Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с въздушното окачване на Range Rover Р 38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми с въздушното окачване на Range Rover Р 38

Благодаря! ... да разбирам, че EAS-ECUто е черното (по спомен - пластмасово) под металното Bosch на автоматика? ... дето неговия куплунг се закачва от десната му страна и закопчава от лявата? ... и чрез байпас клемите на този куплунг се управляват компресора и клапанния блок?
    Ако е така засега поне до голяма степен ще локализирам проблема и (може би) ще го видя напомпан, и дори ще си го карам докато (ако) изпуснат възглавниците .а по-натам, разбира се, ще го лекуваме основно.
    Поздрави!

Коментар

Колега Асен, Благодаря - знам, че във форума има доста колеги, които са изстрадали и специално благодаря на колегата dignatov - с него се чувахме доста пъти, докато успея да вдигна колата. От останали колеги съм черпил инфо и оттам съдя, че модела проба-грешка се използва безотказно.
      За съжаление обаче опитът ми от 2-3 сервиза показа че ме гледат като портфейл - досега за 3 минути тест не бяха ми вземали 60 лв и да ми кажат, че не е това, което си мисля. Дай да сменим гумичките.... Като не стане с гумичките - дай възглавниците, ако и не стане с тях - дай датчиците.....Аз повече при тези няма да отида и посмъртно. да ми каже - трябва да се смени всичко и ще се оправи, а не да ме прави на баламурник. Когато отиде човек на лекар и си плати 60 лв за прегледа - най-малкото очаква да му назначат правилно лечение. Добре, че лекарите ни не са като държавата, иначе досега да сме измрели.

Иначе съм невероятно доволен от Рейнджа. Ако поддържаш добре колата /гуми,масла и горива и др.консумативи /, ще ти е вярна дори и с проблеми във въздуха. Купил съм я за 6500 лв. Изминал съм 25 000 км за годината в която я имам с 10000 лв разходи по нея - горива, масла, верига, ремонт турбо, смяна верига раздатка и т.н. Зимата се катерихме с познати по едни маршрути. На лебедка взех само едно място, но там на лебедка бяха и G-класа с бутонки и Патрул с бутонки.

Не искам да засягам никой тук, просто от личен опит споделям какво съм забелязал и какво съм преживял, като давам личните си съвети.

Първоначално публикуван от Асен Савов-bebo2973 Преглед на мнение
      Колеги, в последните постове !!!!!!!!! Специално за kalibbg има специалисти ,колеги които чаткат...(разбират) и трябва да ги уважаваме.Тез толкова потайни джипари се ремонтират с желание и чувства...огромна практика..САМО ЕДНО не разбрах... „можеби е изходния клапан /шумозаглушителя/... задържа и не гаси компресора дори при изключен двигател”.Какво е това и каква е твоята мисъл..Когато компресора нагнетява въздух до определено налягане той трябва да изключи.Ето минимални стойности [ATTACH=CONFIG]313343[/ATTACH] и нормални стойности [ATTACH=CONFIG]313344[/ATTACH]на налягането.Когато компресора работи по продължително има пропуск на налягането или в системата. Във форума има толкова писано , че всеки, ако се поинтересува ще разбере....
      И като казваш на колегата за релето да бе споменал,или дал нещо такова ..[ATTACH=CONFIG]313345[/ATTACH]
      На колегата topala_75 качвам един фаил,който мисля ,че ще му е полезен за неговия софтуер.кодове...[ATTACH]313346[/ATTACH]
      Някой ако се нуждае от инфо...ще помогна с това което разполагам.
      Последно редактирано от kalibbg; 16-05-11, 14:32.
      TLC 200 V8
      TLC LJ79
      Toyota Prius2

Коментар

Най – накрая се разделих от този АНТЕХРИСТ - RANGE ROVER p38 2.5 TDS след хилядите мъки и хилядите проблеми които възникват с този ПИКЛИВ джип не можах да разбера какво е толкова хубаво и за какво му се прехласват много.
        Аз станах механик и чирак на един автомобил постоянно сервизи некомпетентни дори и в развиването на една гайка MOTO PFOHE - Форд, Волво, Ягуар и Ленд Роувър да да ама НЕ дилетанти!!!!!! И други и други за 12000 км.Похарчих 1400 лв. и нищо на среща.
        За бога Българи неси купувайте това.
        Двенеща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен

