Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

На моя отговорност, ще заложа, че съм го хванал на границата и всичко е ок. Иначе ремонта, ще му струва половината от това, което съм дал за джипа, а това вече не е оправдано. Или, ще тръгва с това което съм поръчал или ....
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Като те гледам, май разбираш какво правиш ! Гледам, че си и от Варна- да вземеш да дадеш координати та ако има нещо да се обръщам към теб(срещу заплащане естествено) . В момента ми мъчат диференциала с някакви пластини -въобще не съм наясно за какво става въпрос. Само го видях отворен, откачиха кардана и със заключени хъбове го карах-тих като мушица-стана ясно, че е от дифа-виенето изчезна. Другото беше, че от раздатката изтекоха има няма 300 гр. масло. Дано няма поражения.

Коментар

Днес отхвърлих малко задачи. Хванах се и смених пружините. Резултата е повече от задоволителен. Лифта си е 5 см.

Постарах се и подготвих малко горните стойки на пружината.

Снимах и партномера на гумата намираща се в горния край на пружината ако на някой му е нужен.

Ета и да се види колко по дебели са новите пружини.

Вече монтирана

Разликата в амовете.

Време за замерване след лифта от долен ръб на джанта до арката.

И от земята до арката

Свалих и калника за да огледам мястото за бъдещия шнорхел.

Коментар

С толкова износени лагери е трябвало да си потропва доволно мотора. Много интересно колега нищо ли не се чуваше? Особено студен при сутришно палене. Масло гореше ли?
          Питам за да се ориентирам за моя така горе долу.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
            С толкова износени лагери е трябвало да си потропва доволно мотора. Много интересно колега нищо ли не се чуваше? Особено студен при сутришно палене. Масло гореше ли?Питам за да се ориентирам за моя така горе долу.
            Ами то именно защото се чуваха затова се взе решение за ремонта. Но все още има износващо покритие по лагерите и затова вала не е наранен. Масло NISSAN не гори! Ако се случи да гори масло то тогава тоя мотор вече и за ремонт не става(мое мнение).

Коментар

Давайте идеи за шнорхела. От какъв материал да бъде. Мисля да е тръба но единствената, която намерих е външен диаметър 76мм и 2.5мм дебелина ама не ми се слага, защото при 2 метра тежеста става 10кг. Недопостимо е 10кг за шнорхел. По тънкостенна тръба неможах да намеря на този етап. Ако някой има идеи да казва.

Коментар

За шнорхела, ще ползвам за база тази снимка. Дупката в калника, ще я направя на същото място. Тръба, ще е но още не съм решил каква.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                  Давайте идеи за шнорхела. От какъв материал да бъде. Мисля да е тръба но единствената, която намерих е външен диаметър 76мм и 2.5мм дебелина ама не ми се слага, защото при 2 метра тежеста става 10кг. Недопостимо е 10кг за шнорхел. По тънкостенна тръба неможах да намеря на този етап. Ако някой има идеи да казва.
                  Патрола е с шнорхел от хром-никел и мисля че стана под 10кг.
                  Само,че беше от външно ф70 и 2мм дебела стена.
                  Лошото е,че хром-никела ще ти е по-трудно със заварките,макар,че аз го правих в домашни условия !
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

От 2мм смисъла е никакъв. Единственото, дето ще свърши е да ти изкърти качествено захватите, ако нещо го закачи.

Захватите към колонката на тераното се правят след като се махне уплътнението, защото там желязо не се вижда иначе. Стъклото е лепено и уплътнението се маха и слага лесно, до колкото помня.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То въпроса е че няма по-тънка тръба....поне аз не намерих по-тънкостенна когато правих на Патрола...
                      Иначе съм напълно съгласен,че 2мм. е много,ако има примерно тръба с дебелина на-много 1мм. ще е добре.
                      П.П.Другия вариант е дебелостенната да се стругова и да се изтъни до желания размер,но така се оскъпява доста!!!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        От 2мм смисъла е никакъв. Единственото, дето ще свърши е да ти изкърти качествено захватите, ако нещо го закачи.
                        Ами някаква идея имаш ли от каква да го изработя???

Коментар

Днес имах възможност да почистя две от буталата и така да отхвърлям малко задачи докато чакам доставката на частите.

Коментар

Брей......те изглеждат като нови бре.Ти чисти ли ги или си купи направо нови...
                            Браво братле...интосиазма и хъса ти ме кефи....Направо се размечтавам покрай теб за разни неща.Наистина ме заразяваш с много положителна емоция.
                            Благодаря!
                            Поздрави и стягай машината!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                              Ами някаква идея имаш ли от каква да го изработя???
                              Продават в Баумакс и Практикер алуминиеви тръби. Има тънкостенни на 1 мм, и всякакво фи. Ако няма в магазина виж кой беше производителя и му звънни, ще ти прати по Еконт. Според мен ще станат, защото са тънки и леки. Не ти трябва нещо свръх тежко, то няма да носи нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                                Продават в Баумакс и Практикер алуминиеви тръби. Има тънкостенни на 1 мм, и всякакво фи. Ако няма в магазина виж кой беше производителя и му звънни, ще ти прати по Еконт. Според мен ще станат, защото са тънки и леки. Не ти трябва нещо свръх тежко, то няма да носи нищо.
                                Ами как ще направи чупките на тия алуминиеви тръби???
                                Принципно се ползват колена,които се заваряват,ама алуминия си е приключение да се заваря....
                                Да не говорим,че алумуния е лек наистина,но и ..мек!!!
                                В смисъл,че първия сериозен удар от клон в гората и ще се смачка.По-добре от плактмасови водосточни тръби да го направи.Пак са леки ,но имат и еластичност...да не говорим колко надолу ще са ценово
                                Поздрави!
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X