Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wrangler YJ проект 40"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Цените на камъка в Самоков не ме радват, затова от край време като пътувам на там си нося около тон камък от ВТ. Редя камък, за да не спирам колата в калта...нищо особено, само че много квадрати и напредвам бавно.

P.S. Защо не мога да трия постове? Това трябваше да е коментар, а не отделен пост.
    Defender 110
    Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• След голяма пауза, последните няколко дни завърших голямото грухане с окачването на мостовете.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20210819_160329.jpg
Прегледи:862
Размер:535.8 КБ
ID:6765608

Име:20210819_160514.jpg
Прегледи:848
Размер:687.6 КБ
ID:6765609

Трябва да започвам да си правя резервоар, но преди това ще се наложи да обърна внимание на раздатката. Не ми харесва как виси и ще трябва да я завъртя нагоре.

Име:20210819_161610.jpg
Прегледи:818
Размер:445.5 КБ
ID:6765610

Оказа се и че имам проблем в предния диференциал. По засега неизвестна причина лявата полуоска затяга някъде и много трудно се превърта. Ще трябва и с нея да се занимавам. А мисля, че си беше Ок, ама вече и аз не помня.
      Defender 110
      Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• diduan
        diduan коментира
        Редактиране на коментар
        Ще я сваля, ще разпробия скоростната кутия наново и ще я монтирам обратно - това е плана. Кора си имам, 8мм стомана, покрива добре раздатката. Обаче, като завъртя раздатката, ще имам по-плоска кора.

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Това да не е танк бе, 8 мм, баси мамата...
        3-4 мм, с две гредички отвътре за подсилване вършат идеална работа.

• diduan
        diduan коментира
        Редактиране на коментар
        Младежки грехове...преди доста години я правих и тогава така са ми говорили звездите.

• Малките успехи са най-сладки. Намерих виновника за блокиралата полуоска и съм много щастлив.

Име:20210820_172854.jpg
Прегледи:790
Размер:403.4 КБ
ID:6765815
      Чисто ново лагерче, монтажа обаче се обърка и яде много бой с чука. Резултат - не се върти.
      Defender 110
      Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        И отново на изходно положение...
        Такова малко лагерче щом започне да яде много чукове-значи има нещо нередо, трябвало е още в началото да се усетиш.
        Ма нищо де, ще го пишеш като учебно...

• diduan
        diduan коментира
        Редактиране на коментар
        Тя работата е тънка...форд направили гнездото супер дълбоко и аз набих лагера до край. После видях, че шлайфаната повърхност на полуоската не ляга в лагера, защото е прекалено навътре. И се започна един бой с чукове и щанги да го извадя обратно...и не стана. Остъргах си на струга един дорник по размер и излезе, ама белята е била вече направена. После видях,че полуоската не става, поръчах нова от Щатите, чаках я 3 месеца и забравих всичко кое какво е било. Абе, лесно няма😁

• Пратиха ми грешния лагер и докато върна единия и ми доставят правилния, остарях с още седмица и нещо.🤠

Име:20210821_110313.jpg
Прегледи:688
Размер:440.6 КБ
ID:6768498
      Най-накрая предния мост е затворен. Трябва да сложа спирачките...пак ще се мъча с двете бутала, ама няма как.

Име:20210901_164503.jpg
Прегледи:701
Размер:564.3 КБ
ID:6768499
      Честно казано се изморих от проекта и вече работя по-малко. Успокоих се, че мина голямата част от работата и сега го давам айляк.🥳
      Defender 110
      Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Интересните неща свършиха, дойде ред на досадните. Свалих раздатката. 5 болта за 5 минути, 6тия за 5 часа.🤐

Като имам време ще взема размери и ще си изфабрикувам един фланец, за да мога да пробия скоростната кутия точно. Идеята е ясна - тази раздатка трябва да се завърти малко нагоре, че много ще оре полята иначе.

Име:20210903_164323.jpg
Прегледи:667
Размер:425.4 КБ
ID:6768972

Defender 110
        Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Какви поля ще оре бе, нали беше само за кафето...

• ivo929
          ivo929 коментира
          Редактиране на коментар
          То и аз така казвах в началото.......Кольо,знаеш как стават нещата

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Еле па на 40" гуми раздатката ще драска като го прибираш в гаража сигурно.

• Точно де, у кафето са най-големите разбирачи. Те, разбирачите, у гората не ходят.😁
        Defender 110
        Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Хубаво ми се подигравате, ама мен като ме дразни тази увиснала раздатка - дразни ме, и я оправих. Това впрочем е защото двигателят ми е от чероки, а клошарските черокита са правени с увиснали раздатки.

Първо си изрязах едно парче с дебелина 15мм (нямам друг подходящ материал) и го пробих в центъра.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210907_111325.jpg Прегледи:5 Размер:581.0 КБ ID:6769807

После на струга, след това на фрезата.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210907_154810.jpg Прегледи:5 Размер:548.4 КБ ID:6769808
          Това за мое нещастие е втория фланец. Първият ще го ползвам за капак за кофа, щото аматьорски предположих, че 6 отворана видимо еднакво разстояние са 6х60 градуса. Да ама не...мизерниците американци направили няколко отвора на 59,23 градуса, някои пък на 63и нещо. И логично не стана, та втори.

Фланецът изглежда така.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210907_180428.jpg Прегледи:5 Размер:611.0 КБ ID:6769809

После с малката машинка разпробих скоростната кутия.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210907_170201.jpg Прегледи:5 Размер:595.4 КБ ID:6769810
          Резултатът изглежда така. Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210907_170843.jpg Прегледи:5 Размер:453.6 КБ ID:6769811
          Моите отвори са по-малки от на американците, защото съм работил точно и няма нужда да обирам с големи отвори.

