Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по джипа днес?

Телефон някакъв, не е от колата - откачай го и го хвърляй в мазето.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Отказа ми вентилатора на климатроника - работи само на максимални обороти. Е оказа се редовен дефект - окислени крачета на куплунга на товарния резистор, който осигурява различните степени на вентилатора, и наченки на прегряване на връзката на минуса. Това на Гранд WK 4.7. Всичко се намира под "жабката", която се демонтира много лесно и достъпа е лесен.

Коментар

Колеги имам нужда от акъл. От както взех гранда задната чистачка не опира в стъклото. Ляга си в леглото в крайно положение, но при пуск се движи около сантиметър от задното стъкло. Рамото си е влязло в шлиците. На пръв поглед всичко изглежда ОК. Не можах да намеря инфо за този проблем нито в тозу форум, нито в чужди сайтове. Благодаря Ви предварително.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
          Колеги имам нужда от акъл. От както взех гранда задната чистачка не опира в стъклото. Ляга си в леглото в крайно положение, но при пуск се движи около сантиметър от задното стъкло. Рамото си е влязло в шлиците. На пръв поглед всичко изглежда ОК. Не можах да намеря инфо за този проблем нито в тозу форум, нито в чужди сайтове. Благодаря Ви предварително.
          И аз имах подобен проблем с моя. Реших го елементарно - леко огънах рамото и оттогава чисти.
          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl
          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

А това рамо може ли свободно да се повдига и спуска върху стъклото? Защото то е предвидено в изключено състояние да се качва върху една опора, а при включване да слезе от нея и перото да легне върху стъклото. Ако е стояло дълго време повдигнато върху опората и е клеясало /ръждясало/, може да не успява да слезе върху стъклото. Другия вариант е това рамо да е сменено с някакво, което не е оригинално и да се налага номерът с огъването, както го е описал javoresku по-горе.
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Аз днес ще карам каляската при Дядо Владо за смяна на предни накладки- 52лв. и заден спирачен цилиндър че прокапа -31лв.. После предстой ремонт на панкхарда,май така се казва.Обявили са ми цена от 70лв.После живот и здраве амове предни и задни и щпренгване на ресорите. Ще пиша къде какво и колко!
              0899278323-0877500798

Коментар

вчера сменихме двигателното масло и филтъра при дядо владо. сложих и някаква добавка на лики моли "за хидравлични повдигачи" , май работи. колата утихна една идея. най смешното е че след таи добавка на пръчката не полепва масло и е трудно да се определи нивото му. добре че знаем колко сипахме...
                не бързам за никъде...
                XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                  вчера сменихме двигателното масло и филтъра при дядо владо. сложих и някаква добавка на лики моли "за хидравлични повдигачи" , май работи. колата утихна една идея. най смешното е че след таи добавка на пръчката не полепва масло и е трудно да се определи нивото му. добре че знаем колко сипахме...
                  Здравей , аз не съм много за добавките, но тази добавка няма ли да навреди повече на двигателя отколкото да помогне за повдигачите. Поне мен би ме притеснило това , че не полепва по пръчката, а какво остава за маслото където трябва да полепва по другите натоварени части на двигателя. В

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012412.jpg
Прегледи:1
Размер:199.3 КБ
ID:5358947Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012413.jpg
Размер:106.0 КБ
ID:5358948Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012414.jpg
Размер:102.1 КБ
ID:5358949Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012415.jpg
Размер:108.9 КБ
ID:5358950Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012416.jpg
Размер:93.2 КБ
ID:5358951Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012417.jpg
Размер:188.7 КБ
ID:5358952Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012418.jpg
Размер:219.5 КБ
ID:5358953Смених предните накладки.Буталата са леко нащърбени,но ще карат така.Дясното беше блокирало,раздвижих го благодарение на Рокол.Никъде не видях размери на дисковете,някой може ли да ми каже,колко е минималната дебелина.Видях че,гумената подложка на едната пружина е скъсана и имам маншон за смяна.
                    Снимките са с телефон,за това са такива.
                    Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

22,7мм. за предните
                      9,5мм. за задните

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                        22,7мм. за предните
                        9,5мм. за задните
                        Благодаря!
                        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                          Здравей , аз не съм много за добавките, но тази добавка няма ли да навреди повече на двигателя отколкото да помогне за повдигачите. Поне мен би ме притеснило това , че не полепва по пръчката, а какво остава за маслото където трябва да полепва по другите натоварени части на двигателя. В

то 15 г. си карам таралясниците с масло лики моли с добавка молибденов сулфид, или както там се казва... никога не съм имал грижи. фирмата е сериозна и продуктите и не са за еднократна употреба по коли за продажба. нямам причини да се притеснявам. колата на 150км след сипване на добавката е още по тиха /не че и е изчезнало тракането, не е електромобил все пак/. апропо, маслото вече си "застава" на пръчката нормално.
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                            [ATTACH=CONFIG]432605[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432606[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432607[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432608[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432609[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432610[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432611[/ATTACH]Смених предните накладки.Буталата са леко нащърбени,но ще карат така.Дясното беше блокирало,раздвижих го благодарение на Рокол.Никъде не видях размери на дисковете,някой може ли да ми каже,колко е минималната дебелина.Видях че,гумената подложка на едната пружина е скъсана и имам маншон за смяна.
                            Снимките са с телефон,за това са такива.

Здравейте.
                            Това буталце е керамично и по-добре го смени, че пак ще блокира. С този двигател, докато го усетиш и ще е изял накладките..

Поздрави
                            WJ 4.7 Limited
                            0889 70 70 42

Коментар

След всяко каране от неделя насам,опипвам спирачните апарати и дисковете-не греят.За сега ще кара така.
                              Днес смениха маслото на двигателя и на майстора не му хареса пробката/то си е болт/,била хлабава.Нави калчища,но не съм спокоен.Продават ли се пробки?
                              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Калчища - ха-ха.

http://www.jeep4x4center.com/oil-pan-plug-6035417.html

http://www.gbaparts.net/plug-drain-4...t-6035417.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X