Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новото" Terrano на sparkybg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Новото" Terrano на sparkybg

Спарки,ако взема 3.0 мога ли да ти го докарам да го пипнеш където трябва тъкмо си загрял със твоето :-) ?
    Nissan Terrano 3.0 DI turbo

Коментар

Спарки кажи как да обезвъздушава охладителната система.Тераното е 3.0д
      Източих антифриза защото ми протече едно Съединение на радиатора на парното.
      Сега като го наливам обратно ми артисаха около 3л и не поема повече.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Тераното фигурира там в 2 варианта, ама явно трябва да сваля компира и да го прочета, за да се свърши нещо. Трябва ли да "комбинирам" двата бина в един? Никъде не видях да зарежда Hi и LO файлове отделно.
        Има как да заредиш двата файла по отделно ,а може и както ти си направил с обединяване на двата файла . Мисля ,че ще ти се наложи да потърсиш и ключ за изключване на ЕГР-а освен това ,което си направил със завишаване на стойностите (на 2.7 д ,125 коня се наложи да търсим ключ) . Пробвай първо така ,ако ти изкарва грешка ,ще ти кажа аз как се справих .
        Напред и нагоре
        Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
        0886769809-Юлиян
        kiko00@abv.bg

Коментар

Като отвориш win ols даваш на нов файл(или project) и после натискаш файл и там имаш избор какво искаш да заредиш . Виж картинката.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име.jpg
Прегледи:1
Размер:124.2 КБ
ID:5784912
          Напред и нагоре
          Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
          0886769809-Юлиян
          kiko00@abv.bg

Коментар

Въпроса за комбинирането беше за ECM Titanium. С WinOLS-а се оправих. Неестествен и крайно неинтуиитивен е интерфейса, ама все пак се свиква. Имало е и по-лошо.

Няма ключ за EGR-а тук. Пълни се картата с 11500 и въпроса приключва. Пробвано от много народ в поне 3-4 форума. И чек-суми няма. Единствения недостатъчк на тоя компир е че не е с флаш заводски и няма как да се програмира през буксата, а не е някой масов модел Опел например. Затова и вариантите за чиптунинг не са твърде много. Ще го мисля като сглобя "новия" мотор и го монтирам и регистрирам. Няма как да върша всичко наведнъж.
            Последно редактирано от sparkybg; 30-03-18, 19:15.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от zigizau Преглед на мнение
              Спарки кажи как да обезвъздушава охладителната система.Тераното е 3.0д
              Източих антифриза защото ми протече едно Съединение на радиатора на парното.
              Сега като го наливам обратно ми артисаха около 3л и не поема повече.
              Все още не съм обезвъздушавал трилитрово и не мога да кажа. Силно вероятно е да не си го източил докрай. Тапата на двигателя за тая работа е завряна на майка си в.... между клапана на ЕГР-а и горивната помпа. Ако не си я отвивал категорично не си източил всичко.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян 1 Преглед на мнение
                Спарки,ако взема 3.0 мога ли да ти го докарам да го пипнеш където трябва тъкмо си загрял със твоето :-) ?
                Не съм сервиз. Иначе да съм потънал в теранота - почти няма ден дето да не звънне някой да пита за нещо.

На всичкото отгоре в момента имам да правя и 10 комплекта носачи. Идея си нямам кога. Няколко пъти вече ми се случва по 3-4-5 месеца никой не пита за носачи, и изведнъж се сещат амнайсе човека накуп. Ама чак за 10 комплекта до сега изобщо не ми се беше случвало.

Коментар

Искарах касмет с теиа носачи, баиа трибваше да почакам..Благодарности спарки.Днес ги сложих всичко си пасна перфекно,мого кораво желазо братле тва
                  нема мрадне 100 години, както и кадето да караш.

Поздрави !

Коментар

Не съм сервиз. Иначе да съм потънал в теранота - почти няма ден дето да не звънне някой да пита за нещо.

На всичкото отгоре в момента имам да правя и 10 комплекта носачи. Идея си нямам кога. Няколко пъти вече ми се случва по 3-4-5 месеца никой не пита за носачи, и изведнъж се сещат амнайсе човека накуп. Ама чак за 10 комплекта до сега изобщо не ми се беше случвало.
                    Всеки търси най - добрия за най-милото ( тераното си ) :-)
                    Nissan Terrano 3.0 DI turbo

Коментар

It's alive!!!

Коментар

Не те слуша главата ейййй!
                        Чакам клипове заедно с желязото.
                        Евала за ентусиазма.
                        Няма страшно в умирачката...
                        Страшното е да си жив!...

Коментар

Луд за връзване!

Устройството предполагам,че има и така нареченият "ситен клец" който да се задава във определени зони!?
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

It's alive!!!
                            Питам само от любопитство - защо е с ремък а не с винт (СВД)? И да се закача малко - на клипа не се чуват микростъпките на двигателя. Къде си ги загубил?
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Питам само от любопитство - защо е с ремък а не с винт (СВД)?
                              В чекмеджето имах само тоя мотор и по-голям, винт нямах, но за сметка на това имах ремъчни шайби за HTD. А и по вертикалала ми трябва скорост (примерно 120мм в секунда). С винт трябваше да купувам и по-малък мотор, защото масата на ротора на това е въз голяма, а за тия скорости трябваше да развърти едни доволно неприлични обороти, които пък после трябваше и да спирам. Мотора е най-дългия NEMA37 и тежи към 7 кила. Другия в чекмеджето е NEMA42 и тежи доста над 10.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              И да се закача малко - на клипа не се чуват микростъпките на двигателя. Къде си ги загубил?
                              Шпиндела е мотор за телоподаващо с редуктор 1:20 и енкодер със 100 стъпки на мотора. Диаметъра на цилиндрите, които ще шлайфам, е 96мм, ремъчната шайба на мотора е с 24 зъба, HTD 5. При всичкото това, контролера е пуснат на 2000 стъпки на оборот (10 микростъпки) и оборотите на шпиндела и стъпковия са в отношение 1:1, което дава 43.4 градуса ъгъл между резките на хонинга (при целеви 45). Ползвам директно импулсите от енкодера и ги засилвам към контролера на стъпковия мотор, когато искам синхрон.

Микростъпките са си там. Просто контролера не е върха на сладоледа, а и двигателя има няколко скорости около използваните, в които има резонанси. И от енкодера има какво да се желае.

Дрънкането на клипа впрочем е от незатегнатия патронник на шпиндела.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                                Луд за връзване!

Устройството предполагам,че има и така нареченият "ситен клец" който да се задава във определени зони!?
                                Устройството има CAN шина и ако към същата се върже компир, може всякакви клеци да се докарат.

Софтуера доста ме изтормози - първо понеже ползвах стари чаркове от чекмедфжето върху ширпотребска платка имаше няколко електрически проблема, за които загубих доста време докато осъзная че са такива, и после бях направил досадна грешка, но за сметка на това трудно намираема, защото свързана с особености на процесорчето, което управлява хавата.

тааа, мисълта ми е че към момента няма нищо повече от това, което ми трябва за конкретниата задача. Целях максимална простота и автономност - трябва му само ток от контакта.
                                Последно редактирано от sparkybg; 09-04-18, 11:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X