Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Десет иманета... Едно от най-гадните жичкаджийски неща - непокрити бакърени обувки: И нека всичко да потъне в корозия, окиси и чернота....
    Иначе и тоя вид обувки са за "стискане"...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Други работи са за стискане, обувките са за запояване
      Враг усраине

Коментар

• Така де, стискат се клещаците за кримпване, с които се кримпват кабелните обувки.

И коментаторите...

Коментар

• Титите на колешката примерно имах предвид

Иначе "кербоваха" с чука дежурните електрици дори тогава.

Тия обуки се калайдисват идеално ако човек има желание и особено тигел.
          За разлика от пръдливите имат потенциял понеже имат материал.
          Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            ...За разлика от пръдливите имат потенциял понеже имат материал.
            Нищо нямат бре. Стоят едни до други в кутията с кабелни обувки. За сходен размер, соцът е с 1/3 до 1/2 по-тънък.
            С нищо не превъзходждат хубава съвременна обувка, дори напротив.
            Което ме подсети, че е крайно време да ги махна от кутията с кабелни обувки. Стоят там за всеки случай - уж ако светът започне да свършва и соц. обувките са единственото спасение. Ама краят му така и не идва. а не ги ползвам и пречат...

А това за калайдисването в пота все едно не съм го чул (прочел)...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              ...Което ме подсети, че е крайно време да ги махна от кутията с кабелни обувки...
              У моята ще се намери място за тях
              Враг усраине

Коментар

• Миро,тези визирам... Натиснете снимката за да я уголемите  Име:kabelna-obuvka-medna-trbna-12010-dlga-929.jpeg Прегледи:0 Размер:66.1 КБ ID:6986488

Това е дебелостенна дълга се води при моите доставчици...тая е към 18 лв бройката моя цена ...Това ако го оставиш само на калай,при първото разхлабване на клемата става черна,после червена,последно почва да искри и жужи...и в трите етапа ,калая е изчезнал първите минути.....

Като деца ,от млад техник имаше нагреватели 6 волта за поялници...ние ги пускахме на 12 волта и нагревателя работеше месец примерно ,но ставаше жълто бял...и като докоснеш топчица калай,калая се пали и гори като барут и остава черна пепел.....пробвай го..
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

• Точно на такива не съм попадал.
                  Ма и аз далеч не правя такива кабели редовно, особено в последните 20 години.
                  Иначе тези изглеждат добре, аз подобни но бели (калайдисани - уями) намирам и те са много по-афиф.
                  Щамповани от ламаринка, подозирам.

Единствената причина само на калай да се получава това, което описваш е да има голяма разлика в кабела и диаметъра на обувката.
                  И тока основно да тече през припоя.

Когато се лепят кабела трябва да бъде доста плътно в обувката.
                  Дори леко се стиска ( даже не искам да използвам мръсната дума ) за да уплътни добре.
                  Едва след това калай и зат'ва им трябва да има дупка отгоре.
                  Старите си имат на новите - правя.

Няма начин така да има подобен проблем.

Но всеки си има начин на работа.
                  Моят е такъв - няма ли калай - няма работа
                  Враг усраине

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    То по новите нормативи за електробезопасност и системата с две крушки е забранена .

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Това пък защо?

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Никаква представа нямам . Даже и като въпрос във въпросника за категориите го има . Естествено аз съм си ги сложил някъде и си работя с крушките . Предполагам че ако има изгоряла крушка може да те излъже но азбучно правило преди да почнеш работа е да провериш уреда дали работи независимо какъв е .
                    Последно редактирано от sek.1; 30-01-25, 04:28.

• Здравейте,

Служебно се налага да започнем да подържаме процеса по пресване/заваряване на разни месингови крепежи в 3Д принтирани части. До колкото знам процеса се извършва с поялник и дорници. Не знам дали има стандартизиран процес, в който да е описано кои фитинги в какъв материал се запояват за какво време на какви градуси, за да може сглобката да издържи тест на опън.

