Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Galloper 3.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Така дойде време за смяна на маслото, покрай драмите с маслото на Субарото, да питам има ли някакви специални изисквания за маслото на Галопера или да слагам някво 5w40 и да си карам ?
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• Слагай 5W40 и не го мисли.
      Съвременните масла многократно надвишават изискванията, които има този двигател за смазочна течност.
      ​​​
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Да изкажа еретичното мнение, че и на 10W40 няма да се разсърди този двигател.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• Добре, а другия въпрос, пълна синтетика, полусинтетика или минерално ?

A1+

Коментар

• 5W40 от масовите в България, обикновено са синтетика от трета група (хидрокрекинг), т. е. произведени от петрол чрез тази технология.
            Напълно достатъчно е това за този мотор, не виждам смисъл от по-скъпи масла с база PAO и естери.
            И минерално да му сипеш, няма да се сърди... 🙂
            Който търси , намира !

Коментар

• Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
              Добре, а другия въпрос, пълна синтетика, полусинтетика или минерално ?
              Обикновено 5W40, 10W40 и 15W40 са синтетика, полусинтетика и минерално. Има и вариации, но това е най-разпространено. И на минерално няма да се сърди, ама айде една полусинтетика му е достатъчна за мен. Из сайтовете погледнах му дават 10W40 и 15W40. Което ме учуди, напоследък и на 30 годишни коли като вземат да препоръчват синтетика, че чак 5W30....
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• Аз на моя от години слагам 5W 50 или 10W 60 и като тръгна из чукарите на бавни като загрее хубаво и се чува само вентилатора на мотора.

Коментар

• Тук имаше тема за американски масла, от там бях купувал за моят теракан 10в40 пълна синтетика АМС Ойл. Много прилично масло за топли региони като нашият. Има Перфектна течливост и пти отрицателни температури. Виж в сайта им и ако цената те устройва скачай.
                  Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                  Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                    ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                    Редактиране на коментар
                    Автомата е след ребилд и с ново масло, тук говоря за двигателно

• cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ванка я кажи какво точно масло му сложихте на този автомат ?

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                    Редактиране на коментар
                    Честно не знам. Майстора и да ми е казал , вече не помня .

• Някъде напред в темата изразих съмнение в качеството на работа на Стоян, който ремонтира автомата. Да, не е запознат конкретно с управлението на този автомат и не можа да помогне с настройките, но си е свършил работата по "ребилда" и е правилно да се извиня публично .........

A1+

Коментар

• Като стана въпрос за кутията, при Галопера не е ли същата Aisin като при Паджеро, т. е. AISIN AW 03-72LE ?
                    Който търси , намира !

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                      Редактиране на коментар
                      Ако искаш ще питам човека който го сменя , какво е точно ?

• cnc82
                      cnc82 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Благодаря Ванка, но разбрах какво трябва да е и вече го смених.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                      Редактиране на коментар
                      За да остане информация , все пак ще напиша , че са ми го сменили с ATF на Febi.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X