Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мисля че Philips имаха подобни. Cree не съм срещал асиметрични по тоя начин.

ПП: Например
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Luxeon-F.jpg Прегледи:0 Размер:17.6 КБ ID:6992059

Lumileds Luxeon F.

Аутомотив са даже. Не знам каква е джаджата.

ППП: Ето ги твоите. Lumileds пак. Бивши Philips.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:LXML-PM01-0100_sml.jpg
Прегледи:165
Размер:26.2 КБ
ID:6992060
    Последно редактирано от sparkybg; 11-03-25, 18:48.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Не е това на последната снимка, но подсказването ти беше добра отправна точка за търсене и ги намерих.
      Благодаря.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Е на Luxeon Rebel Color мязат. Сега, ако са някакви дърти дето вече ги няма на сайта им, не знам.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Почти същото е. Светодиодите са бели, и би трябвало да са Luxeon Rebel Plus.

И коментаторите...

Коментар

• Велерския "черен петък" в Ибей попривърши, но ако някой ползва WP80 / WSP80 за по-индустриални цели, все още има изостанали човки тип отвертка с ширини 0.8 и 2.4 мм. на доста прилична цена. Съвсем грубо - около 20 - 25% от магазинската им цена.
            Продават се само в опаковка по 50 бр. и са гарантирано оригинални.
            Ако има интерес, обаждайте.

И коментаторите...

Коментар

• По нагоре се зачоплиха кондензаторите

https://www.kaldata.com/%D1%85%D0%B0...BD-558684.html
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                Ама освен констатацията че има проблем - нищо съществено не казаха...А пък аз много се интересувам от тази тема.
                Между другото януари месец - бях на обучение където сериозен масов производител посочи кондензаторите като основен проблем при производство и ремонт на определени изделия...
                И препоръка :
                Ако изделието е работило 2 години - задължително сменете изходните кондензатори (100-470nF/250-400V) ... Сменете ги даже и да ги измерите че са здрави...И между другото даде следния пример:
                Мериш кондензатора стандартно че е здрав - изделието работи нормално НО консумира около 200мА на празен ход...кой ще се сети да мери?!Сменяш кондензатора(те са два) с нови и консумацията спада на около 10-15мА... Изделието пак работи...
                Обяснението му беше че точно там е супер натоварено и бързо се предават...Ама не беше много убедително - за мене...не мисля че 20-40кНZ честота е гранична за кондерите...
                И можеше да ги разделят на няколко ... ама...

• stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                Малко преувеличено - 0.2A x 220V =44W - в този корпус следва да има фойерверки...

Тези кондензатори участват в противосмутителен филтър. А той е преди мрежови ключ на устройството и винаги е "включен" .
                Във всички стари сервизни ръководства за битова техника, има няколко страници в началото, как да проверим ......

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                Не са на входа на захранването...
                На изхода са при усилвателни модули клас D - на практика това са изходните кондензатори които с една индуктивност преобразуват сигнала отново в аналогов...
                Тези 200 милиампера са тока на покой при липса на сигнал..и не трябва да ги има...

• Забавно четиво за убиване на времето. Фолклор...

И коментаторите...

Коментар

• В бачкането се появи нова велерска станция. Модерна. Дори прекалено.
                При включване поялникът не тръгва. Требе да се натиснат копчетии по лицевия панел за да отлепи или дръжката да се вземе от стойката. Пожаробесопасност. Хубаво...
                При изключване на поялника но не на цялата станция на екрана и се появява... снежинка. Индикация, че поялникът се охлажда, но още е горещ.
                Сакън, някой да не си повреди манилюра ако пипне без да иска...

И коментаторите...

Коментар

• Това със смнежинката ми е малко наопаки, ама нейсе.

Аз отдавна съм казал че на немскоговорящи трябва да се забрани писането на софтуер, ама....

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    ...Требе да се натиснат копчетии по лицевия панел за да отлепи или дръжката да се вземе от стойката...
                    Ако помни на какво е настроен последният път не намирам повод за хейт.
                    Така или иначе докато дръжката отиде до обекта ще е достигнала работна температура.
                    Снежинката верно е наопаки на това, което (вероятно) са искали да кажат.
                    Може би идеята е била да показва стендбай?
                    И това да е нестандартно ама... Швабе!
                    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Там е била истината преди 20 години. За да не съм голословен:
                      Натиснете снимката за да я уголемите Име:poialnici.jpg Прегледи:0 Размер:351.4 КБ ID:6684126

Отгоре-надолу:
                      1. Копие на HAKKO 907, на размер почти като въпросния Weller, 50W
                      2. Weller WSP80 (80W) - към момента струва абсурдните 300лв.
                      3. Weller WMRP (40W) - само глава е - пратиха ми я да и направя профил. Дръжката му струва 300лв - парче пластмаса със стерео жак на дъното...
                      Тия дни се зачетох в началото на темата и се сетих, че в долапа отлежава една дръжка като за човка WMRP, заедно с някакви човки.
                      В дръжката има доста електроника. Доста е сходна с това което съм показал на снимките на портативната станция.
                      Занимава ли ти се да я подкарaш към твоята многофункционална станция?
                      С уточнението, че все още не съм решил в какъв вид искам да я използвам - сaмо като гола човка или с електрониката в дръжката.

Като сваля някаква схема на електриката, и видя какво са правили и това ще го уточня...

И коментаторите...

Коментар

• С електрониката мисля че няма как да я подкарам, но все пак като свалиш схема ще погледна дали поне не може да се ползва датчика за студен край, какъвто предполагам има. Харно нещо си е.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          С електрониката мисля че няма как да я подкарам...
                          Предполагам че електрониката е усилвател за термодвойката, което не би трябвало да създаде проблеми с подкарването. Освен че на конектора няма изведено захранване де, но това е лесно решим проблем.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X