Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Отвори го. В смисъл отпред и отзад, така че да може да се измие добре с вода (пароструйка). Може да се пробваш и къде-що има дупка да го минеш с пясъкоструй, но това е трудничко. Другото, за което се сещам е тънка, но дълга телена четка като за бормашина. Може да снадиш няколко една до друга. Връзваш за нещо пластично и дълго. Свързваш към бормашината в другия край. Шасито така или иначе гние около задните и предните гуми най-вече. Вкарваш вътре и въртиш с бормашината. Поне малко от гняста ще свалиш.

За обработка май друго, освен тектил особена работа не върши. Вкарваш къде-що има дупка. И по повече. Ще седи мазно и ще събира боклуци, но гони водата. Операцията с измиването и тектила можеш да я повтаряш веднъж на 1-2 години.

Ръждопреобразувателите са проблемни. Ефекта - спорен. Най вече не можеш да си сигурен дали ще го измиеш добре навяскъде после. Зимата можеш да сложиш тапички по проблемните дупки, праз които влиза гняс.

Операцията с миенето и тектила ще я правя скоро на мойта джипка. Ръжда нямам никъде, където мога да видя. Ще видя каква гняс ще излезе отвътре де...

Всъщност много лесно межеш да си огледаш шасито отвътре, ако намериш човек с ония ситните камерки, дето са накрая на жило, което се пъха където трябва, и гледаш на телевизорче какво става. Аз не съм търсил, понеже ей-сега ми дойде идеята.

Всъщност това е много добро приспособление при пазаруване на джип - тогава няма скрито-покрито.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
      Продължава да ме интересува въпроса за спирането на ръждата отвътре на шасито.
      Оформя се мнението, че пръскането с раждопреобразовател е пои скоро вредно отколкото полезно.
      Поздравления за труда и ентусиазма!

И аз съм чувал, че използвамето на ръждопреобразувател в много случаи е по-скоро вредно. В упътването му май пишеше, че след използването му трябва да се измие обилно с вода, което в много случаи е невъзможно.
      Ако не се измие добре той продължава да си работи и да разяжда отвътре метала, още повече ако е и доста ръждясал.
      ... to be continued

Коментар

Точно щях да те питам какво мислиш да правиш отвътре на шасито

Аз бях тръгнал да се оглеждам за Tectyl, в темата за Тойотата (FJ70) на братята Петрови пишеше ,че са го ползвали, но за разни кухини по купето (незнам дали и за шасито).
        LZ1GUS

Коментар

Този Мовил или Мувил не съм сигурен е руски аналог на Тектил има и други подобни. Поразгледах доста и четох тази тема за която споменаваш. Просто хора който са го ползвали ми го похвалиха и за това се спрях на него. Има такова и на Боди и други.

Коментар

Всичките са еднаква гняс. Аз ще го правя с BODY най-вероятно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз засега съм на етап разчастване и все още проучвам (по-скоро гледам теми из форума) как точно да го подготвя шасито, след като успея да отделя купето и всичко останало от него.

В тази връзка ще ми е интересно да разбера последно на кой от продуктите сте се спрели (когато се спрете )
              LZ1GUS

Коментар

Много добре изглежда новото-старо шаси,респект за труда.За вътре освен т.н. консервационна вакса (парафин),друго май,не може да се направи. Не напразно,на почти всички автомобили кухините на праговете и вътрешните повръхности на вратите фабрично са напръскани с такива вакси.Не е лошо да помислиш за нещо като дренажни отвори в най-ниските точки на шасито,от където да може да изтича кондензирала или попаднала по друг начин вътре вода.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                  Много добре изглежда новото-старо шаси,респект за труда.За вътре освен т.н. консервационна вакса (парафин),друго май,не може да се направи. Не напразно,на почти всички автомобили кухините на праговете и вътрешните повръхности на вратите фабрично са напръскани с такива вакси.Не е лошо да помислиш за нещо като дренажни отвори в най-ниските точки на шасито,от където да може да изтича кондензирала или попаднала по друг начин вътре вода.
                  Не е необходимо да мисля за такива. Шасито има множество фабрично направени отвори, включително и на най ниските точки. Аз мисля да го напръскам с този Мовил които е вакса или парафин и след това да затапя най ниските отвори с малко фолио да налея малко масло и да го покарам след което да отлепя отворите. Това може да се прави и заедно с гресирането на болтовете. Така шасито ще изкара колкото останалите чаркове.

