Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wrangler YJ проект 40"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Измислих някакви преградки, ама нямах време да ги заварявам. Има още сума ти работа...не било лесно да правиш резервоар.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20210922_173742.jpg
Прегледи:771
Размер:862.7 КБ
ID:6773236
    Defender 110
    Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Напоследък нямам никакво време за джипа. Копирах фабричните чучурки на резврвоара от плътна неръждавейка. Утре ще заварявам и ще започна капака.

Име:20210925_163247.jpg
Прегледи:711
Размер:493.0 КБ
ID:6774285
      Defender 110
      Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Резервоарът ми е готов. Монтажът остава за другия уикенд. Трябва да видя и да не тече от някъде. Има заварки и вън и вътре, ама все пак.

Име:20211003_160230.jpg
Прегледи:638
Размер:621.6 КБ
ID:6776386
        Defender 110
        Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Тества ли го за течове?
          Шевовете на щуцерите нещо не ми харесват.
          Може и да не пускат де, ама вида им нещо...
          Последно редактирано от Кольо; 24-10-21, 19:47.

• diduan
          diduan коментира
          Редактиране на коментар
          Не съм го тествал още. Щуцерите са заварени също вътре и вънка, ама пак може да текат😉
          Няма да се науча да заварявам неръждавейка и още 100 резервоара да направя. 😀

• Мисля, че проблема с резервоара е решен. Уж не тече от никъде.

Име:20211009_163826.jpg
Прегледи:515
Размер:443.6 КБ
ID:6783274
        Събира точно 8 лейки и половина, ако трябва да се придържаме към официалната мерна единица на кемпера. Иначе към 60 литра. Използваеми коже би към 50.

Всичко е закачено...сонди, маркучи...само бензин нямам. Следобяд ще донеса и ще видим, дано запали.

С остатъка от 3мм лист скалъпих една защита за разкош. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20211024_114652.jpg
Прегледи:513
Размер:642.8 КБ
ID:6783276 Ето още няколко снимки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20211024_114722.jpg
Прегледи:526
Размер:584.6 КБ
ID:6783275
        Defender 110
        Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• ikristiqn
          ikristiqn коментира
          Редактиране на коментар
          Таз' защита, да не се окаже лопата PPP (или нещо като котва)

• diduan
          diduan коментира
          Редактиране на коментар
          Наистина има котва на снимката, но не е защитата. Опитай пак да познаеш😁

Моята тава е с 5см по-прибрана от фабричната.

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Браво и мерси за споделянето!

• Налях 6-7 литра и запали. Явно резервоарът ще работи и с малко бензин. Ще трябва да подредя малко маркучите и да ги захвана към рамата за постоянно.

https://youtube.com/shorts/LYFj6L0fpIg?feature=share

Трябва да разгледам опциите за заден кардан и да реша какво ще правя.
        Defender 110
        Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Аз по принцип бе.

Иначе онзи кара дизел-1,9 ТДИ, че е по-икономичен Смята си колко ще иззгори за едно състезание, и зарежда няколко литра повече.
          Майтап естествено, не защото е икономичен, а защото лесно се тунингова, ама човека си е пинтия де.

• diduan
          diduan коментира
          Редактиране на коментар
          Дъното не е плоско. Центъра е 2 см надолу. Предполагам, че и с 2 литра ще работи. Освен това фабричната сонда има поплавък, който при движението си заема сума ти място и не мога да го сложа в цилиндър.

Старият 4.0 работи и с жаби, няма нужда да ги източвам. 😁

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Няма нужда поплавъка да влиза в цилиндъра. Той нека си се мандахерца в големия обем, просто сондата да е в най-ниското, и то да е с достатъчен обем.
          Това, че дъното ти е с 2 см по-ниско не върши работа в описаните от мен случаи-тогава все едно си е с плоско дъно, няма почти икаква разлика. Това работи при хоризонтален джип.

Пак казвам-това е само писане, за евентуални бъдещи читатели които търсят информация за специализиран резервоар. Твоя вече както си го сглобил-така ще работи. Дано да не оставаш с малко гориво на криво място, тогава ще разбереш за какво говоря.