Новото положение на раздатката според чертежа ми е на 12,62 градуса завъртяна. Реално колко са градусите не знам, но си изпълних чертежа до стотни, предполагам че теория и практика са близо.

Ето я и на джипа.
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210907_181740.jpg Прегледи:5 Размер:490.3 КБ ID:6769812

Тук малко нескопосано ги залепих една до друга (преди/ сега). Натиснете снимката за да я уголемите  Име:imgonline-com-ua-twotoone-LJbltkwmxpEpwQB.jpg Прегледи:5 Размер:420.6 КБ ID:6769813
          Последно редактирано от diduan; 07-09-21, 19:18.
          Defender 110
          Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• diduan
            diduan коментира
            Редактиране на коментар
            Да вземе от 316 с 1.6, че 318ката ще накъса на патрола полуоските😁😁😁

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Ми да! Беенве е туй ей...

Майтапа настрана. Мислил ли си за мазането-да не би при новото положение на раздатката да не може да се омажат добре всички детайли с нужда от мазане?

• diduan
            diduan коментира
            Редактиране на коментар
            Не няма проблем. Тази раздатка се монтира на всякакви коли във всякакви положения...додж, джийп и какво ли не. Същата раздатка на вранглера е както мойта сега...проблема е само в черокитата.

• Ти не си човек просто

Коментар

• Майсторска работа, кефиш!

Коментар

• Евала, давай смело напред. Нямам търпение да го видим в движение

Коментар

• Сложих обратно тавата...еми 8мм, тежи поне 30кг, ама не ми се прави друга. Поизмъчих се сам да я разнасям насам натам, но това е. Наложи се да я поизрежа, трябва да затворя и големия отвор с един капак.

Име:20210908_173519.jpg
Прегледи:522
Размер:503.1 КБ
ID:6770027

Име:20210908_173219.jpg
Прегледи:532
Размер:721.7 КБ
ID:6770028 Големия отвор го ряза майстора като сменяхме двигателя, точно заради прословутото висене на раздатката. Освен това, тавата беше смъкната с втулки надолу, за да хване ъгъла за кардана. Сега всичко си дойде на мястото.

Ще трябва да измайсторя един резервоар.
                Defender 110
                Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Първоначално публикуван от diduan Преглед на мнение
                  ..... а клошарските черокита са правени с увиснали раздатки.

...мизерниците американци направили няколко отвора на 59,23 градуса, някои пък на 63и нещо. И логично не стана, та втори.
                  ...........раздатките на клошарите "висят" за да са прави карданите, а градусите и дупките са за да не остане без масло смукателя на помпата в раздатката...............
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• diduan
                    diduan коментира
                    Редактиране на коментар
                    Съгласен Дядо, но в моя случай карданите в момента ще сочат перфектно. Мазането няма да е никакъв проблем. Не съм мислил по каква причина раздатката на черокито виси толкова, но не ме интересува, тъй като черокито ми е просто донор.

• diduan
                    diduan коментира
                    Редактиране на коментар
                    Зарових се в темата с мазането на раздатката. В pirate както винаги бързо намерих каквото ми трябва.

231 has a pump, pick up is under the front output shaft. As long as the bottom of the case slopes just the smallest amount toward the front output shaft, there should be no issue at all.

Та да, нямам проблем с мазането🙂

• Днес започнах да кроя резервоар. По сметки трябва да е 67 литра, но на практика ще е към 65. Устройва ме. Ако до някога ми се занимава да направя по-сложна форма, мога да стигна и 80-90 литра, но няма да е сега.

Име:20210919_170619.jpg
Прегледи:392
Размер:567.3 КБ
ID:6772355
                  Оказа се, че нямам 2мм, както си мислех, а листа е 3мм 1.4301. Каквото имам, това ще е.
                  Defender 110
                  Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
                    Кольо коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ооо, това неръждавейка... Не обърнах внимание отначало.
                    За мен е безсмислено, особено за кола която няма да се кара толкова дълго, та да изгние резервоара.

Особено ако е от 3 мм, макар и черно

• diduan
                    diduan коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ооо, тази кола сега е на 31 години, ще се кара още поне толкова. Съгласен съм, че и черна става, ама друго си е неръждавейка. А и черна нямам под 4мм.

Сещам се преди години бях по работа в една база на германските военноморски сили на северно море, вибрираха един радар и след тестовете събраха 1 кофа изпаднали болтчета от електрониката...ама то кеф ти М2, М2.5 и големите...М3.5. И тоя военния ме вика и ме води при техните кутии с болтове и вика...при нас болтовете започват от М12, тея трябва да са от вас. Та и при мен така, ламарината почва от 4мм, за другото нямам приложение и седи бадева.

• Кольо
                    Кольо коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нали ти рекох-има на доста места чисто нова. Кеф ти 1,2, кеф ти 1,5 мм, от това нагоре е излишо тегло.
                    Ама то си е твоя работа де, ние само си чешем пръстите тука.

• С външна помпа ли ще бъде ? Преградите и бафъл за помпата има ли ?

Коментар

• diduan
                    diduan коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не му разбирам...помпата ще е такава, каквато е на вранглера фабричната. Ще сложа 2 прегради.

• ivo929
                    ivo929 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Какво е бафъл?

• Дунапрен.Да не се плиска горивото и да не ти остава мотора на сухо.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X