Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Много благодаря за бързия отговор

Не се бях сетил, че може да са шпилки, ако знаеш колко "поздравления" отнесоха японците
    Последно редактирано от gusa; 02-04-08, 15:36. Причина: запетайка :)
    LZ1GUS

Коментар

Мнение на Deian_g
      Продължава да ме интересува въпроса за спирането на ръждата отвътре на шасито.
      Оформя се мнението, че пръскането с раждопреобразовател е пои скоро вредно отколкото полезно.
      Нищо не може да замени цинка...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
        Нищо не може да замени цинка...
        Това ми звучи като "вярвайте в господ"

Коментар

По-скоро в химията

Коментар

По-скоро физика.
            Уникалното на цинковите покрития (не бои) е че са дълговечни и ако се надраскат - дори да избие ръжда (което става трудно) не "подкожушва" както при прахово боядисаните детайли. Просто не се развива под покритието.

Когато става дума за ръжда - цинка е Господ наистина Има и кадмий, има и по-активни галванични защити но са приложими при лодки и оборудване работещо в солена вода, не "на сушата".

Коментар

Господа, тук говорим за защита на вътрешната част на шасито. Затворен профил които вече е достатъчно корозирал и пълен с боклуци. Може ли да ме информирате как точно ще се нанесе там това цинково покритие?

Коментар

Принципно има как. Ама незнам дали тук има кой да го направи.

1. Вътре се почиства колкото може или се измива.
                2. Топи се цялото в някаква смивка за да падне боята.
                3. Топи се цялото в разни "магически" разтвори, ръждата пада, желязото не.
                4. Топи се цялото във вана за горещо поцинковане.
                5. Олекват джобовете.

Ама тук дали някой върши 3-та точка нямам идея. За евентуалната цена също нямам идея.

За вътре освен тектил, не виждам какво може да се направи. Преди и след всяка зима (най-вече след) измиваш и донапръскваш с тектил.
                Другото ще се разпадне преди шасито.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За сега тук във Варна боди не намерих от това което е на восъчна основа.
                  Има http://www.elitsa-3.bg/auto_paint/dop_mat.htm#2
                  GRAVIT ML - СРЕДСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПРОФИЛИ

Май е същото и е 8.90.

Другото е на Valvoline и беше май към 12.90

Доколкото видях руснаците ползват продукти от петрол а не восъци и по ги хвалят но тук никой не е чувал за тях.

Ваната ми е заета, жената не ще да излезе от нея, така че пропускам цинка. А и ако някой не е забелязал тук става въпрос за хоби дейност върху кола дето нищо не струва, не върху луноход или джип за десетки хиляди.

Коментар

Яко напредваш.браво.освен всичките буламачи дето се слагат вътре съм слагал и олио.готварско по гъсто.или био дизел.това нещо няма отмиване.
                    гадно мирише но това е цената .третира се няколко пъти в разстояние на месеци.през отворите на шасито.понеже се отича ако е еднократно.но като полепне прах по него може отново да се третира.но е бавна работа.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                      Яко напредваш.браво.освен всичките буламачи дето се слагат вътре съм слагал и олио.готварско по гъсто.или био дизел.това нещо няма отмиване.
                      гадно мирише но това е цената .третира се няколко пъти в разстояние на месеци.през отворите на шасито.понеже се отича ако е еднократно.но като полепне прах по него може отново да се третира.но е бавна работа.
                      Какво му е бавното бе Коко. Тя колата може и да си е в движение. Дупки много. Компресора в гаража. Мога да го пръскам по един път на седмица кво ми пречи. То ако ми пречеше акъла щях ли да съм я докарал до тук.

Вие специалистите само кажете как се прави пък ми гледайте сейра после.

Коментар

На свалено шаси имам идея как да му разкарам цялата ръжда - с малко труд и ниски разходи (за около 24-48 часа). Обаче после трябва да си много бърз - корозира буквално с часове !
                        Електрохимичен е метода, електролита е безопасен и евтин, "ваната" се прави от полиетиленово платнище.

Коментар

Сподели какъв е електролита и изобщо метода.

Аз съм виждал само да ги топят в разни гадости с температура 50-60 градуса. Но електрохимия нямаше.

Щом е евтин, все ще се намери някой достатъчно откачен да се пробва. Ваната може да се изкопае на двора например. 50-ина сантиметра дълбочина ще е достатъчно, даже може и по-малко. Проблемно е ако е нужно разтвора да е топъл.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Я как правели тези дето разбират. Ама си траят, не казват.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12781

Иначе съм готов да предоставя безвъзмездно старото шаси за експерименти във вани, басейни и други плувни съоръжения. Както и доказателствен материал по спорове кое е химичен и кое физичен процес.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Сподели какъв е електролита и изобщо метода.

Аз съм виждал само да ги топят в разни гадости с температура 50-60 градуса. Но електрохимия нямаше.

Щом е евтин, все ще се намери някой достатъчно откачен да се пробва. Ваната може да се изкопае на двора например. 50-ина сантиметра дълбочина ще е достатъчно, даже може и по-малко. Проблемно е ако е нужно разтвора да е топъл.

http://www3.telus.net/public/aschoep...lyticrust.html

Правил съм го със запекли спирачни апарати, щанги по окачване и т.н.
                              Използвах за електролит сода бикарбонат, за ел.източник - зарядно за акумулатор, за електрод - парче винкел (стана после на нищо!).

Мисля че в случая с шасито може да се използва електрожен (трансформатора) + 4 диода схема ГРЕЦ (40-тина ампера може би като минимум?) + сноп арматурно желязо за електроди.

Ако искате - идва лято и експеримента може да се проведе на открито.

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение

Ако искате - идва лято и експеримента може да се проведе на открито.
                                За мен ще е много интересно. Давай организирай го и идваме. Ако искаш пусни нова тема за експериманта и ако имаш нужда от помощ, кой с квото може ще помага.
                                О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X