Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Всичко е възможно в нашата мила родина Аз като я взех моята след като и сложих газ тръгнах за търново. Зареждам в Шумен до горе и после на Търговище реших да видя за 50 км колко е изгорила. На ОМВ ми сипа ония точно 1,9 литра

Коментар

• От: Хонда ЦРВ 1998г. 128 кс-голям разход на гориво,на газ ми харчи 19/100,моля за съв

Мите като покараш ся из наще родни балкани и се прибереш после в Бс. и си си записал всички зареждания по пътя, а после издухаш газта до краи ще си направиш цялата обща сметка за тея да кажем 1000км и ще си покаже колко е разсхода, а не така от зареждане до дозареждане.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
        Мите като покараш ся из наще родни балкани и се прибереш после в Бс. и си си записал всички зареждания по пътя, а после издухаш газта до краи ще си направиш цялата обща сметка за тея да кажем 1000км и ще си покаже колко е разсхода, а не така от зареждане до дозареждане.
        И аз така мисля.Одеве се качих на"Снежанка",асфалтов път,ама здраво нагоре.Имаше отсечка чакъл и дупки през гората,та малко"джиповите"качества да използвам.А на слизане реших автоматика да пробвам на 1-ва и 2-ра-добре се представи

Коментар

А защо го пробваш на 1-ва и 2-ра, т.е. това означава ли, че преместваш лоста на 2-ра, да кажем?!

Питам, защото аз си спускам голям наклон (асфалт) на D4, и като натисна спирачка, автомата сваля на D3 ( или 2-ра, зависи от наклона) и заключва торк-конвертора. В момента, в който наклона свърши, или пипна педала на газта, конвертора се отключва, и автомата се връща на D4.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
            А защо го пробваш на 1-ва и 2-ра, т.е. това означава ли, че преместваш лоста на 2-ра, да кажем?!

Питам, защото аз си спускам голям наклон (асфалт) на D4, и като натисна спирачка, автомата сваля на D3 ( или 2-ра, зависи от наклона) и заключва торк-конвертора. В момента, в който наклона свърши, или пипна педала на газта, конвертора се отключва, и автомата се връща на D4.
            Това,което казваш го установих на няколко пъти,но сега както го обясняваш ми е по-ясно(досега само предполагах).Наклона,който спусках беше доста голям и просто реших да пробвам автомата.В планински условия съм очарован как се държи.Надявам се да излезе читав екземпляр,че се бях уплашил от смяната на маслото-не знаех какво са ми сложили и ми се струваше,че включва по-твърдо.Сега обаче мисля,че вс е наред!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
              Това,което казваш го установих на няколко пъти,но сега както го обясняваш ми е по-ясно(досега само предполагах).Наклона,който спусках беше доста голям и просто реших да пробвам автомата.В планински условия съм очарован как се държи.Надявам се да излезе читав екземпляр,че се бях уплашил от смяната на маслото-не знаех какво са ми сложили и ми се струваше,че включва по-твърдо.Сега обаче мисля,че вс е наред!
              Днес слязох от Пампорово до Асеновград,като преди това повъртях 10км из планината и общо 85 км с 7,5 литра газ от Петрол(8.8/100)верно по нанадолнищетоПосле до Ст.Загора(бях заредил точно 10 литра)минах 102км=9.8/100-лукойлска.Като цяло до тук с бургаШката гадна газ-11.2/100.

Коментар

Е това вече са перфектни стойности. Няма ги вече ония невероятни 20-30 литра които ти даваше преди това Значи да направим равносметката, че всичко е било в некачествени части на ГИ.

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
                  Е това вече са перфектни стойности. Няма ги вече ония невероятни 20-30 литра които ти даваше преди това Значи да направим равносметката, че всичко е било в некачествени части на ГИ.
                  Не точно,мисля,че бургаШките газови шарлатани са ненадминати.Макар че и с лабораторното каране постигнах резултат 9.1/100,сега карах м/у 90 и 115 км/ч и разхода по магистралата беше 9.8.Ще видя докато се прибера колко км ще навъртя и накрая пак ще турим чертата

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
                    Не точно,мисля,че бургаШките газови шарлатани са ненадминати.Макар че и с лабораторното каране постигнах резултат 9.1/100,сега карах м/у 90 и 115 км/ч и разхода по магистралата беше 9.8.Ще видя докато се прибера колко км ще навъртя и накрая пак ще турим чертата
                    3 дни по старозагорските баири,интензивно градско каране(1-ва,2-ра),задръстване и разхода от безименна газостанция е 18.2/100.С 7.5л.минах 40км,но ми се струва,че в бутилката има поне 1.5литра.Просто при голям наклон превключва на бензин и ако съм прав разхода в града трябва да е около 15-16.

