Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маверика на Кольо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Маверика на Кольо

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение

Нямам намерение повече да давам съвети по тоя автомобил. Който може да мисли, ще прецени как правилно да действа.
    Аз немога да разбера за какво се разсърди. От писането ти разбрах, че пиша пълни глупости и, ще те помоля да продължиш да даваш съвети, а аз респективно, ще замълча и ще коментирам само в моята тема и само за моята джипка.
    Поздрави!
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

а бре Колеее то в твоите ръце нищо не устисква......
      витарката и на нея и разката фамилията сега и теранозавъра.....голям си късметлия
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Днес най накрая извадих вала, занесох го при майсторите, и при измерването се оказа, че надраната шийка е с 0,4 мм по-малка от номиналния размер. Това без да е шлайфана. След като се отнеме материал и се постигне гладка повърхност не се знае колко още ще слезе. Освен това буталото на трети цилиндър е ударено от противотежестта на вала, поради затваряне на масления канал от превъртелия лагер и буталото е задрало леко, та още една беля.
        Сметката започна да набъбва много-нов вал(може и втора употреба, ама все си е пари), биели, бутала, сегменти, лагери, семеринги, рарнитури, абе едни 1500 лева не ми мърдат.

Обадих се в една морга, и от първия път нацелих един двигател от Nissan Praire. Същия-КА24. В аутодата дават отзад да има означение Е, а на блока на моя двигател няма последна буква, просто е КА24. Не знам дали има някакво знаение.
        Утре отивам в моргата с моя блок и ще сравнявам дали на този двигател може да се сложат всичките му там стойки за компресор, хидравлика, генератор...

Дали може да не съвпаднат присъединителните отвори за камбаната на съединителя? Там ми е най-голямото притеснение, другото ще го оправим някак си.
        Разбира се двигателя ще го взема с уговорка да го върна, ако не пасне, дано да не се налага.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Опитах се да потърся разликата между двата мотора но намирам само KA24E и KA24DE

Дай номер и на двата двигателя

Коментар

На новия не го знам, още не съм го виждал даже.
            На моя е RG25908. Ама така с номера само на единия двигател не може да се прави сравнение.

Коментар

Направи си шаблон по старата камбана преди да отидеш.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
                Опитах се да потърся разликата между двата мотора но намирам само KA24E и KA24DE

Дай номер и на двата двигателя
                разликата между двата е че втория е двувалка и е с около 10коня оргоре
                доколкото си спомням единствено имаше разлика май в леглата за лъковете между едноваловия и двуваловия,всичко друго трябва да е еднакво
                но никога не е изключено да има и някоя изгъзица

Коментар

То двигателя е още на колата. Даже ще го запалим да го чуя как работи, но нямам притеснения, вярвам на човека почти безрезервно. Та няма да мога да наложа шаблона. А и не ми трябва, ламарината между мотора и камбаната е свалена, тя може да го играе шаблон. Че и абсолютно точен. Ама май преди да го платя ще накарам да го свалят и да наложа ламарината.

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                    разликата между двата е че втория е двувалка и е с около 10коня оргоре
                    доколкото си спомням единствено имаше разлика май в леглата за лъковете между едноваловия и двуваловия,всичко друго трябва да е еднакво
                    но никога не е изключено да има и някоя изгъзица
                    Долу-горе е така, мотора на прерията го дават 133 коня, а моят е 124.

На кое казваш "лъкове"?

Да допълня-на моя мотор шайбата на коляновия вал е с три канала за клиновидни ремъци. Един за климатика, един за хидравликата, и един за водна помпа и виско. Баси, решили да сложат нещо ново-давай нов ремък... Не знам прерията дали е с такава шайба, но и да не е-би трябвало моята да пасне на коляновия вал. Това по-не ме притеснява отколкото дупките за болтовете на камбаната, то и затова ще има уговорка за връщане.

Ама кво връщане, в краен случай ще използвам коляновия вал и другите части които ми трябват, не е хубаво, ама беден човек-жив дявол...

Коментар

лъковете това са обтегачите на веригата
                      разликата в конете е от компютъра.моя съвет е даго баламосаш и да го наливаш че ще трябва да ти даде и компютъра че уж няма да работи както трябва с твоя и ако го убедиш направо слагай другия и няма да си познаеш тераното.той така или иначе няма кой да му го вземе

ако взимаш двувалов задължително ще трябва да вземеш и компютъра и инсталацията от компютъра към двигателя,защото имаше май допълнителни букси по инсталацията на двувалката

Коментар

Не мисля да баламосвам когото и да било. Човека е точен и коректен, не е заслужил с нищо баламосването.
                        Не сме говорили специално за компютъра, но според мен би трябвало да си върви с него. Ако не-ще му предложа бартер за моя, а ако пак не иска-ще дам някой лев. Тази работа с баламосване не става...

На всичко отгоре ще ми даде и газов инжекцион с двигателя. Не мисля, че иска да ме прецаква, даже напротив. Та все ще се разберем за компютъра...

Питах гугъл за нисан прерия, да видя разположението на двигателя. На едната снимка, на капака на клапаните пише същото като на моя-12 клапана.
                        Абе утре ще видим...

Коментар

Двувалова Прерия няма.Двигателя е същия като Тераното. По спомен има даже отворите за лапите за надлъжен монтаж.А компютъра го вземи.

Коментар

аз не съм казал че прерията е двалова,а просто казвам каква е разликата между двата мотора и затова съм го писал отделно

коле като писах за баламосването,нямах предвид че на всяка цена трбва да се гавриш с човека,а че ако можеш да си го включиш в цената.по принцип ако се договаря двигател с компютър към него трябва да си върви и инсталацията между двете,но всичко си е въпрос на договорка все пак
                            един съвет ако ще бартеросваш твоя компютър за всеки случай им сравни буксите за да няма изненади,че все пак са различни модификации

Коментар

Колегата пита за двигател от Прерия с обем 2.4л. А двигател на Нисан с обем 2.4л с два разпределителни вала няма.

Коментар

Благодаря за загрижеността, но няма нужда, все пак не съм лапе на 18

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X