Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
    Това да се прави рама е пълно безумие според мен, надявам се да се чегувате лошо Никога, ама никога няма да е здрава колкото оригиналната, нито ще струва толкова пари
    Никак даже не е безумиеТука си прав че няма да стане никога по здрава от оригиналната-защото ако е правилно изработена-ще стане МНОГО по здрава от оригиналнатаНяма и да струва 3000 лева а ще е по евтина.

Коментар

Хайде дай ми пример за джип с изработена рама! В България! Хайде кажи ми кое е по важното заварките или конструирането. И ми кажи кой може да я конструира! Може би има кой да я завари. И ми кажи колко ще вземе конструктора-3000 лв??????
      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
      Drag Grand Canyon Daily
      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
      LZ1JYM

Коментар

Хайде дай ми пример за джип с изработена рама! В България! Хайде кажи ми кое е по важното заварките или конструирането. И ми кажи кой може да я конструира! Може би има кой да я завари. И ми кажи колко че вземе конструктора-3000 лв??????
        За джип изработена рама не знам и не съм се интересувал-но има много камиони с изработена рама(в Мадара Шумен и на други места)Какво трябва да и се конструираПросто ще се направи нова рама по оригиналната.А за заварките има много хора които могат да я заварят.Все пак ще се прави рама а не совалка

Коментар

Е добре...даде ми пример за камиони и то в завод - ОК. Ама те са я изработили по чертеж и в цялата работа е бил замесен не един конструктор! Принципно дали ще правиш совалка или рама няма разлика - все ХОРА се возят! И сега какво стана накрая - ами може, ама не съм чувал , а това дето съм го чувал е за друго и са го правили едни други хора, а парите хич не съм наясно, ама ей така си говоря! Айде стига глупости!
          Drag Grand Canyon Daily
          LZ1JYM

Коментар

Е добре...даде ми пример за камиони и то в завод - ОК. Ама те са я изработили по чертеж и в цялата работа е бил замесен не един конструктор! Принципно дали ще правиш совалка или рама няма разлика - все ХОРА се возят! И сега какво стана накрая - ами може, ама не съм чувал , а това дето съм го чувал е за друго и са го правили едни други хора, а парите хич не съм наясно, ама ей така си говоря! Айде стига глупости!
            Въобще не са глупостиА ти не се изказвай неподготвен преди да си проверил информациятаАко толкова се интересуваш-звънни един телефон в Мадара Шумен и попитай ще ти направят ли ремонт на рамата и после спори колега.Защото аз съм се обаждал и знам какво казват хората в ЗАВОДА-а не информация която съм чул на улицата или на битака(такива информаций аз не приемам за верни и не говоря наизуст)Между другото в Шумен могат да ти изработят всякаква рама стига да имаш размерите и-които в случая ги има понеже рамата си е на джипа който се и движиА за парите не знам колко ще струва защото аз не ходя по майстори и си правя сам което намирам че е необходимо и правилно

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
              За джип изработена рама не знам и не съм се интересувал-но има много камиони с изработена рама(в Мадара Шумен и на други места)Какво трябва да и се конструираПросто ще се направи нова рама по оригиналната.А за заварките има много хора които могат да я заварят.Все пак ще се прави рама а не совалка
              Що тогава не почнете от проектиране и изливане на блок на двигателя аз предлагам поне V-8 И минимум 300кс.