Коментар

Не е необходимо да мисля за такива. Шасито има множество фабрично направени отвори, включително и на най ниските точки. Аз мисля да го напръскам с този Мовил които е вакса или парафин и след това да затапя най ниските отвори с малко фолио да налея малко масло и да го покарам след което да отлепя отворите. Това може да се прави и заедно с гресирането на болтовете. Така шасито ще изкара колкото останалите чаркове.
                    Комбинацията масло+мовил/тектил според мен не е удачна. Маслото ще отмие другото, после като го отвориш ще изтече, и толкоз. Все едно си го пълнил само с масло. Напълни го с мовил. Слагай много. Пръскай повече в отворите по високите точки. Той ще си се разнесе. Може да повториш процедурата след 1-2 месеца. Лятото я оставяй колкото може повече на жегата на слънце да се загрее като хората. Тектила се разнася сам. Влиза по всякакви пори и между ръждата, после образува гняс с разните прахове и други говна, и прави коричка, която е хидрофобна. С една дума същото като масло, самоче не се отмива и не изсъхва с времето (или поне го прави много по-бавно от масло).

Коментар

То здраво шаси на даихатсу не знам дали изобщо съществува в природата. По скоро съществува заводски изгнило. Като цяло голям боклук е шасито. Това което взех си беше много добре изглеждащо. Очуквахме го и го гледахме доста. А и избор имаше там не беше единствено.
                      Не така изглежда като го издуха пясъка. Но за разлика от моето старо което просто е мъртво това е по добре. Важен за мен е обаче един момент. Изглежда на тази кола и е текло масло някъде от двигателя. От там се е получил ефект, че отпред е съвсем запазено. Няма язвички и отслабване. От зад където е било сухо е почнало да гние. От там ми се дооформя мнението, че масълце та дори и да се измива си е добре да го има.
                      Няма смисъл да му вкарвам камера. Ясно ми е какво ще намеря вътре. Каквото и да си говорим желязото японско е боклук, може и обработката му да е боклук но резултата е видим, няма що да се стресирам допълнително като го изследвам.

Коментар

Деяне, поздравления. До тук си перфектен. Дръж ни в течение с подробности.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Един въпрос, най-вече към Деян:

Как успя да развиеш най- задните болтове които държат купето към шасито?

Днес сутринта се заиграх с тях и превъртат- трябва да се хване контра отгоре, но като гледам няма никакъв достъп до тях. Единственото за което се сещам е да дупча ламарината, за да стигна до болотовете.
                          LZ1GUS

Коментар

Първоначално публикуван от gusa Преглед на мнение
                            Един въпрос, най-вече към Деян:

Как успя да развиеш най- задните болтове които държат купето към шасито?

Днес сутринта се заиграх с тях и превъртат- трябва да се хване контра отгоре, но като гледам няма никакъв достъп до тях. Единственото за което се сещам е да дупча ламарината, за да стигна до болотовете.
                            ААА, няма нужда да дупчиш. Аз резнах една хубава голяма дупка с шлайфа та да ми е по удобно.
                            Ако искащ по сериозен отговор пиши ми на ICQ-то да не разводняваме темата. 29253961

Иначе си на прав път. Те не превъртат ами се развиват. Не са болтове а шпилки. Върти върти и ще излезнат се от някъде. При мен единия се скъса и тогава ми се е.... м....та както се казва.

Коментар

ААА, няма нужда да дупчиш. Аз резнах една хубава голяма дупка с шлайфа та да ми е по удобно.
                              Ако искащ по сериозен отговор пиши ми на ICQ-то да не разводняваме темата. 29253961
                              Що бе Деяне. Пиши тук и за други може да е полезно.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                                Що бе Деяне. Пиши тук и за други може да е полезно.
                                Ок де. Да не се разводнява темата си рекох, че се губи маята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X