Коментар

Здравейте ,

пиша в тази тема защото съм решил да вземам такава хонда - цр-в 128 к.с., автоматик , 1998 г .с газов инжекцион

Четох че моделите са със или без АБС - как да разбера има или не - т.е. къде мога да видя блока на абс-а ?

Покарах няколко такива хонди , но при едната като че ли ми се стори че се чува едно странно виене от задната част на автомобила , беше със стари зимни гуми и не можах да определя виенето от гумите ли е или от диференциала ? Имат ли такъв специфичен шум от там ?

Другото което забелязах е че някои имат много изгнили вежди , другите са с перфектни такива ???

Общо взето относно техническо съсояние - двигател, ходова част, автоматично скоростна кутия и други какво им е проблемно ?Какво да изпробвам , какво да гледам ?

Например нормално ли е да се усеща едно съвсем леко задържане (нещо като леко прибуксуване ) при смяната на скоростите на автомата ?

Като подадеш на контакт колко лампи трабва да светнат на таблото и след запалването кокто от тях остаяат да светят и с какъв цвят ?

Благодарен съм на всякави мнение .

Коментар

Първоначално публикуван от stm Преглед на мнение
                        Здравейте ,

пиша в тази тема защото съм решил да вземам такава хонда - цр-в 128 к.с., автоматик , 1998 г .с газов инжекцион

Четох че моделите са със или без АБС - как да разбера има или не - т.е. къде мога да видя блока на абс-а ?

Покарах няколко такива хонди , но при едната като че ли ми се стори че се чува едно странно виене от задната част на автомобила , беше със стари зимни гуми и не можах да определя виенето от гумите ли е или от диференциала ? Имат ли такъв специфичен шум от там ?

Другото което забелязах е че някои имат много изгнили вежди , другите са с перфектни такива ???

Общо взето относно техническо съсояние - двигател, ходова част, автоматично скоростна кутия и други какво им е проблемно ?Какво да изпробвам , какво да гледам ?

Например нормално ли е да се усеща едно съвсем леко задържане (нещо като леко прибуксуване ) при смяната на скоростите на автомата ?

Като подадеш на контакт колко лампи трабва да светнат на таблото и след запалването кокто от тях остаяат да светят и с какъв цвят ?

Благодарен съм на всякави мнение .
                        Mдааа,вече съм в Бс-като изключим двете калпави зареждания(1-вото на тръгване от Бс.и 2-рото с градското в Ст.Загора)нещата си дойдоха на мястото-извънградско м/у 8.8 и 10.5/100.По пампоровските(родобски)баири около13-14/100.За градското не мога нищо да кажа към момента-няма как да проверя,тъй като вече отново зареждам в Бс,а тук нещата с газаджийниците явно са силно ДРАМАТИЧНИ
                        Сега към въпросите на колегата:АБС-по назад в темата ако провериш,ще намериш снимки с модула на АБС-а-малко зад АСК се вижда отгоре.
                        За виенето отзад-напълно възможно е да е дифа-аз смених маслото без да имам шумове(за да ми е мирна главата)-към 40лв беше.
                        Относно ПРИБОКСУВАНЕ-не бих го нарекъл точно така,но на студена ск.кутия и плавно ускоряване предавките са по-дълги и би могъл да се заблудиш ама.......
                        Лампи при запалване-стандартните за всяка кола+АБС и D4 при автоматика-като изгаснат последните две-палиш.
                        И накрая-прекрасен семеен автомобил,добра возия(с предписаното налягане на гумите),надежден и най-вече-ХОНДА!

Коментар

Здравейте отново,гледам темата позамря,но аз пак да си кажа:2 зареждания във Варна само градско-12.5/100,3-тото зареждане-14.3/100(последното от OMV).Странното е,че на идване към Вн извънгр.ми даде над 12-абе мнооооого ни цакат с тие бензиностанции!

Коментар

Мани че ни цакат ми и цената пак отиде в на маината им задните части.
                            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X