Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маверика на Кольо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Маверика на Кольо

Твойто нали е дизел бе... Какви 15 разправяш...

Сериозно-Румен(предишния собственик, ако на някого не му е ясно) каза, че като го взел преди 2 години му давал разход 12-13 на дълго. Сега минава 15, май че 16 е по-вярното. То, че крака ми тежи също е вярно, ама това е само докато ускорявам. После си карам с 80-90. Само ако се унеса някъде отива на 100, но бързо се връщам на 90. Е, веднъж дваж влязох в едни черни пътчета, там няма да казвам как карах...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
      Ами, смени му мембраните де!
      Краси, колкото и да е чудно-Бързашки си има изпарител с мембрани на дизеловото паджеро...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Днес смених мембраните на изпарителя на форд нисана. Утре имам 60 км извън града с него, и се надявам на колонката на газта да покаже разход нещо под 10...
        Е, няма да е даже и 10, ама 12 да е ще се радвам. Смених и въздушния филтър, та искрено се надявам разхода да падне, че боли...
        Разход 8-9 можеш да докараш на дизел при тия скорости. На бензин, па и на газ - трудничко. Рейс не може да харчи като малолитражка.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Краси, колкото и да е чудно-Бързашки си има изпарител с мембрани на дизеловото паджеро...
          Коле...ами ,че то и аз на дизеловото Терано си имам изпарител с мембрани...
          Лятото с покривната палатка и с климатик до Китен и обратно ми даде общо сметнато 9.5л/100км.дизел.Средна скорост 90-100/с тук таме изтървания до 120км./
          Мисля,че с големите гумета,климатика и най-вече голямата покривна палатка, разхода е доста добър!
          Ако бензиновото дава 15-16л/100 гас направо не съжалявам че като търсих моето не намерих читаво бензиново.
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Ако бензиновото дава 15-16л/100 гас направо не съжалявам че като търсих моето не намерих читаво бензиново.
            Нали и аз това казвам-15-16 е много. Не би трябвало да качва над 13-14 при нормално каране, та затова и смених мембраните. На пръв опит има подобрение-преди почти не реагираше на винта за чувствителност на мембраната, а сега се усеща доста голямо влияние при въртенето му. Абе ще видим...

А простата сметка показва, че даже и с висок разход на газ-пак е по-икономично от дизел.

Коментар

Нали и аз това казвам-15-16 е много. Не би трябвало да качва над 13-14 при нормално каране, та затова и смених мембраните. На пръв опит има подобрение-преди почти не реагираше на винта за чувствителност на мембраната, а сега се усеща доста голямо влияние при въртенето му. Абе ще видим...

А простата сметка показва, че даже и с висок разход на газ-пак е по-икономично от дизел.
              Е....зависи на колко купуваш дизела...
              NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Разход 8-9 можеш да докараш на дизел при тия скорости. На бензин, па и на газ - трудничко. Рейс не може да харчи като малолитражка.
                Наложи ми се юни да пътувам три пъти с дългата база до София, пълня до горе, засичам и т.н.т.
                Първият път - 9,3 комбиниран разход с доста градско и климатик.
                Вторият - 8.5 (за 620 км, от които 500 извънградско (7 часа) и 120 км градско (3 часа)) без климатик (прееба се)
                Третият мерих само извънградско - 7.2 - икономично каране (90-110) и инерция където може.
                Това със стандартните гуми.
                С 31-ците още не съм засичал.
                Та, може и на газ да е по-евтино, ма не много.
                П.С. нафтата от всякакви бензиностанции, без добавки.
                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Пък аз си спазарих едно LJ80 800 кубика и към 40 магарета, та да си житкам лятото с него че Патрола е ламя!
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Аз не се двоумя, след като карах една кола на газ, сега съм повече от три години на дизел, на градско около 6л/100км, извънградско 4,5..... Уточнявам - лека кола, Ауди 80 Б4 комби - 1,9 ТДИ. Такова чудо няма. А Волвото на газ ми правеше разход около 15-16 на градско. Никак не излиза сметката, ако сложим цената на самата инсталация - работата отече А по баирите банзино/газаджиите ги задминавам като крайпътна табела

