Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с въздушното окачване на Range Rover Р 38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Моля за съвет относно въздушното окачване РР п38

Не съм сигурен,но може би трябва да се ресетне системата през диагностичен компютър.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

До къде го докарахте с ремонта? Разбрахте ли от къде е проблема?
      sigpic

Коментар

За съжаление до под кривата круша.Продължава да си прави каквото и когато си поиска,добре че се вдига ,с не пада,заштото тогава щеше да по зле.Мисля си че брачеда ще се окаже прав,че може би ще се окаже не добре работещ клапанен блок.За съжаление купуването на нов само за проба е доста скъпо удоволствие,а не мога да намеря тук някой за проба. Всеки съвет би могъл да е полезен.Мъката продължава
        Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Дори да намериш блок за проба и установиш че проблемът е там,има ли смисъл да го сменяш само заради едното вдигане?Имай предвид,че блокът дори и втора употреба е сериозна цифра.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Абе от англия идва за около 1000 лева, тук за втора употреба искат толкова.А вдигането си е проблем защото като почне не спира смо ,трябва да го стопирам от копчвто,че последствията могат да са фатални, а пък и дразни.сешташ се.

Коментар

Защо не отремонтираш блока, в смисъл смяна на гумички и почистване. Ако не можеш да го направиш сам, мога да ти дам телефона на катедрата по хидроаеродинамика в Тех. университет София, моя там го провиха. Може да не идваш до тук, просто се договаряш с тях, сваляш го - това е лесно и им го прощаш по еконт и те ти го връщат по същия начин.
              sigpic

Коментар

Той пише,че вече е сменил гумичките и въпреки това има проблем.

Коментар

Според мен един от датчиците на предния мост дава не коректна информация кьм компа.

Коментар

Днес в поредния си пристъп на на лудост(причинен от бессилието и невежеството ми относно РР) влязах в моргата исе пазарих с момчето да взема копчето за позиций да пробвам и него,като последен вариант.Договорка имаше,обаче ми каза иди си го свали.И тогава се почна една мъка,но успях.Сложих го и за сега не се е появявал проблема (от днес на обед) ще покарам няколко дена и ще пиша,въпреки че съм песимист и не вярвам да стане толкова лесно.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-03-09, 07:27.

Коментар

А дано да е това.

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
                        А дано да е това.
                        Проба-грешка,-даже докато го пиша ме яд,ама ако трябва и боб ще хвърлям.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-03-09, 07:28. Причина: цитат

Коментар

Отново се оказах прав,прекалено хубаво е за да е истина.Започваме от начало,баси(извинявам се нецензурния израз).Чудя се къде да проверя ,дали някой от сензорите не ми прави мизерии.

Коментар

Премеждията продължават в съштия дух, днес забелязах,че докато говорех с един приятел а джипа работеше а аз бях в него и бях на спирачката,а забравх ,че колата беше доста изкълчена и изведнъш оп нагоре.Другото което забелязах ,че като го свалям на доло става много бавно,и по някой път не пада от първия път(аха да застане на позиция и пак се вдига).Та така съмнения та ми падат върху онези три клапънчета в клапанния блок,а въпросът ми е може ли някои да ми каже кое за какво служи,че да търсим логично обяснение на моя парадокс.

Коментар

Колеги , ще си позволя и аз да се намеся в темата. Днес се сблъсках със следния проблем по въздушното окачване на Реинджа. Джипката падна в най ниско положение. Лампата на таблото свети постоянно, а четирите лампички за различните положения мигат непрекъснато и дотук. Нищо по системата не работи. Компресора не се чува да върти както преди при подаване на контакт, не реагират никакви бутони. Ако някой може да помогне с жокер ще бъда благодарен.
                              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                              SSang Yong Kyron 2.0xdi
                              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първи жокер:

Понякога помага ако откачиш акумулатора за около половин час. Губиш настройки (прозорци и шибидах ще трябва да се пренастроят), може би радиото ще пита за код.

В твоя случай не съм убеден дали ще помогне, но и не пречи да пробваш.

Можеш да тестваш отделните компоненти (дали работи компресора и т.н.). Информация за това има в youtube (има ги и на сайта на фирмата, която ги е правила: http://www.rswsolutions.com/media.htm)

Още информация има в http://www.rangerovers.net (http://www.rangerovers.net/newrremedies.htm#suspension)

Поздрави и успех

П.П.: не мисля, че това което чуваш при подаване на контакт е компресора на окачването. По-скоро чуваш помпата на ABS-а.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X