Коментар

А и за колегата dignatov
          не само той е добър изказвам негативния си вот към него явно доста се е оял. За смяна на чип на BeCA-ма 1000 лв. друг път>>>>>>> ГЕНАТА от Горна Оряховица за 5 пъти по ниска цена свърши същото???????????????
          Последно редактирано от topala_75; 06-06-11, 19:55.
          Двенеща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен

Коментар

А, били споделил за какви пари си взе въпросния П38?
            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

• Първоначално публикуван от topala_75 Преглед на мнение
              А и за колегата dignatov
              не само той е добър изказвам негативния си вот към него явно доста се е оял. За смяна на чип на BeCA-ма 1000 лв. друг път>>>>>>> ГЕНАТА от Горна Оряховица за 5 пъти по ниска цена свърши същото???????????????
              Понеже съм лично засегнат няма как да не напиша един ред на колегата ТОПОЛА !
              Аз не сменям чипове!
              Смяна на компютър със препрограмиране е не повече от 300 лв а за колко ще си купиш компютър е друга тема! Там цените на компютрите втора ръка могат силно да варират както и при колите втора ръка. В момента пазарната цена на същия може да варира от 700 до 1500! В момента разполагам с работещ за който мога да гарантирам 1 година и няма да го продам за по малко от 800 лв.
              Късмет на всички и много безаварийни километри.

За малко да забравя отивам да хапна нещо, че какво ще кажат колегите като ме видят един такъв ОЯЛ се...
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-06-11, 16:51.
              Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Първоначално публикуван от topala_75 Преглед на мнение
                Най – накрая се разделих от този АНТЕХРИСТ - RANGE ROVER p38 2.5 TDS след хилядите мъки и хилядите проблеми които възникват с този ПИКЛИВ джип не можах да разбера какво е толкова хубаво и за какво му се прехласват много.
                Аз станах механик и чирак на един автомобил постоянно сервизи некомпетентни дори и в развиването на една гайка MOTO PFOHE - Форд, Волво, Ягуар и Ленд Роувър да да ама НЕ дилетанти!!!!!! И други и други за 12000 км.Похарчих 1400 лв. и нищо на среща.
                За бога Българи неси купувайте това.
                Проблема не е в джипа, а в собствениците му. Като се правиш сам на майстор, като побългаряваш, като ходиш в гаража на Гената от Горна Оряховица или на Тошко от Долно Нанагорнище, така ще е. На тоя джип каквото му дадеш, такова ще получиш.
                За бога самоуки, некомпетентни и стиснати българи - не си купувайте Range Rover.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-06-11, 07:55.

Коментар

За колегата горе - сменям Рейнджа само за чисто нов същия модел. Уникална машина е....
                  Километрите ми вече са 30 000... Цената на километър е още по-ниска. Понеже ми върти по-често компресора заради аматьорска калибровка го смених..... Еййй, новия не се чува.... Сега ще ремонтирам стария и ще имам рециклиран компресор с клапанен блок за бекъп... Не ходете в Дару, МотоПфое и Лендровър освен ако не е за справка... За верига на раздатката ми искаха 550 лв. С транспорта от Англия ми дойде на 200 лв... Кожодери
                  TLC 200 V8
                  TLC LJ79
                  Toyota Prius2

Коментар

Първоначално публикуван от dignatov Преглед на мнение
                    Понеже съм лично засегнат няма как да не напиша един ред на колегата ТОПОЛА !
                    Аз не сменям чипове!
                    Смяна на компютър със препрограмиране е не повече от 300 лв а за колко ще си купиш компютър е друга тема! Там цените на компютрите втора ръка могат силно да варират както и при колите втора ръка. В момента пазарната цена на същия може да варира от 700 до 1500! В момента разполагам с работещ за който мога да гарантирам 1 година и няма да го продам за по малко от 800 лв.
                    Късмет на всички и много безаварийни километри.