п.п. Всичко това на климатик. Без климатик - ще споделя след събора, понеже от скоро е за зареждане и не работи
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Ма хич не се заблуждавайте и самонавивате,че на нафта е по евтино или горе долу еднакво.Имал съм и дизели и бензинови.И най простата сметка,дава голяма икономия на газ.Включително,като покрие и разходите по( ремонтни )газови уредби .и да ви калкулирам даже.Аз също харесвам дизел,но бая скъпо ми идва.Посочете среден разход на дизела,и среден разход на бензина.При мен среден на дизеловото Терано бе около10-11(пиша среден,и това включва градско,извън гр. зима,лете...)на бензиновото 17-18 среден.В пари 27-30лв за дизела срещу 22-23 за бензина.За 10000км разлика от 500 до 700лв.Тези пари са достатъчно да покрият доста неща.А дизела ми беше 2.7тди бензина 3.0

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
                        Ма хич не се заблуждавайте и самонавивате,че на нафта е по евтино или горе долу еднакво.Имал съм и дизели и бензинови.И най простата сметка,дава голяма икономия на газ.Включително,като покрие и разходите по( ремонтни )газови уредби .и да ви калкулирам даже.Аз също харесвам дизел,но бая скъпо ми идва.Посочете среден разход на дизела,и среден разход на бензина.При мен среден на дизеловото Терано бе около10-11(пиша среден,и това включва градско,извън гр. зима,лете...)на бензиновото 17-18 среден.В пари 27-30лв за дизела срещу 22-23 за бензина.За 10000км разлика от 500 до 700лв.Тези пари са достатъчно да покрият доста неща.А дизела ми беше 2.7тди бензина 3.0
                        Аз по-горе писах...ама ще се повторя...

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                        Е....зависи на колко купуваш дизела...
                        Моята сметка е подобна,ама...при средно 10-12/както и ти го смяташ градско/извънградско/ на мен ми струва 22-24лв. на дизел...от тук и сметката с гаста хич не се връзва.Не само,че за 10 000км. няма разлика от цената дизел/гас,ами...и газова уредба трябва да се избива!
                        Да не говорим пък,ако си месиш 50/50 с олио или караш на биодизел...тогава пък сметката хич и не се връзва....
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Дано да имаш късмет,да не ти спре кранчето.В твоя случай съм съгласен.И аз бях така,с Ренж Ровера.И като свърши един ден :хубавата нафта:го махнах.В града харчеше 12-14...........................

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
                            В града харчеше 12-14...........................
                            Е на мен ми харчи толкова зимата, когато до чакам една цигара време да тръгна, после пътувам 6-7 километра (не може да загрее докато стигна) и гася. Лятото при същия режим ми харчи 10.5 - 11.5.

Аз вчера и в друга тема писах - ако тераното имаше хубав бензин, примерно като 3.5 на паджеро или 3.2 на фронтера, или друго от сорта, не съм съвсем сигурен кое ще избера. 2.4-то не ми харесва. Даже трилитровия на паджеро не ми харесва.

ПП: Подчертавам че никога не карам икономично. Карам както ми е кеф. В началото с климатик ми е давал под 9. Тогава си беше с малките гуми, и още не се бях научил да го ръчкам (примерно 2 седмици след като го купих). Жената беше супер доволна тогава, но за кратко.
                            Последно редактирано от sparkybg; 25-08-12, 22:01.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                              ... А по баирите банзино/газаджиите ги задминавам като крайпътна табела

п.п. Всичко това на климатик. Без климатик - ще споделя след събора, понеже от скоро е за зареждане и не работи
                              Я вържи кучиту малко
                              Избери си с коя джипка да дойда и да ме задминеш с печката 2.5, еле па по баирите. Ще фърлиш водата на истински баир с това маторче... Некои се пробваха на Бистрица...
                              (паджерото ми гори 16, исузуто 11 газ - смесено ежедневно, пък съм с тежък заден десен крак) Понеже съм карал ( и карам) печки знам колко сипвам и колко ми струва горивото
                              Разходът на газ е в пряка зависимост от способностите на инсталатора и.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap
                                Разходът на газ е в пряка зависимост от способностите на инсталатора и.
                                Никсън не само това но и от желанието му да си свърши добре работата.
                                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X