Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Кията днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Кията днес?

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
    Хубавица,ама сега те човърка отвътре едно въпросче.
    Що не взема да я вдигна,мъничко?
    Изобщо не ме човърка...направо ме яде вътрешно. С тази мисъл заспивам и с нея се събуждам.
    KIA Sportage Grand 2,0 16V 118 к.с
    08868пет4три18

Коментар

Първоначално публикуван от miros Преглед на мнение
      Изобщо не ме човърка...направо ме яде вътрешно. С тази мисъл заспивам и с нея се събуждам.
      Бат Гошо,ти колко подложи отпред,пусни една рулетка ,дай някоя снимка.

Коментар

Попаднах в нета на тема на едни руснаци които повдигат предницата с удължени вилки.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:57e9882s-960.jpg
Прегледи:2
Размер:218.6 КБ
ID:5701677

Име:100_0949.jpg
Прегледи:2
Размер:96.0 КБ
ID:5701678
        нека по-запознатите и опитните кажат доколко е по-удачен този метод.
        А при повдигане на задницата подменят амортесьорите с такива на TLC 80 и така избягват подложките или преместването на планката при стандартните амове
        Прикачени файлове
        08868пет4три18

Коментар

Попаднах в нета на тема на едни руснаци които повдигат предницата с удължени вилки.
          [ATTACH=CONFIG]850341[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]850342[/ATTACH]
          нека по-запознатите и опитните кажат доколко е по-удачен този метод.
          А при повдигане на задницата подменят амортесьорите с такива на TLC 80 и така избягват подложките или преместването на планката при стандартните амове
          Колко е разликата на вилките?
          Може да да пуснеш отделна тема за тях,предполагам ще я видят повече колеги.
          Доста ме заинтригува,с тези вилки.Дано се включи някой компетентен по въпроса.
          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Колко е разликата на вилките?
            Може да да пуснеш отделна тема за тях,предполагам ще я видят повече колеги.
            Доста ме заинтригува,с тези вилки.Дано се включи някой компетентен по въпроса.
            Разликата е 30 см в дължините на вилките. Вижда се на снимката с ъгъла.
            08868пет4три18

Коментар

Разликата е 30 см в дължините на вилките. Вижда се на снимката с ъгъла.
              Може би 30мм. искаше да напишеш?
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Може би 30мм. искаше да напишеш?
                Точно така 30мм. Вече пуснах и отделна тема както предложи.
                08868пет4три18

Коментар

Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнение
                  И аз да се отбележа, след обстойния преглед под капака намерих един клапан за вакум с леко постопен корпус(открих го почти залепнал върху ЕГР-а) и откъртена стойка. Вчера поръчах друг "втора ръка" срещу 20 лв и днес го смених. Ето го виновника:
                  [ATTACH=CONFIG]849163[/ATTACH]
                  ..можели някой да каже защо при мен тази букса е откачена? За какво е попречило ,та са го изкарали!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1589.jpg
Прегледи:1
Размер:115.0 КБ
ID:5702048

Коментар

Ако не се лъжа, горния електромагнитен клапан, който при тебе е откачен, контролира ЕГР-а. Дали не е затапен и изолиран самия егр направо нантвоята? Аз друго логично обяснение нямам...
                    Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                    Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнение
                      Ако не се лъжа, горния електромагнитен клапан, който при тебе е откачен, контролира ЕГР-а. Дали не е затапен и изолиран самия егр направо нантвоята? Аз друго логично обяснение нямам...
                      това за лошо или за хубаво да го мисля?

Коментар

Не е лошо, ако е изолиран. Идеята му е да сваля нивото на вредните емисии. Утре ще погледна отново да не бъркам кой клапан за кое беше, но реално друга причина да е откачен не виждам. Или някой е забравил да го закачи, което също е опция.

Коментар

Да вметна малко прогрес, не е от днес точно, но Кичка вече има дневни светлини. След чудене за готови решения, гледане напред и назад из интернет пространството и обмисляне всичко от пробиване на бронята, рязане на лайсни под веждите и какво ли не още, се стигна до простото и до някъде по-елегантно решение за момента с LED лента. Цялата интервенция излезе финансово около 10 лв, виждат се много добре в тъмното и ако реша да ги махна, просто трябва да ги разлепя. Ето и как изглеждат на светло:

Име:20160210_125507_resize.jpg
Прегледи:1
Размер:639.0 КБ
ID:5702385

Техническото изпълнение - има готови конектори за диодната лента, може с такива или директно да се запоят кабелчета на парчето лента. Кабела за левия фар минава между радиатора и решетката. Може да се фиксира с миша опашка за един от държачите на предната решетка или да му намерите още по-подходящо място, ако направо я свалите и огледате добре. Така двата кабела излизат зад десния(пасажерския) фар. От там свързването е сравнително лесно. Маса(-) от някой удобен болт по купето или дори директно от самия акумулатор, а (+) от импулсния кабел на динамото. Цялата процедура - около 20 минути с туткането и реално е съвсем обратима, ако човек реши, че не иска повече да има такива светлини.

Освен това, днес смених маркучето, което контролира ЕГР-а(не знам дали е вакум или налягане), но старото беше заминало и явно в резултат на това, Кичка беше почнала да пропушва малко по-силно от нормалното. След бързия преглед и смяна на виновника, вече всичко е ОК и пушека пак е нормален.

Коментар

По закон този вид дневни светлини не важат и могат да те глобят или да спрат колата от движение ако се заядат.

Коментар

Голяма част от познатите ми също, нямат проблеми. В интерес на истината аз си пускам фаровете винаги, по-скоро е подсигуровка, ако някога ги забравя.

Реално знам, че вида им не отговаря на регламента на ООН, може би с това трябваше да почна, наистина не са сертифицирани като такива, съобразих се поне с мястото за поставяне. А и процеса е абсолютно обратим.

Коментар

Предстои ми смяна на маслото в двигателя,искам да купя филтрите предварително.
                                Някой да знае какви да търся,че в магазина в Раднево се чешат по главите.
                                Казва свали старите,и ще ти дадем нови.Но аз не искам да ги купя от тях,че режат глави!
                                Мога да си ги поръчам,но не знам какви.Ако бях запазил старите опаковки,нямаше да имам проблем.
                                За Киата от подписа става въпрос.
                                Благодаря!
                                Киа спортаж2000тди 98г
                                Ауди А3 1.9ТДИ
                                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X