Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Смятам токоизточник и телоподаващ механизъм =8+15 =23 кг.Поправи ме ако греша,викито е 12.5 кг.с всичко и двете машини са без тел.Ако искам да работя само с електрожен то той е 4 кг.
    За съжаление не съм банкер,жена ми вечно вика че не и стигат парите ма си трая !
    ММА никога не ми се е налагало да работя с повече от 120-140А макс....обикновенно 90-100-110А на 2,5 мм....смятай ти Пв-то
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      А ето ти ТТ данните на викито 200А
      нверторен СО2 заваръчен апарат MIG-MAG 200A / 5

режим на работа: MIG/MAG (телоподаващо устройство)

пригоден за работа със заваръчна тел на ролка 5 kg

захранване: 220 V/50 Hz

заваръчен ток: 200 A max

номинална мощност: 6.0 kW

ПВ при максимален ток: 60%

регулиране /плавно/: 20÷200 А

диаметър на заваръчната тел: 0.6÷0.8 mm

степен на защита: IP 21

собствено тегло: 13.0 kg

Айде пак срявнявай с делл-а

Източника http://intertechnic.bg/index.php?p=p...etails&id=3040
      Викито комбо може и асманлъци да перка,както и да вади пари по обекти на главболгар строй ,ма делла с двете кутии не го виждам на асманлъка....да си имаме уважение,чакам коментар..искаш сравнение ето ти сравнение и сега ?
      Абе човек , аз ти давам за пример конкретен апарат , в пуснат в търговската мрежа , цитирам ти данните от табелката , ти ме пращаш в неизвестни сайтове само и само да ми докаже нещо. Мяташ се като риба на сухо. Ние коментирахне комбото и делла. А сега с това последното ,което си ми дал за пример - отиди да заваряваш с електроди.

Двете кутии на делла са на една стойка , можеш да ги считаш за едно цяло , така че въпроса ти за асмалъка е решен . А когато ти потрябва ТИГ - тичай при заварчика.

А ето ти и производствената гама на вики http://viki-b.my.contact.bg/mig-mag.html
      Последно редактирано от stilnik; 09-05-11, 23:02.

Коментар

Това последното е взето от произволен сайт,там има 200А телоподаващо на вики,както всички забелязваме ПВ-то на всички комбо машини са еднакви така както на ММА така и МИГ,Искаш да сравняваш 200А делл с 200А вики ето ти ...давай разликите.Не коментираме комбо и делл а коментираме Вики и делл и така стигаме до извода че две еднакви машини имат еднакви ТТ данни.Аз твърдя че ралика от 20А не се усеща,твърдя също че две кутии са повече от една както и две кутии имат гадното свойство да те оплитат в кабелите си,както и че не е подходящо за работа на вън поради обема си,никъде не твърдя че делл са лоши машини,камо ли че пък никога не съм ги хващал в ръка,кажи ти какво твърдиш и да приключим тоя разговор че работата стана като отиде коня в ряката ....

Според линка който си дал излиза че ПВ-то на 180А комбо е 55% при 180 А .....(максимален ток)
        Не ми се рови сега да видя действително какво пише на табелката !
        Последно редактирано от Roninn; 09-05-11, 23:08.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение009.jpg
Прегледи:2
Размер:130.7 КБ
ID:5277511"...Според линка който си дал излиза че ПВ-то на 180А комбо е 55% при 180 А .....(максимален ток)..."

Много е 55% пв. 55% пише на сайта им. Там , на табелката пише 40% пв. Съжелявам за лошата снимка , но е правена с телефон. А там където е изложена машината , ходя за кафе и не съм специално подготвен.

На четвъртия ред е пв-то, а на последния - размерите. А на предпоследния - теглото - 18кг. Както виждаш има и силов кабел за превключване на токоизточника.
          Последно редактирано от stilnik; 09-05-11, 23:25.

Коментар

Е ти си дал линк горе за вики ...
            тип

спецификация COMBO WELD E-180 COMBO WELD E-180 COMBO WELD E-250 COMBO WELD E-320
            с ролка - 5 кг. с ролка - 15 кг. с ролка - 15 кг. с ролка - 15 кг.
            захранващо напрежение V 220-240 220-240 380 380
            честота Hz 50 50 50 50
            Максимален заваръчен ток A 180 180 250 320
            Номинална мощност kW 4,9 4.9 7,5 10,5
            ПВ при максимален ток % 55 55 90 70
            Регулиране - плавно 20-180 20-180 20-250 20-320
            Степен на защита IP 21 21 21 21
            Диаметър на заваръчната тел
            - плътна
            - тръбна
            0,6-0,8
            0,6-0,8
            0,6-0,1
            до 1,6
            0,6-012
            до 2,0
            0,6-1,2
            до 2,0
            Тегло кг 15 20 23 23,5

