Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с въздушното окачване на Range Rover Р 38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Моля за съвет относно въздушното окачване РР п38

За съжаление ще трябва да ходиш до МП или сервиз които има тестер за да ти изтрият грешката. Аз имам такъв тестер, но съм от доста далечко (Генерал Тошево) и немога да ти помогна. Ето го моя тестер от тук е купуван http://www.rswsolutions.com/index_easbuddybox_v3.htm
    излиза около 500 лв защото е от щатите и се плаща мито.

Коментар

Всичко каквото ми дойде наум първоначално го направих. Откачих акумолатора за няколко минути, тествах компресора, силовото реле, проверих предпазителите. Всичко там е наред. Разкачих управляващия блок и релето до него, разглобих ги за да проверя за студени спойки. Състоянието външно на платките е перфектно, нито влага, нито окис. Интересното което забелязях е , че при откачен управляващ блок на тази система и подаване на контакт всички лампи се държат така все едно не съм разкачил нищо. Най вероятно информацията за тях идва от мултифункционалния блок под дясната предна седалка. Ако е грешка, къде се записва тази грешка наистина.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Грешките се записват в една Motorola намираща се в компютъра под шофьорската седалка.Ето как изглежда bin файла (с червено са грешките)

Коментар

Благодарение на този сайт: http://landywiki.co.uk/index.php?title=P38A_Suspension един колега успя да вдигне Рейнджа на около 75 см. Вече не друса както като беше паднал най долу, но проблема не е отстранен. Уравляващия блок продължава да е изключен, защото като се включи пак смъква колата долу. След празниците ще го мъчим нататък.
          Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
          SSang Yong Kyron 2.0xdi
          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Колеги весели празници и дано нямате проблеми с РР си през почивните дни. Наско успех ,важен е ентусиазма,моят още се вдига сзм и немога да го разбера,но не се отказвам .Още веднъж успех на всички и приятно изкарване.
            Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

АЛЕЛУЯ... Както се очакваше големия проблем имал лесно решение,но за сметка на това ми извади нервите и ми изгуби времето.Проблема се оказа в така наречения ( изпускателен клапан) http://www.p38spares.co.uk/commerce/...=1029.След като го разглобих видях че се е задрЪстиЛ с варовиков прАх от гранулите на изсушителя до такава степен,че не успява да пропусне излишния въздух. След смяната нещата си дойдоха на мястото.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-11-09, 07:02.

Коментар

• До: Въздушно окачване в авариен режим - РР П38А

Здравейте колеги, продължавам малко стара тема, но ми се случи същият проблем по който колегата е пуснал темата. А именно докато си карах на хубав път ми показа тази грешка "SOF ARIA DIFF", и всички лампи за контрола на нивото на джипа светят и премиграт през определени интервали. Та въпроса ми е какво е решението на проблема. Благодаря предварително.
                Land Rover Range Rover 2,5 DT
                Land Rover Discovery 200 TDI
                BMW F650ST - RIP
                "Совите не са това което са"

Коментар

За съжаление, както е написано по-горе, проблема може да се реши само в Мотопфое или Дарукар. Трябва да се изчисти грешката и да се тества системата. След като ти кажат какво трябва да се смени, можеш да видиш, кои части са по-евтини с поръчка от Англия по интернет.
                  П.П. Виждам, че си от Габрово - имах предвид сервизите в София.
                  sigpic

Коментар

Момчетата от Мото Пфое Габрово , ми дадоха координати за сервизите си в Плевен и Ст.Загора където били специализирани за Ленд Ровър, та мисля да пробвам там, че е по близо. лошото е че отпред е паднал на тампоните а отзад си е на нормална позиция. Как ще го закарам... и там ще видя зора .
                    Land Rover Range Rover 2,5 DT
                    Land Rover Discovery 200 TDI
                    BMW F650ST - RIP
                    "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                      .... Как ще го закарам... и там ще видя зора .
                      Бавно и полека, че после ще е много лошо....
                      Успех !
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

• Проблем с EAS

Знам , че е писано много четох , четох и нищо не разбирам. При мен проблема е следния бавно го дигаме и отвреме на време когато трябва да свали на магистрала влиза в авариен режим. До сега е проверен клапания блок,компресор 8.5 атм. електроннен блок на EAS., възглавниците не изпускат няма течове . Ако някой може да каже какво още да проверя или къде да го закарам да помогне ще бъда благодарен.

Коментар

• До: Проблем с EAS

Какво означава (клапанния блок е проверен) само сменихте О пръстените ли.Проверихте ли диафрагмата.

И почти всички теми за въздушните проблеми: ... ЦЪК
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-10-09, 19:10.

Коментар

• До: Проблем с въздушното окачване на РР П38А

Взехме работещ нормално и го сменихме и пак работеше посъщия начин затова казвам че е проверен.

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                              Както написах в по горен в пост-въпрос на обучение(няма връзка и не може да си загуби настройките с разкачане на акумулатора).Прилагам и снимчица на страницата с настройките на BeCMа(функцията за стъклата съм я оградил)
                              Виждам нещо писано за дневни светлини в горния десен ъгъл, ако не се лъжа това би било интересно за всички колеги за идващия сезон, бях си обещал да питам в МП но все забравям. Поздрави на всички.
                              Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Ами бих ви посъветвал да проверите изушителя,възможно е отделената пепел от гранулите да е затлачила кечетата и да не пропуска необходимия дебит въздух,това е само предположение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X