За малко да забравя отивам да хапна нещо, че какво ще кажат колегите като ме видят един такъв ОЯЛ се...
                    До Игнатов,
                    проблема е с окачването в Мото Пфое Пловдив вдигат ръце
                    в София има ли сервизи за да решим проблема.
                    А и докато чаках на светофар след това не можах да тръгна на скорост съм и все едно съм на свободна, а изписа трансфер неутрална.

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.
                    Прочетохте ли това
                    ...ЦЪК
                    Последно редактирано от hristo34; 29-08-11, 14:10. Причина: ot plovdiv

Коментар

Първоначално публикуван от topala_75 Преглед на мнение
                      А и за колегата dignatov
                      При това изказване не мога да не изкажа и моето мнение. Колегата dignatov е много точен в преценките си, а цените му са занижени за труда, който полага. topala_75 незаслужено обиждаш колегата. Лично на мен ми е помагал многократно, идвал е на 300 км. за да реши проблем с моя RR, от пътя ме е прибирал, така че неоснователно го обиждаш. Пък ти като си решил да се майсторей върху колата ти ''Бай Пешо от 8 гараж" си е твой проблем.

Коментар

Я кажете , моя рейндж 1997 както му работеше всичко изведнъж въздушното изпусна и легна на тампоните. Палих гасих нищо. Не ми дава никаква грешка все едно всичко е ок , копчетата нагоре на долу никакъв ефект. Какво може да е станало? Компресора го чувам работи.

Коментар

Първоначално публикуван от liomojo Преглед на мнение
                          Я кажете , моя рейндж 1997 както му работеше всичко изведнъж въздушното изпусна и легна на тампоните. Палих гасих нищо. Не ми дава никаква грешка все едно всичко е ок , копчетата нагоре на долу никакъв ефект. Какво може да е станало? Компресора го чувам работи.
                          Няколко неща можеш да направиш.
                          Първо откачи масата на акумулатора, че е най-немръсната работа и изчакай 15-20мин.,
                          после я закачи и виж дали няма да се вдигне.
                          Ако горното не помогне, пълниш пулверизатор със сапунена вода и
                          докато работи колата пръскаш по компресора(след като си му махнал капаците),
                          клапанния блок, въздуховодите, възглавниците и гледаш къде ще направи балончета.
                          Ако и това не помогне и никъде нямаш балончета си за смяна на компресор,
                          защото това, че го чуваш да работи не означава, че може да вдигне
                          налягане в системата, т.е. му е заминал я цилидрова втулка, я бутало.
                          Поздрави и успех
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Оказа се някакво клапанче което се е счупило и май е направило и поразий по компресора ,че било надрало нещо неразбрах много , но май няма да се наложи да сменям целия компресор. Дано де , че уж беше рециклиран компресора подуми на продавача , но не е бутан така като го гледаха. Явно ще се върви по трудния път.

Коментар

Първоначално публикуван от liomojo Преглед на мнение
                              Здравей, по твоя въпрос може да се мисли много, но без правилна диагностика нищо не правим. Първо провери дали компресора прави налягане в бутилката през изсушителя. Много често се случва да се спука тръбата която отива до бутилката и минава над задния мост, между шасито и купето, причина е прегоряла генерация която нагрява тръбата. Един начин на проверка е като се извади тръбата от горната страна на изсушителя и се вкара въздух под налягане на загасен автомобил да се чуе дали има съскане отзад. Друг начин е да се сложи нанометър но трябват разклонения и приставки. А и за грешката все пак системата има време за което, ако не може да се вдигне то тогава ще индикира проблем на информационния панел. За тази система има писано много и сме обсъждали не еднократно, ако имаш въпроси питай. Поздрави на всички.
                              Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

• RR P38

Здравейте,

Имам нужда от малко информация относно следия проблем :

Копресора на въздушното окачване спря работа и джипа сега е "долу".
                                Вчера в движение реших да го вдигна от нормален на offroad режим тъй като възнамерявах да превзема един тророар в центъра.
                                След около 50м. осетих че отзад е паднал започна здраво да тресе и клатушка.Паркирах и след няколко часа беше долу.
                                Компресора на включва или по-точно включва за около 5 секунди през час.Нямам сигнали от компютъра, не дава грешки.

Имал ли е някй такъв проблем ? Ако може някой да даде основни насоки къде да пипна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X