, ако караш по магистралата със 140 и нагоре и ти се извади полуоската КАКВО правиш ??? Аз лично не бих си правил експерименти да спестя 50 , 100 лв. / което не е сигурно - обикновен и евтин лагер от 5 лв. няма да изкара и една десета от живота на истинския , а може и да се счупи по време на движение / и да рискувам живота на хората по пътищата и своя. Истински лагер японски се намира и по 35-40 лв.
        ееееее най накрая един отговор )
        Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
          Че кво като е лада значи щом е лада дай да и слагаме обикновенни лагери същото си е лада витара се тая и двете си искат хубаво и да знаеш със сигурност не караме по 20 км на седмица та да можеме и без лагери а за скоростите отдавна не сме и правили такива а и не мисля понеже не е е джип точно за тия работи а и полуоската не ни се извади поради това че лагера е от евтините а поради това че сложихме същата втулка втори път!
          ПП:Като гледам не само ние не сме разбрали какво е искал да каже колегата
          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Много избяга темата, ама като е почнато за лагери ...
            Заради подобно заяждане, когато трябваше да сменям лагер на предишната ми кола (преден, лека кола с предно), оставих купения за 18 кинта лагер в кутийката, дадох още 80 за оригинален и сложих него. Е, скапа се точно след една седмица.
            След което сложих оня за 18 кинта и до последно си карах с него без ядове.
            Скъп лагер не винаги е равно на хубав лагер. За съжаление. Виж, твърде евтин лагер почти винаги е равно на боклук
            Втулките се правят достатъчно лесно, стига стругаря да не е от тия, дето мерят с дърводелски метър и не правят разлика между 18.1 и 18.01, че никак не са малко такива.
            Traveling е написал какво се иска от там нататък.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Много избяга темата, ама като е почнато за лагери ...
              Заради подобно заяждане, когато трябваше да сменям лагер на предишната ми кола (преден, лека кола с предно), оставих купения за 18 кинта лагер в кутийката, дадох още 80 за оригинален и сложих него. Е, скапа се точно след една седмица.
              След което сложих оня за 18 кинта и до последно си карах с него без ядове.
              Скъп лагер не винаги е равно на хубав лагер. За съжаление. Виж, твърде евтин лагер почти винаги е равно на боклук
              Втулките се правят достатъчно лесно, стига стругаря да не е от тия, дето мерят с дърводелски метър и не правят разлика между 18.1 и 18.01, че никак не са малко такива.
              Traveling е написал какво се иска от там нататък.
              за съжаление винаги така се получава
              аз така и не разбрах как се побългарява лагер на витара затова и ще си купя оригинален
              Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

И ще направиш по-добре като си купиш оригинален
                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Да щом не си разбрал, това което съм написал, най-правилното е да си купиш оригинален.
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да се опитам да обясня и аз.
                    Значи лагера няма какво да се побългарява. Той си е стандартен размер, и може да се намери и по магазините за лагери. Разликата ще е, че няма да вземеш и втулките в комплект с лагера. Избора на марка си е лична работа, но аз не бих взел нито много скъп, нито много евтин. Нещо средно, ако е на късмет-може да изкара доста. Особено пък ако не се кара много по черно...

Въпросният лагер се задържа на мястото си чрез втулка която в студено състояние е с вътрешен даметър малко по-малък от диаметъра на полуоската. Загрява се до 350 градуса(не помня дали беше точната цифра, но в ръководството я пише), във всеки случай не трябва да се зачервява(началото на зачервяването е някъде към 600 градуса мисля), и докато е гореща се пуска, или набива с подходща тръба върху полуоската. Като изстине стяга много здраво, и така държи лагера да не се мести по вала, респективни да не излиза полуоската от шлиците на планетата на диференциала. Не може да се ползва втори път-вече се каза, че не държи, и полуоските излизат.
                    Ако опреш до втулките-иди на стругар, покажи му старат втулка, полуоската, и му кажи, че искаш да се получи гореща сглобка. Ако е читав-ще знае какво да прави. Ако не е-по-добре си вземи готов комплект от магазин за авточасти.

Не знам какъв ти е опита с ремонтите на коли, но ако не се чувстваш сигурен-по-добре иди на сервиз, да не се изнендваш по пътищата после.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не е стандартен лагера, вътрешната черупка от едната страна е по-дълга и само това го различава видимо . тази разлика се оправя с втулка , която съм описал по-горе . По примцип за лагери на полуоски се слагат с хлабина С3 , за да няма опасност от блокиране (стандартно са с С2 )
                      Аз да си призная съм сложил на една витара С2 и на една С3 и двете са минали достатъчно километри и няма проблеми .
                      За втулката за горещата сглобка първо пробвах със стегнатост 0.3мм , но не може да се вкара , при 0.2мм влиза .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Наскоро си скъсих скоростният лост на Квази и понеже маншона се смачкваше много и стоеше грозно и пречи да влизат скоростите свободно, днес изрязах един стар маншон почти в основата като запазих първото оребрение, отидох на тунинг магазин за автоджунджурии и се получи доста приятно, отделно си пръснах емблемата в бяло, за да е в тон с джантите, успях и да си дотапицирам тавана, но за него отделно
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                          Наскоро си скъсих скоростният лост на Квази и понеже маншона се смачкваше много и стоеше грозно и пречи да влизат скоростите свободно, днес изрязах един стар маншон почти в основата като запазих първото оребрение, отидох на тунинг магазин за автоджунджурии и се получи доста приятно, отделно си пръснах емблемата в бяло, за да е в тон с джантите, успях и да си дотапицирам тавана, но за него отделно
                          Най- голямата глезла която познавам.
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                            Най- голямата глезла която познавам.
                            Бе мани, мани... На Трифон трябва да му се забрани да пише в този форум...
                            То бива лъскава кола, бива, ама чак толкова
                            Що не ми я даде в ръчичките за ден-два...
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

И на мен ми се ще да попитам - Трифоне, ти тази Витарка за какво я ползУваш брат?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Що не ми я даде в ръчичките за ден-два...
                                Недей така,(ще вземе да му стане нещо) ами ако ако няма хапчета
                                898450701

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X