Коментар

Е ти си дал линк горе за вики ...
              тип

спецификация COMBO WELD E-180 COMBO WELD E-180 COMBO WELD E-250 COMBO WELD E-320
              с ролка - 5 кг. с ролка - 15 кг. с ролка - 15 кг. с ролка - 15 кг.
              захранващо напрежение V 220-240 220-240 380 380
              честота Hz 50 50 50 50
              Максимален заваръчен ток A 180 180 250 320
              Номинална мощност kW 4,9 4.9 7,5 10,5
              ПВ при максимален ток % 55 55 90 70
              Регулиране - плавно 20-180 20-180 20-250 20-320
              Степен на защита IP 21 21 21 21
              Диаметър на заваръчната тел
              - плътна
              - тръбна
              0,6-0,8
              0,6-0,8
              0,6-0,1
              до 1,6
              0,6-012
              до 2,0
              0,6-1,2
              до 2,0
              Тегло кг 15 20 23 23,5
              Явно, в сайта има несъоъветствие с продукта от чиято табелка ти цитирам данни. Ако държиш на по- точна информация , утре можеш да им позвъниш. Сега остава да кажеш , че и снимката не е на комбото на вики.

Коментар

...23 кг. срещу 12.5...
                Ще ти дам една подсказка - сравни им телоподаващия механизъм със все мотора. Разликата е от тука до небето. Едното прилича на това, дето слагат в Einhell, а другото... бе просто ги позагледай при удобен случай, и сам ще разбереш за какво говоря. Само от това има примерно 2 кила разлика.

Едното(мойто) е примерно такова (на DEL са подобни), изцяло метално, с търкалящи лагери навсякъде, с 80 ватов херметично затворен мотор:

А другото(Вики), дори не мога да намеря снимка в нета. Значително по-малко, по-леко, по-малък мотор, работещ на по-високи обороти, с пластмасови капаци с дупки по тях.

Мога още от сега да се обзаложа кое ще работи по-дълго.

Сега, щом мойто е примерно 25 долара в китай, при покупка на 10 бройки, смятай колко трябва да струва другото с тия пластмаски по него. За електрониката вече уточнихме че и тя струва към 35 долара, пак в Китай.

Та, да, DEL-а, както и мойто (JASIC, около 20-22 кила без ролката) може да отстъпват като тегло на Вики, но все пак зависи и човек какво търси. Ако пръв приоритет е само и единствено теглото, уреда за мерене е просто кантар. В другия случай е по-сложно.

ПП: Режима на алуминий на DEL наистина е добър. Лично опитах да заварявам едномилиметрова ламарина. Ми, заварява я, добичето. Без пръски и без боклуци в заварката. И най-важното - без да пробие ламарината. Не съм нито виждал, нито чувал за друга машина, работеща в режим "късо съединение", да може да прави това при такива дебелини на материала.

ПП: И дайте да не се лъжем = 40% ПВ и нагоре е повече от достатъчно за непрофесионална машина. А и двете са такива. Вярно че колкото повече - толкова повече, но в 90% от случаите всичко над 30% се ползва крайно рядко, и не на всеки е нужно. Мойто например го пържих пак сериозно на максимален ампераж преди 2 дни. Кабелите загряха (предполагаемо до около 50-60 градуса при външна около 10), шланга и той, стопи чашката на шланга отпред леко, а самата машина дори не се беше стоплила. При всичкото това, не вярвам да съм натоварил машината на повече от 40-50%.
                Последно редактирано от sparkybg; 10-05-11, 01:36.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ама как така реши ,че отстъпват на тегло от викито. Това което гледах при Ташев- Галинг е точно този голям куфар, с размери 530/370/300 мм. на който на табелата му пише , че е 18кг. и въобще не се вписва в категорията на делла с 40%- ното пв при ток 180А., а цената му е 1680лв. На делла токоизточника е 8кг. и толкова е и телоподаващата приставка. Самата кутия изглежда по-солидно направена - 1мм. ламарина , а не тенекия 0.8мм.

Коментар

Къкво сте се хванали за това ПВ при трансформаторните МИГ - МАГ машини много рядко е над 35% пък с тях се работи вече едни 40 години . Моето Тефи е точно толкова 35% ПВ при 220 ампера.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

stilnik Вече много ме кефиш,с най-чисти чувства ти го казвам,вики имат най-различни модели,моето вики е 12.5 кг в пълен комплект и в таблицата която си дал с линк от вики Б пише че пв-то е 55% на максимален ток,размерите му са доста по малки от това вики за което говориш,понеже моето комбо е с 5 кг. ролка и не събира 15 кг. Нарочно го взех поради по малкия му размер в сравнение с викито за което говориш ти ,понеже искам да е максимално мобилно и съм монтажник и го нося по обектите в гаража си имам струна лидер 250А монофазно трансформаторно,прави пръски ,обаче си бачка,моторчето е от застава цялото и много си я обичам щото не ме е предавало.Струната бачка с тел над 1 мм ...викито за което колегата stilnik говори от вчера също бачка с 1.2 мм.и там както и размерите така и теглото са други.
                      Делл-а тежи в пълен комплект 23 кг. Ако не е така то колега stilnik обади се в делл да си коригират информацията на сайта или се коригирай сам ! НАй ме кефиш за ламарината,тя е от особенно значение за заварките и духовното състояние на заваръчния апарат ! Ще си позволя да цитирам покойния ми вуйчо който ми каза преди 12 години след покупка на опел с 1.3 S двигател каза АЗ ПЕШ ЩЕ ВЪРВЯ АМА НА 1.3 КОЛА НЯМА ДА СЕ КАЧА !Та тука спора вече почва да губи смисъл,относно кутиите мога да кажа че по грозни не съм виждал ! Както на делл така и на вики !

