Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Само с протекта не става. Отгоре трябва и друго. Пробвано. Една зима, и пак ръждясва.

Изчистване с телена четка на бормашина или флекс, след което поне 3 ръце протекта, и отгоре боди. Аз предпочитам гуменото боди.

Отдолу около диференцияла ще го олющиш доста бързо така или иначе. Ама то там е здраво и малко ръжда не му пречи. Ако ти се занимава може да завариш в долната част на диференциала парче ламарина 5мм, и приключваш с всякакви притеснения. Докато протриеш или изгние 5мм ламарина, джипа отдавна ще се е разпаднал.

Ако решиш някакъв грунд, имай в предвид че бодито върху някои не хваща. Трябва да питаш в магазина (ако има кой да ти отговори разбира се).
    Освен това, след грунд бих му цапнал и един слой боя (ако има смисъл - зависи от грунда), и чак после бодито.

Сподели после какво решение си взел.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тия болтове при стругаря - от каква стомана са ?
      Нали знаеш че всичко по ходова част трябва да е якост 8.8 или 10 поне ?

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
        Тия болтове при стругаря - от каква стомана са ?
        Нали знаеш че всичко по ходова част трябва да е якост 8.8 или 10 поне ?
        Да знам, не е от арматурно желязо, от45G.
        Той стругаря всъшност е конструктор с дългогодишен опит и с доста голяма собствена фирма за ремонт на машини.
        Но мисля, че както се късат старите и от пластелин да са пак ще е по добре.
        Последно редактирано от Deian_g; 25-02-08, 10:38.

Коментар

Браво Деяне. Много добре се справяш с реставрацията. На път съм да се амбицирам и на есен да последвам примера ти.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Лека-полека,ще си имаш една напълно обновена и сигурна при експлатацията машина.Супер се справяш.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
              Браво Деяне. Много добре се справяш с реставрацията. На път съм да се амбицирам и на есен да последвам примера ти.
              Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              Лека-полека,ще си имаш една напълно обновена и сигурна при експлатацията машина.Супер се справяш.

Е това ми трябваше. Искам да кажа, че благодарение на този форум се амбицирах да я направя тази кола. Понеже не съм професионалист очаквам всички коментари и критики за нещата които не правя добре.

Коментар

акъл море патки пасе.
                работата е важна

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  Вижте сега, точно е дошъл момента да си направи човека нова по-здрава рама. Е ще стане по-тежка малко, голям праз. Да сваля рамата, всичко живо от нея да маха и да прави стапел по нея. После почва по стапела да прави друга рама - профили и тръби квито искаш и колкото искаш. За седмица работа.
                  така е .ама надали.то кат я е купувал не е погледнал отдолу че сега ли
                  Не знам. Ще видим накрая.

Коментар

Бих ти препоръчал да отиде6 и да я дадеш да и изшкурят на ръка и нема да имаш проблем.
                    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Деяне, до къде я докара? Давай информация.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Много не съм напреднал от последния път когато писах. Нямам време за колата твърде.
                        За сега след като собственоръчно почистих задния мост с шлаифа и телена четка го изкъпах с бензин, две ръце епоксиден грунд и две ръце автомобилна боя. Реших, че Боди не е за него защото той се позаграва а бодито все пак е гума и ще наруши топлоотдаването /макар че не вярвам да е пробелм/. После му наредих нещата, дори използвах неръждаеми болтове и гаики. Един ден, след много много време, от този джип се още ще съществуват части

Вижда се че вече е намерил време да прашаса. Скобите които държат тръбите и жилата на ръчната спирачка са нови.
                        Почистих и барабаните отвътре. Накладките са в много добро състояние и няма ръб на барабана. Е има и хубажи неща в тази кола.

След като свалих скоростната кутия прегледах съединителя.

Изглежда е сменян и сегашния е ок. Единственото което не ми хареса е лагера на шииката на вала на скоростната кутия. Ще го сменя но за сега не съм решил с какъв. На снимката втория е български същия модел но сега ще се консултирам с познат който разбира от лагери да даде акъл.
                        За сега толкова.

АА забравих да кажа, че си купих нов фотоапарат ще има нови снимки, вече няма да има оттърване от мен.
                        Последно редактирано от Deian_g; 20-03-08, 09:56.

Коментар

Не се колебай за българския лагер. Не съм попадал на лоши. Даже понякога са по-добри от тия на доста известни марки (SNR например).

Тук си разполагахме с добра технология за тия неща.

Ако ще отваряш скорости и раздатка задължително снимай. Поне на мен ще ми е много полезно.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Браво колега! Продължавай в същия дух!
                            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                            Drag Grand Canyon Daily
                            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                            LZ1JYM

Коментар

Започвам обратното броене
                              След пясъкоструй, две ръце епоксиден грунд Sigmacover 630 на шасито е нанесено Bodi 930 и започвам да го нареждам.
                              Големи проблеми срещам с разглобяването на предницата. Всичко е доста гнило. Частите са в много добро състояние но болтовете са много натегнати а където има фиксатори за гайките дават голям отпор при ваденето.

Коментар

Продължава да ме интересува въпроса за спирането на ръждата отвътре на шасито.
                                Оформя се мнението, че пръскането с раждопреобразовател е пои скоро вредно отколкото полезно.
                                Познати работили в русия ми препоръчаха да използвам руски продукт Мовил. Някой чувал ли е за него?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X