В България всичко може да ама питаи Йори за едно кирливо колелце разработка от 50те колко телефони и бензин е попилял. Мани ги нервите те ще ти дойдат безплатно. Къв завод за шаси от камион и рама за джип. Разликата е като между москвич и ръчен часовник. Има все още нации които заемат полувината планета и москвич направиха ама ръчен часовник НЕ.
              Грубиянщините са лесни грозни и тежки но не задължително евтини. Да не говорим че тук и с москвич не се справихме.
              Само транспорта на чудото ще излезе 200лв
              Питайте Стефан колко страници е документацията на най обикновен чепик за армията по стандарт. А после с Технотест кво правим че май тия преправяници вече не зависят и от тях. Ново шаси от производителя ще му се види на човека като песен в сравнение със сагата за изработка на същото.... ама не точно

Покажи ми човека дето ще се разпише на сертификат за годност на използване по РПМ и с него може и верно да направим чудеса
              Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 09-10-07, 02:39. Причина: дописка

Коментар

Туй химичен състав и профил на метала хич не им и трябва там. Чудесно. Аз не бих отишъл да си направя рамата там, защото не е толкова лесно. А и не искам моята рама да е първата произведена рама за джип от Мадара - не ми е рискува!

Много точно го е написал Близнака! Напълно съгласен!
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Джими много политически говориш...също така властно и безсмислено, назидателно и поучително...

Дядо ти Кольо Фичето и онези изроди Маи Инки и Римляни сигурно са знаели химичния строеж на материалите и са имали и електронни микроскопи с които са тествали физичните свойства нали, та са направили неща които траят хиляди години и още толкова...

Малко по-умерено следва да се изказваш по теми в които си лаик.

Хайде Близнака има какво да каже и да покаже, ама ти по-спокойно...

За да ти говори Данчо нещо явно го е проверил или правил, аз обикновенно говоря неща които съм чел в учебници, видял съм на живо или говоря за неща лесно доказуеми защото са реалност, а такива са мнооого рами правени, преправени и усилени и кво ли не, хората се хващат и правят всичко което им е граница на въображението...може да им отнема доста време но става...

Сега какво да вземем да споделим със хилядите типове със самоделки, че са опасни щото не са мислени от конструктор ли, и да вземат да ги дадат за скрап, нищо, че минават ЛАДОГА и разни други екстреми...

ТНТМ е било в началото и няма да е края, поне не скоро...

Моите две стотинки

Поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Туй химичен състав и профил на метала хич не им и трябва там. Чудесно. Аз не бих отишъл да си направя рамата там, защото не е толкова лесно. А и не искам моята рама да е първата произведена рама за джип от Мадара - не ми е рискува!

Много точно го е написал Близнака! Напълно съгласен!
                    Ти разбираш най вероятно от химичен състав и профил на металаТи може и да не идеш в Шумен да си правиш рама-но това не значи че други няма да отидатИ никой не те кара да си правиш рама при тях за да не е първата произведена рама за джип твоята
                    И още нещо-участвал съм в изправянето и възстановяването на камион с счупена рама и за твое сведение камиона си движи още и се товари няколко пъти в седмицата с поне 7-8 тона че и повече.Само не ми казвай че на камиона рамата е по безотговорен детаил отколкото на джипа.
                    И още нещо колега-това което говоря не са празни приказки а е проверено,видяно,питано и затова го твърдя и си отстоявам мнението а и съм достатъчно на "ти" с нещата за които споря.
                    Аз не се обаждам където не знам и не съм сигурен.Пиша в тази тема защото се опитвам да помогна на колегата да си спести няколко хиляди лева и да не си хвърля джипаА за химичният състав на метала-древните Японци са знаели всичко сигурно като са правили Самурайските мечове които и до ден днешен не може да направи никой въпреки многото лабораторий и разбирачи от химий и други неща
                    П.П. Като се прибере колегата в Варна-ако иска разбира се мога да го заведа при човек който ще му оправи рамата без 3000 лева.

