Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прекъсването при дръжката е друго, и по-скоро е свързано с много употреба и амортизация. И при мен са прекъсвали.
    Ама тая мърлявщина...
    Интересното е, че на вакуумните "пищови" за разпояване от същите години са използвали истински силиконов кабел, и там няма такъв проблем.
    А това вече го срещам за трети път, и го отписах от графата "случайност".
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• При мен се беше повредила веригата на темп. сензор. Нагревателя се опита за светне. Хванах го навреме. Минах само със скъсяване.

ittso Можеш да добавиш 4-та бройка със същото "качество"

Коментар

• Това никак не ми учудва.
        Същото е валидно и за целият автомобилен отрасъл например.
        Сигурно ситуацията е същата и при мен но за разлика от LR21 тази почти не е ползвана.
        И като слушам май е по-разумно кабела да се замени с такъв от някоя китайска скрап.
        Той поне изглежда наистина силиконов - гледал съм го в детайли.
        Не, че само това е гаранция за качество!
        И не, че има някаква какво ще се падне със следваща поръчка!

Враг усраине

Коментар

• https://bulcomp-eng.com/m/index.php?p=10&idprod=15034
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Мабаш!
            Даже от тия майни ми е в плановете да купя още един RD6006 модул.

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          ...Сигурно ситуацията е същата и при мен но за разлика от LR21 тази почти не е ползвана...
          Поялникът модел WMP който имам едва ли е работил повече 100 ч. Направо може да мине за нов. Навремето го взех, но не ми хареса особено и го оставих да стои за резерва, Та проблемът с кабела при него не е от амортизация, реакция със заобикаляши го химии и други от тоя сорт.

А за китайските "силиконови" кабели... Тия които съм виждал по имитациите на Хако не са силиконови. Имитират, но не са. Много е вероятно това към което е дал линк Анатолий също да не е.
          А проводниците в тях са толкова тънки, че могат да минат за нанотехнология.

В интерес на истината кабелът на оригиналната дръжка Хако също е с имитация на силиконов кабел и тънки проводници.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            ...
            А проводниците в тях са толкова тънки, че могат да минат за нанотехнология.
            ...

Направило ми е счепатление.
            Не че помня сечението на този във велерите но чайнеският ми се видя възтъничък за нагревател 80 свещи!
            Обаче поне тоя, който гледах според мен (без хим.анализ) си беше силикон и поне към момента от добър материал.
            Ще взема да събера един от майните за проба - така и така и други боклуци съм си заплюл от там.
            Враг усраине

Коментар

...
              И за да не съм голослоен:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:WP80.jpg Прегледи:40 Размер:181.0 КБ ID:6986788
              Това на снимката ми изглежда като половин квадрат или около 20АWG.
              Око-ренген

Поръчах от майна таун едно парче та като дойде и най-вече като сколасам да разхвърлям моята WSP80 ще споделя.
              Анатоли да си искаш от тия процент или барем почерпка - изгорих 300лв с един цък при това не без твое участие
              Враг усраине

Коментар

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Чат пат ходя до тях,рд 6006 със кутиите и аз от тях купих,всичкомер ,и вибрационни датчици също...мисля че и един милтицет флук от тях купих.Но е много кофти спирането...и затова съм рядък с посещенията

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Аааа и един осцилоскоп купих от тях ...някакви тестери за комп дъна май взех още

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Точно още един Riden ми беше в плановете да купя та сега поръчах и него.
                Всъщност първият беше RD6006 а сега RD6024 пак през тях.
                От там водомера навъртя 300+ единици а не от кабела.

Както и е тази глупня:

Не знаех, че има баш такова, изглежда практично!

• На всички модели поялници които съм изброил "капачката" на конектора е отлята върху кабела. Та, търси и конектор.

Вероятно ще потърся "по-бял" източник за такъв кабел и ще ъпгрейдвам цялата налична велерска скрап. Аман!

А тоя кабел, с тия жичлета, живее в оригиналната дръжка на Хако:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hakko.jpg
Прегледи:180
Размер:54.3 КБ
ID:6986972

И коментаторите...

Коментар

На всички модели поялници които съм изброил "капачката" на конектора е отлята върху кабела. Та, търси и конектор.
                Тия дрисльофци верно ли са направили конектора неразглобяем?!?

Добре, че си имам LR21 все пак.

Последрис:

Погледнах вчера - това верно се не разглобява за разлика от LR21!
                И велерци го продават като резервна част но в едно с парчето кабел.
                Този 5 пинов конектор се продава отделно от Фарнел все пак ако човек го иска:

https://uk.farnell.com/amphenol-sine...der/dp/4168808

Но честно казано не мисля да се занимавам с това въпреки, че поръчах да ми резнат 1 метър китайска жица.
                Днес трябва да се довлече покрай останалите неща от майна таун.
                Или може да го поръчам на някакъв етап от комет - не е стотици лева.

Ще го остава да работи този поялник ДОКАТО работи.
                Дано не сгъне и станцията но майната и на нея.
                Не го ползвам това толкова, че да го мисля предварително.
                'Кот - такову!
                Последно редактирано от Esper; 30-01-25, 06:40.
                Враг усраине

Коментар

поръчах да ми резнат 1 метър китайска жица.!
                  И аз поръчах уж силиконов кабел за поялник, 3 метра, да има...
                  Интересно какво ще пристигне
                  Обаче поръчах двужилен. Просто не ми трябва за Т12 повече.
                  Разни датчици за събуждане ги игнорирам директно.

Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

• За Т12 / Т15 трябва поне трижилен кабел - за двата края на нагревателя по един, и за корпуса, още един.

И коментаторите...

Коментар

• За корпуса е заземяването Не влияе на работата на поялника, освен с евентуални дефекти вследствие на статични заряди
                      Панайот Бърдарски
                      0887 60 77 22

Коментар

• Roninn
                        Roninn коментира
                        Редактиране на коментар
                        Т12/Т15 датчика за температурата на човката ,не беше ли в жилото

• Ако вследствие на запояването с такъв поялник компонентите дефектират, може да се приме, че поялникът не е свършил работа, или казано иначе - поялникът не работи.
                      А освен статично електричество бих добавил и утечка, ако поялникът е захранен с импулсно захранване - както масово ги правят у чайника...

Все тая де. Нямам намерение да споря. Поялникът е твой, компонентите също. Както намериш за добре, така ги използвай.

И коментаторите...

Коментар

• Двужилен оражев и много силиконов купувах преди време основно за захранване на TS100.
                        Истински 0.5 квадрата на жило, от години го ползвам за какво ли не освен поялника.
                        Обаче за велера не стават 2 жила, те не ползват тая простотия със серийнят сензор в стик "хАКО" стил.

Дойде китайската скрап.
                        Ако има нещо силиконово то е само външно.
                        Сечението е максимум 0.35 квадрата.
                        Чиста дрисня.
                        На снимката за сравнение е до 6 категория компотажднийски кабел.
                        Прикачени файлове
                        Враг усраине

Коментар

...Обаче за велера не стават 2 жила, те не ползват тая простотия със серийнят сензор в стик "хАКО" стил...
                          А, това не е простотия, и дори са го използвали, но в едни екзотични технии поялници, мейд ин от USA - Велер Микротъч. Хубави, екзотични и скъпи, със скъп консуматив.

А ако си спомням добре, много ранните модели на Темко също бяха такива. След това смениха концепцията.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X