Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wrangler YJ проект 40"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

На моята плетеница от щанги не и се вижда края, но малко по малко напредвам. Показах на рамата кой е шефа😀

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20210317_165350.jpg
Прегледи:670
Размер:423.4 КБ
ID:6721287

Име:20210317_165401.jpg
Прегледи:661
Размер:410.3 КБ
ID:6721288
    Имах парче щина 50х8 и я огънах и заварих от долната страна на рамата. За сега я оставям така, като видя къде ще са кулите за койлоувърите, тогава ще я опърля повече.

Панхарда продължава сериозно да ми лази по нервите. При напълно(почти) компресирано окачване и макс навит волан мястото от къде да мине нямам. Ще има пак рязане май.

Име:20210317_165418.jpg
Прегледи:668
Размер:333.8 КБ
ID:6721289

Име:20210317_165447.jpg
Прегледи:645
Размер:408.1 КБ
ID:6721290
    Defender 110
    Wrangler YJ на трупчета

Коментар

Все пишеш за максимално компресирано окачване. Колко си сигурен, че това е максималното? А ако мръдне с още някой милиметър?

А ако намалиш малко компресията, не много, с 10 мм би трябвало да се избавиш от много от проблемите, с цената на съвсем малко намаляване на хода нагоре. Всички искаме възможния максимум, но се налага да правим и компромиси.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Така ми е по-лесно. Ако при максимално компресирано не опират, няма да опират и при нормално, нито при разтягане. За начало ще преместя сегашния бъмп стоп и ще го наглася така, че да не позволява щангите да ходят по-нагоре от колкото искам.

Компромиси няма как да не правя, но гоня максимума. Предпочитам панхарда да е максимално нагоре, за да кача рол центъра колкото може по-горе. Предпочитам гимнастика с рамата, при това в предната част, която носи само лебедката, от колкото да получа един щъркел с големи гуми, който се обръща ако някои кихне отстрани.😁 След това ще си изчисля ъглите на другите щанги, за да получа приемлива геометрия, но това е лесно. С три линка и панхард няма кой знае как да блесна.

Така изглежда горе долу при "нормално" положение.

Име:20210317_110516.jpg
Прегледи:672
Размер:759.2 КБ
ID:6721365

Ъгълът на кормилната щанга е около 4.5 градуса, което на мен ми е ок.

Defender 110
        Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Супер е ъгъла. А като гледам и панхарда ще е и той там някъде. Важно условие за управляемостта е тези двете щанги да са успоредни.

Не трябва да се мерят ходове и конфликтни точки при максимално прибран мост. При сериозно разчупване и провисване на лявата страна на моста и повдигане на дясната, щангата пак ще се заключи в рамата. Закачи на талията дясната джанта и вдигай, че да си наясно кое до къде стига.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не съм съгласен. Мисля, че най-близо до рамата щангите са при максимално компресирано окачване.

Име:drw2.jpg
Прегледи:622
Размер:186.0 КБ
ID:6721545
          Defender 110
          Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• kalin09
            kalin09 коментира
            Редактиране на коментар
            сега премести точката на въртене на средата ,и го прерисувай.

• diduan
            diduan коментира
            Редактиране на коментар
            Колега, точката на въртене е там където си е.

• kalin09
            kalin09 коментира
            Редактиране на коментар
            ми не. десетсимвола

Сега се загледах, че мериш максималната компресия при опрял мост на гумения бъмп. Нали се сещаш, че при твърдо приземяване моста ще опре в гумата, но няма да спре до там, а ще продължи още малко нагоре защото на гумата това и е работата-да се смачка при удара. Вярнослед като опре няма още много ход, но поне едни 10-20 мм ще смачка. Това за което ти говорих по-горе.
          И тогава ще имаш криви щанги.

Поне това виждам от снимките де.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Прав си Коле, освен ако не сложи истински бъмп стоп или няколко стопа в прогресия.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Той и гумения си е прогресивен. Колкото по-се смачква-толкова е по-трудно става мачкането му, заради формата.
            Обаче при твърдо приземяване на преден мост, нещо което не е като да не се случва-силата на удара е доста голяма, и мачкането си е налице. Както казах-едни 20 мм са майтап, може и повече.

• diduan
            diduan коментира
            Редактиране на коментар
            Не, тук говоря за чисто геометрични ходове на мост и щанги. Бъмп стопа ще го наглася последен, след като джипът е готов и си стои на гумите. Тогава ще го разчекна и ще предвидя резерв за смачкването на бъмп стопа. Това не променя факта, че искам максимума като движениена моста.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210319_172303.jpg Прегледи:0 Размер:301.0 КБ ID:6722445

Този пост нещо се оплеска, ама не мога да го оправя през телефона. Закачих панхарда криво ляво. Имам си нов най-прецакан вариант за щангите - макс компресирано окачване + макс навит волан.