Коментар

Ама де е Киро на керия
                      Доколкото разбирам на човека му се кара нормална кола за нормални кинти. Нека пробва някой да си закара семейството от София до хижа еди коя си в самоделка от Ладога. Имахме навремето силно ударено челно шаси и преправено от един от най добрите тенекиджии Пича беше пипал културно на стенд и тн.Само за две години изгни и се разпраши на мястото на интервенцията кротко подпряно на стената в двора. И това без да е гнило и натепвано с нови различни метали и заварки. Има много автомобили със силни удари по търговете в Америка що ли не дават да се регистрират повторно в страната.И аз лично съм правил промяни и преправяници заварки нитове местене на тръби Но не бих си возил децата в тия коли.А и знам че няма да изкарат дълго.
                      Принципно е така няма невъзможни неща важното е докъде ти стигат възможностите

Коментар

Така е, съгласен съм с теб, всичко опира до едно колко...

Колко има колко му се дават колко струва и дали си струва ако за колко взема друго ....

Избора не е голям, дори никак...

Поздрави,
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Джими много политически говориш...също така властно и безсмислено, назидателно и поучително...

Малко по-умерено следва да се изказваш по теми в които си лаик.

За да ти говори Данчо нещо явно го е проверил или правил, аз обикновенно говоря неща ...които съм чел в учебници...

Сега какво да вземем да споделим със хилядите типове със самоделки, че са опасни щото не са мислени от конструктор ли, и да вземат да ги дадат за скрап, нищо, че минават ЛАДОГА и разни други екстреми...

ТНТМ е било в началото и няма да е края, поне не скоро...

1) Това как говоря си е моя работа, а ти как говориш си е твоя.

2) Как точно ме конкретезира като лаик в темата незнам. Знаеш ли какво съм учил, какво съм конструирал. Мога да ти кажа ама не ми е приятно да си ги мерим тук.

3) За сега не съм видял човек с ръчно изработена рама, мост, двигател....няма и да видя защото трябва много голям РЕСУРС и защото не е рентабилно. Кои са тези хиляди хора които са със самоделни рами- не разбрах.

4) Нямам нищо против ТНТМ, а изработката на рама далеч не е ТНТМ.
                          Drag Grand Canyon Daily
                          LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                            Ама де е Киро на керия
                            Доколкото разбирам на човека му се кара нормална кола за нормални кинти. Нека пробва някой да си закара семейството от София до хижа еди коя си в самоделка от Ладога. Имахме навремето силно ударено челно шаси и преправено от един от най добрите тенекиджии Пича беше пипал културно на стенд и тн.Само за две години изгни и се разпраши на мястото на интервенцията кротко подпряно на стената в двора. И това без да е гнило и натепвано с нови различни метали и заварки. Има много автомобили със силни удари по търговете в Америка що ли не дават да се регистрират повторно в страната.И аз лично съм правил промяни и преправяници заварки нитове местене на тръби Но не бих си возил децата в тия коли.А и знам че няма да изкарат дълго.
                            Принципно е така няма невъзможни неща важното е докъде ти стигат възможностите
                            Близнак,съгласен съм с теб че в случая че си кара жената и децата му трябва нормална кола на човека.Но спора се започна с колегата Jimi защото той едва ли не отрече че в завода който казах не могат да направят шаси-а аз съм питал лично и може а колегата спори за структори на метали и т.н.и нарича глупости неща за които си няма идея.По тази негова теория не трябва да си кърпиме и колите защото ще паднеме на шосето в движение

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
                              Къв завод за шаси от камион и рама за джип.Разликата е като между москвич и ръчен часовник.
                              ...
                              Drag Grand Canyon Daily
                              LZ1JYM

Коментар

3) За сега не съм видял човек с ръчно изработена рама, мост, двигател....няма и да видя защото трябва много голям РЕСУРС и защото не е рентабилно. Кои са тези хиляди хора които са със самоделни рами- не разбрах.

Ами като за начало повечето БигФуут са с ръчно изработена рама, тръба по тръба, а по Дискавъри има стотици часове с филми в които хората правят какво ли не от какво ли не без да имат 1001 конструктора и 3 години сметки зад гърба, че и го продават за много нули след това и си се кара по улиците след това без грижи, говоря и за джипове и за коли и за мотори...

Поздрави,
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X