П.П. Нали джипа беше за пред кафето-там няма значение, освен, ако не качиш едната гума на бордюра

• Мдаааа....
        Прикачени файлове
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• diduan
          diduan коментира
          Редактиране на коментар
          Е чак такива бордюри пред чалготеката няма.

• Е сложи си един цилиндър и тогава винаги ще имаш бензин независимо как застане колата в пространството.
        ТАка като гледам можеш да си го направиш сам за около час.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• diduan
          diduan коментира
          Редактиране на коментар
          Свърши тя, трябваше да ми кажете по-рано. Като стане всичко готово ще направя проби с тези 6-7 литра, които са вътре. Да видим дали ще изгасне преди да се обърна по таван.

• https://energieracing.com/shop/energ...l-sku-nrgst25/

Е такова имам предвид
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• То това е отделно от основния резервоар. Просто седи винаги пълно щото и правото и обратното гориво минават от там първо.
          ПЪлно са с най тъпа помпа за карбуратор примерно, а високото налягане е след тая джаджа

да ти търся ли схема как работи?

Коментар

• diduan
            diduan коментира
            Редактиране на коментар
            Не, няма нужда...къде, къде по-лесно ще ми е да сложа едни 20-30 литра и да не го мисля. Фабричният резервоар няма нито прегради, нито цилиндър и никога не съм оставал без бензин за 14 години с този джип.

• Juiced
            Juiced коментира
            Редактиране на коментар
            Продава се гъба за резервоари, с нея плискането е минимално.

• Глей ти каква дискусия стана от еда нищо и никаква вметка.
          Заебете, моите писания са за джип който се полва главно за траял, там са възможни всякакви положения на резервоара, даже не е рядкост и с гърловината надолу
          Както се каза-пред дискотеката няма опасност да се наклони чак тролкова.
          А и да се накланя при експлоатация в по-хард условия-просто трябва резервоара да е по-пълен, едни 40-50% са напълно достатъчни за да не остае двигателя без бензин даже и при силно изкачване или як страничен наклон.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Няма лошо в дискусията, бат Кольо. Има логика в това, което казваш. Ако се наложи, за нула време резервоара е долу, срязан и цилиндъра е вътре. Искам, ама нямам желание. За сега.
            Defender 110
            Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              То няма и нужда. И така си е супер, стига да не го оставяш празен и да идеш на траял...

• diduan
              diduan коментира
              Редактиране на коментар
              Какво лошо има да отида на траял без бензин? Сядам на бири с кебапчета и давам акъл...сладка работа.🍺

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Ааа, няма нищо лошо. Аз говоря за случаите в които джипа трябва да е с работещ двифгател. Иначе може всякак, даже твоя вариант е доста приятен, и напоследък май и аз натам съм тръгнал...

• Е допълнителния резервоар (буфер) е точно за да не се реже нищо. 2литра гориво като обем е нищо и половина и може да го завреш навсякъде. От друга страна е повече от достатъчно за да излезеш от ситуацията.

Коментар

• BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Или да си носи една тубичка с пет кила газ по американски някъде в колата

• diduan
              diduan коментира
              Редактиране на коментар
              Доста от луноходите в Щатите са на газ, щото завалиите нямат пари за бензин🤣

• Е те баш за това са на газ.Да им е все тая в коя страна на космоса се движат.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

• Ей младеж стига си пита джоба ами напредвай и пускай снимки, че заради теб нямам мотивация и вече няколко месеца зеления ми вранглер е на трупчета, вземи се стегни малко та и аз да последвам
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• diduan
                diduan коментира
                Редактиране на коментар
                Стопля се и лека полека се активизирам. Заредих хладилника в цеха с някоя биричка. Сега обаче имам да градинарствам първо и понеже имам само лопата и мотика, процесите се случват бавно и трудно, но приятно. А и не ми се мръзне в цеха, играл съм го този филм вече.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X