Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Това е разхода реално
    само бараки

Коментар

Днес снимах гърнето, което вчера дойде. Взех си гърне от дизелово терано. За моя изненада двете не се разделят и ги взех комлект. Добре, че си махнах катализатора та сега се надявам да паснат абсолютно точно и да прекратя мисленето по ауспуха.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000353.jpg
Прегледи:1
Размер:90.2 КБ
ID:5571018

Коментар

Първоначално публикуван от angel_ov Преглед на мнение
        градско на двойно
        Приятелю, двойното се пуска само като ти трябва, тоест е хлъзгаво или нещо такова. Иначе ще го скапеш.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

"Взех си гърне от дизелово терано. За моя изненада двете не се разделят и ги взех комлект. Добре, че си махнах катализатора та сега се надявам да паснат абсолютно точно и да прекратя мисленето по ауспуха."
          Здравей колега, аз смених гърнетата преди месец и да си призная стана доста шумно даже дразни, все пак не е спортна кола. Драсни какво е усещането за шум след смяната.

Коментар

Ами аз още не съм го сменил, че утре сме на разходка и не искам да насилвам нещата. Когато го сменя, ще докладвам.

Коментар

Приятелю, знам! Ако има великотърновци може да споделят за снега и снегопочистването в някои части на града. Като завали и ми потрябва такси отговора е “напролет“.

Коментар

хаха
                само бараки

Коментар

Вчера след работа имах малко свободно време преди да се стъмни и реших да проверя до колко новото гърне е съвместимо със старото. За целта свалих старото и наложих новото. Оказа се, че с малко не съвпада. Предния фланец трябва да се изреже от тръбата и да се завърти с около 2 см като и тръбата трябва да се удължи с толкова. Та основната ми идея да го монтирам вчера отпадна. Понеже вече съм го "спрял" така да се каже започвам редица ремонти и подобрения по него. На пръв поглед за 10 мин. бях измислил 31 задачи за идното лято. Така, че една по една, ще ги отхвърлям и споделям за да се коментират. Сега се чака промяната на часа за да има повече светло време след работа.

Коментар

Дамяне, от коя година дизелово Терано ти е гърнето.На моето гърнето е само едно/това голямото при теб/.Малкото липсва при мен...
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      Дамяне, от коя година дизелово Терано ти е гърнето.На моето гърнето е само едно/това голямото при теб/.Малкото липсва при мен...
                      И аз това се питах но така и не разбрах. Гледах трилитрово такова от 2003-та и там си беше само едно. Всъшност това малкото замества моя катализатор.

Коментар

На моето / 96 г/ гърнетата са като на снимката на Дамян.

Коментар

Вчера монтажа на гърнето беше осъществен. Направих подходящо удължение компенсиращо разликата при мен.

Име:WP_000389.jpg
Размер:93.1 КБ
ID:5575290

Сега е доста по-безшумно. Така вече пак мога да отидо до Сандански без да ми бучи неприятно.
                          Направих си и ремонта на шнорхела след като беше демонстративно отнесен от едно дърво. Така две от плановите задачи бяха свършени.
                          Искаше ми се и третата задача(демфера) да бъде свършена вчера но нещо не се справих. Закупих си оригинален демфер за терано и оригиналния захват за рамата с идеята, че всичко, ще пасне от раз и няма да се налага да творя но не стана така. На терано 1 или патфандер има разлика от моето. Разликата се състои в това, че на терано 1 стаб. щангата е захваната на различно място и това позволява повече видимост до рамата където се закрепва оригиналния захват на демфера. При терано 2 това място не е налично и се налага монтаж тип Любашки. Пускам 2 снимки за да откриете разликата. Първата е на терано 1 или патфандер а втората на Любо.

Име:SSinstallOEM.jpg
Размер:52.1 КБ
ID:5575291Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0322.jpg
Размер:86.7 КБ
ID:5575292

Коментар

А защо махна катализатора? Задръстен ли беше? Има ли разлика след махането - във вървенето и разхода? Аз на две коли съм махал катализатора и не е имало разлика.

На мен също ми предстои махане (макар и да съм с друга машина). Само че аз ще режа стария катализатор и на негово място ще слагам резорнаторно гърне.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Махнах го основно за пари. Трябваха ми за закупуването на газов инжекцион, а и да нямам съмнение в него за в бъдеще. Разлика нямаше но на негово място сложих права тръба и се появи един гаден шум. Сега с новото гърне е супер.

Коментар

Вчера реших най-после да се справя със страничните огледала на джипа. Проблема при тях беше, че с обръщането на дирекцията ъгъла на виждане вече не съвпадаше с нормалния и накратко не виждах. Когато тръгнеш да свиваш огледалата се осещат ясни стъпки на прибиране(всеки ги е осещал). Именно тези стъпки не позволяват с проста ръка да ги настроиш. Разглобих ябълките на огледалата и изпилих трите издатини за да премахна съществуващите стъпки за дясна дирекция.

Име:WP_000439.jpg
Размер:64.6 КБ
ID:5578442
                                На тяхно място и малко изместени според мои измервания пробих отвор с 2.5мм свредло и завих винче, което, ще играе нова издатина но вече за лява дирекция.

Име:WP_000440.jpg
Размер:99.7 КБ
ID:5578443
                                Следва сглобяване на огледалата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X