Коментар

stilnik Вече много ме кефиш,с най-чисти чувства ти го казвам,вики имат най-различни модели,моето вики е 12.5 кг в пълен комплект и в таблицата която си дал с линк от вики Б пише че пв-то е 55% на максимален ток,размерите му са доста по малки от това вики за което говориш,понеже моето комбо е с 5 кг. ролка и не събира 15 кг. Нарочно го взех поради по малкия му размер в сравнение с викито за което говориш ти ,понеже искам да е максимално мобилно и съм монтажник и го нося по обектите в гаража си имам струна лидер 250А монофазно трансформаторно,прави пръски ,обаче си бачка,моторчето е от застава цялото и много си я обичам щото не ме е предавало.Струната бачка с тел над 1 мм ...викито за което колегата stilnik говори от вчера също бачка с 1.2 мм.и там както и размерите така и теглото са други.
                        Делл-а тежи в пълен комплект 23 кг. Ако не е така то колега stilnik обади се в делл да си коригират информацията на сайта или се коригирай сам ! НАй ме кефиш за ламарината,тя е от особенно значение за заварките и духовното състояние на заваръчния апарат ! Ще си позволя да цитирам покойния ми вуйчо който ми каза преди 12 години след покупка на опел с 1.3 S двигател каза АЗ ПЕШ ЩЕ ВЪРВЯ АМА НА 1.3 КОЛА НЯМА ДА СЕ КАЧА !Та тука спора вече почва да губи смисъл,относно кутиите мога да кажа че по грозни не съм виждал ! Както на делл така и на вики !

На мене пък ми харесва как, се опитваш от десет морета вода да донесеш само и само да кажеш на черното бяло. Цитирах ти табелка на конкретна машина , дадох ти фабрични параметри за сравнение - ти се мяташ като риба на сухо - представяш ми накакви виртуални телоподаващи от измислени сайтове само и само да докажеш ,че комбото на вики е по- добро от делла.- не се получава. Да, ама от твоите писанията не се разбра имали комбото ТИГ, имали ПВ по- голямо от 40% , може ли да заварява алуминий, максималния ток по- голям ли е от 180А - да продължавам ли - не е нужно . В безмислен разговор , в дискусия , когато няма точни отговори на поставени въпроси , а само отклоняване на темата и увъртания , спора става излишен.

Коментар

Приемам горния ти пост за въпрос и отговарям :
                          1.Незнам дали има тиг в машина 2 в 1 според мен няма ти как мислиш !Инъче сигорно ще е 3 в 1
                          2.В линка който ти си дал към вики Б 180А комбо е с ПВ 55% на максимален ампераж,аз тука нищо не казвам,линка си стои горе провери го ти !
                          3.Не знам дали може да заварява алуминий щото не съм го пробвал,но в книжката пише че може ....
                          4.Максималния ток на моето комбо с 5 кг. ролка е 180А

Коментар

Айде стига сте се дърляли бре!

Малко да разнообразим темата. Ето ви MIG+TIG+MMA от братски Китай директно:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MIG250A.png
Прегледи:1
Размер:364.7 КБ
ID:5277590

Това е копие на моето, но в трифазния му вариант, и с леко променено управление. Без ролката тежи около 20-22 кила, побира кеф ти 5, кеф ти 15кг. Моето не съм успял да го изключа до сега. За ПВ-то твърдението е че е 60%. Реално, кабелите и горелката биха прегряли далеч преди машината.

ПП: И е с правилната топология, правилните части и правилния телоподаващ ,механизъм. Реално, самата му кутия тежи най-много. Електрониката със все телоподаващото сигурно е не повече от 10-12 кила.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моля да ми отговориш по същия начин и да приключваме с глупостите !
                              1.Колко тежи общо токоизточника и телоподаващото
                              2.Според отговора във въпрос 1 с колко е по лек\тежък апарата на дел след като апарата на вики комбо 5 кг. тежи напълно оборудван 12-13 кг.
                              3.Колко са на брой кабелите в делл-а ,необходими за пълно функциониране като телоподаващо
                              4.Може ли делл-а да подава тел 1 мм

п.п Прочети още веднъж,никъде не съм твърдял че едната или другата машина е по добра ,единствено казах че делл-а с двете кутии не е подходящ за монтажни работи и аз лично бих се спъвал постоянно в кабелите ,не че сега не ми пречат......!

Коментар

Спарки ,все се чудя пряко към заварката(качествата) какво влияние има трифазен ток при инверторен заваръчен апарат,за трансформаторния е ясно !
                                Не визирам коефицент на натоварване !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X