Име:20210320_142453.jpg
Прегледи:531
Размер:254.1 КБ
ID:6722450

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20210320_142600.jpg Прегледи:0 Размер:503.7 КБ ID:6722443
          Последно редактирано от diduan; 20-03-21, 18:37.
          Defender 110
          Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            Честно да ти кажа, нищо не разбрах.За луфтовете в шарнирните съединения ли става въпрос или не се разбират с големи ходове на окачването?
            На мен въпроса ми беше какво ще стане, ако взема двойнодействащ цилиндър от трактор и го свържа с хебела на този мост така че да имаме една кормилна щанга и един цилиндър нищо повече.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Значи, ще пиша бавно, та дано да разбереш

При обикновеното кормилно управление имаме кутия с хебел който хебел действа на щангата която върти десния шенкел. Той през друга щанга върти левия, и имаме две щанги на които трябва да им търсим място откъде да минават, ако правим проект като този.
            Ако вместо кормилната кутия се сложи цилиндър-пак си остават тези двете щанги които да ни създават ядове. Може да се съкрати едната щанга, ама дългата пак си остава, като тя си е и сравнително чест проблем-огъва се при по-яко излашкване или напъване с хидравликата, а гумата е заклещено в някое дърво или камък.

Има такъв тип хидравлични цилиндри при които щока излиза от двете страни на цилиндъра. Самия цилиндър се закрепва здраво към моста, и от двата щока излиза по една щанга която задвижва левия или десния шенкел. Като самите щанги са къси и са близо до моста, та не се налага да им се търси място.
            Обикновено този възел е доста здрав и не създава ядове.
            Но цените на такъв цилиндър са си хубави...

Ето тук се вижда за какво става въпрос: https://www.liftlaws.com/is_full_hyd...reet_legal.htm

Изобщо напиши в гугъл full hydro steering kit и излизат сума ти примери.
            Последно редактирано от Кольо; 23-03-21, 21:42.

• Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            Много благодаря
            Схващам изключително бързо, след като няколко пъти ми обяснят бавно и внимателно.
            Аз като си правех фул хидрото, имах безшевна тръба 40 на 20, до ден днешен не съм успял да я огъна

Не са джоните, а са унибали и ще трябва да са винаги чисти и гресирани. Иначе ще се раздрънкат набързо.

Коментар

Малки и нефелни са ти унибалите ))

Бъзикам се, евала, стискаме палци скоро да видим клипове с машинката.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Огънах една 4мм ламарина да заздравя изрязаното на рамата. От задната страна направих стойка за кормилната кутия от 8мм. Като ги заваря едно към друго и към рамата ще мога окончателно да прекарам панхарда и да минавам нататък.

Име:20210321_155332.jpg
Прегледи:510
Размер:440.2 КБ
ID:6722814
              Defender 110
              Wrangler YJ на трупчета

Коментар

Най-после съм готов със сложната част на предния мост. Мисля да продължа със долните линкове.

Име:20210322_142539.jpg
Прегледи:463
Размер:362.6 КБ
ID:6723198
                Defender 110
                Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Абе добре си го заварил, може би само още малко мощност на дъгата е трябвало за да си сигурен, че се е сплавило добре и с двата метала, но сякаш е добре. Само катет му направи. На ъгловите шевове катета е това което осигурява здравината.

• ivo929
                  ivo929 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Коле,кажи на нашия език,по скоро го обясни така,какво е катет на шева?Мога да ровя в гугъл,ама предпочитам някой който се е блъскал да го обясни на разбираем език.Благодаря!

• Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами ъгловия шев се прави на два детайла които обикновено са под прав ъгъл един спрямо друг. На снимката-допълнителмната "кутия" и двете планки които са заварени към нея. И шева както се вижда се разполага точно в ъгъла. Така самия шев става с формата на правоъгълен триъгълник. На който хипотенузата е тази част която се вижда, а катетите са по двете страни към планките.
                  Като увеличиш катетите-увеличава се и рамото през което шева държи детайлите, абе здравината на заварката.
                  А катета се увеличава като се увеличи дебелината на шева. Обикновено се прави на няколко слоя.

В заварените изделия към които има изисквания за здравина на шева-в документацията има указано колко мм трябва да е катета. Има си и специални шаблони за измерването им.
                  Абе заваряването на вид е проста работа, даже и неуки мангали са супер заварчици, но всъщност си е бая сериозна част от металургията и мехниката.

То и електронитовете ги няма.

Коментар

С картинка май е по лесно

Име:513513-2024045.jpg
Прегледи:343
Размер:49.3 КБ
ID:6723489
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Повторих заварките, на мен ми харесват. Важното е да не се счупят пред мола, че да не се изложа.😁

Доните линкове може да станат бая дълги. За сега умувам още, а и не съм взел размерите за сметка.

Име:20210323_122031.jpg
Прегледи:395
Размер:432.5 КБ
ID:6723554
                    Defender 110
                    Wrangler YJ на трупчета

Коментар

Извинявайте, аз имам малко страничен и сух въпрос - как се узаконява такава кола с толкова много конструктивни промени и сменени агрегати? Как минава канал на КАТ (ако се наложи) и преглед като дойде време?
                      Дела трябват, а не думи.

Коментар

• dancoo
                        dancoo коментира
                        Редактиране на коментар
                        А Вие, защо биете негрите?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X