Та всякакви съвети биха били полезни - от това какви поялници да пазарувам до съвети за процеса, ако някой се е сблъсквал. Предполагам, че някаква средна хубост поялници със що-годе читаво регулиране на Т биха свършили работа?

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Оксижена и сребърен припой ако гониш здравина на каквото се сетиш .

• r34c7
                    r34c7 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Детайлите са от пластмаса, не медни тръби

• Първоначално публикуван от r34c7 Преглед на мнение
                  Здравейте,

Служебно се налага да започнем да подържаме процеса по пресване/заваряване на разни месингови крепежи в 3Д принтирани части. До колкото знам процеса се извършва с поялник и дорници. Не знам дали има стандартизиран процес, в който да е описано кои фитинги в какъв материал се запояват за какво време на какви градуси, за да може сглобката да издържи тест на опън.

Та всякакви съвети биха били полезни - от това какви поялници да пазарувам до съвети за процеса, ако някой се е сблъсквал. Предполагам, че някаква средна хубост поялници със що-годе читаво регулиране на Т биха свършили работа?
                  Ако дадеш снимки на нещото, вероятно бихме били по полезни..... иначе не вдянах нищо.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• Това 99% е бот и само се абите без паре.
                  Станьо обаче ще докара го до kernel panic с тоо твърд припой и горелката

Мирчо пак да го спомена Бог да го прости имаше термин за тоя тип връзки със сплескването - викаше им спойки на молекулярна основа
                  Всъщност имаше предвид умотването на 2 или повече кабела един с друг.
                  На мен обаче и двете са технологично еднакви
                  Враг усраине

Коментар

• r34c7
                    r34c7 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Предложението с припой и горелка бива, ако ставаше въпрос за метали, за пластмасите е ясно, че не става.

Още ме е яд, че не можах да взема твоя ДР миналата година, но тогава нямах място къде да го държа.

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Впечатляващо!

• Първоначално публикуван от r34c7 Преглед на мнение
                  Здравейте,

Харесвате си подходящ за бюджета поялник на който можете да направите подходящи за целта накрайници (човки).
                  Температурата със сигуност ще зависи от вида на използвания полимер. Без опити няма да минете, но предполагам че ще е в диапазона 200 - 300 градуса.
                  Познат е направил нещо подобно с някакъв Велер, може би беше обсъждания по-напред WSP80, с престъргани човки. Поялникът стои на стойка наподобяваща едновремешните стойки за бормашини. Наглася температурата, слага втулката на човката и я пресова в детайла. Не съм запомнил какво закрепваше втулката докато се набие, но при интерес мога да се поинтересувам за подробности.

И коментаторите...

Коментар

• r34c7
                    r34c7 коментира
                    Редактиране на коментар
                    В нашия случай установката ще бъде някаква подобна. Сила не се изисква почти никаква, но перпендикулярност на фитинга спрямо детайла е важна, та без някаква установка наподобяваща колонна бормашина няма да минем.

• Това аз съм го правил,имам и фитингите с килограми....детайлите се лееха под налягане и фитингите се полагаха предварително в калъпите....детайлите бяха корпуси за електромери.

Коментар

• Едно подсказване към собствениците на Weller WP80, WSP80 и WMP. Велерци са си оставили ръцете при избор на кабел. Последният старее и изолацията на проводниците става ронлива.
                    Следствието - при механични интервенции по дръжката, например разглобяване, всичко би могло да стане на едно голямо късо, с всички произтичащи от това хубавини.
                    Кабелът прилича на силиконов, но не е, а вероятно е някакъв по-евтин заместител (имитация).
                    При някои от пострадалите с малко скъсяване на кабела се стига "до здраво". При други... Ами няма правилно решение, освен онче-бонче - ще окъси / няма да окъси.

И за да не съм голослоен:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP80.jpg
Прегледи:199
Размер:181.0 КБ
ID:6986788

А'ре на Велерите!

И коментаторите...

Коментар

• Различно е но аз съм имал проблем и с кабела на LR21.
                      Дори май бяха 2 пъти - прекъсва точно където влиза в дръжката.
                      Така сега след трийсетина години освен по-дрт е и малко по-къс
                      Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X