Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    ...На корпуса на станцията е изведен жак за включване към заземянване. Но ако човек не знае за потенциала на човката и запоява по-нежни чаркове и не е включил заземяването може да има проблеми.
    Добре че по навик го преслушах...
    От незаземяване никога не съм прееб@л нищо.
    Обаче от резулата на първото заземяване още си пцуем.
    От тогава (барем 10г) - само галванично разделяне.
    Никаква зЕмя не фъргям на поялник.
    За мен то е като да дадеш на маймуна - лимонка

Пробвай с баКтеря.
    То като гледам е "родено" за това.
    И нема да иманужда да го "копаш".
    Ако и тогава има - язък за пазарлъка

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ...Мязаше на голям керамичен SMD кондензатор. Менепе си съпротивлението пропорционално на интензивността на движението, независимо от посоката.
    Интересна джаджа ама като пишеш на к'во мяза нещата отиват към 2 крака.
    Това ако е така става вече супер интересно. Ма не ми се верва да е бъш така.
    Иначе това е по силите на кой да е жироскопичен сензор, друг е въпроса, че няма да си струва технологията.

Реално ония ампули с живак дето турят чайниците на хахо ментетата са достатъчно оперативни и надежни.
    Да, моя понякога трябва да го "тръсна" че да се вакеуп но рядко се налага, по-често бачка ОК.
    Ако беше често и се налагаше да го ритам да съм ампутирал тая му функция.
    А и съм сигурен, че се ебава понеже всичко около човката е скапан китайски скрап.
    'ку го сменя ще изчезне и този дребен недостатък.
    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ти нали ми даде (или беше друг) някакъв китаец да го подкарам. Или пинсети бяха? Той имаше много интересен датчик за движение в него, за какъвто така и не можех да намеря чаршаф, нито от къде се купува.

Мязаше на голям керамичен SMD кондензатор. Менепе си съпротивлението пропорционално на интензивността на движението, независимо от посоката.
      Да, аз ти бях давал пинсети за разпояване произведени от ония китайски тикви от Атен. И тоя им продукт е абсолютен тиквеник. При продължителна работа дръжките им стават възтопли...

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

От незаземяване никога не съм прееб@л нищо.
      Обаче от резулата на първото заземяване още си пцуем.
      От тогава (барем 10г) - само галванично разделяне.
      Никаква зЕмя не фъргям на поялник.
      За мен то е като да дадеш на маймуна - лимонка
      Не си RTFM и след това недоволстваш... Поне при хубавите поялници заземяването е изведено на конекктор и позволява:
      - да го оставиш свързано към заземяването / зануляването на захранващата мрежа
      - да го прекъснеш
      - да го свържеш към допълнително направено заземяване
      - да го свържеш към това на мержата или допълнително направеното заземяване през резистор (против бум)

А от потенциал на човката (незаземяване) типично цъфват разни FET джаджи. И по ЗВСГ няма да направи беля когато запояваш някоя ширпотреба, а ще се изяви когато е нещо скъпо или екзотично...

Пробвай с баКтеря.
      То като гледам е "родено" за това.
      И нема да иманужда да го "копаш".
      Ако и тогава има - язък за пазарлъка
      Ще, ще. Едно по едно...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Така де.
        Изведено е на банана отпред и с нищо не пречеше докато не го ръгнах в земно.
        И то на WECP21, който е с трансформаторно захранване и е галванично разделен бай дизайн.
        Ама и аз дявола като си нямал работа и си поръсил уя с пепел - 1:1
        Как да е. Са след дъжд качулка срещу земно
        Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          ...и е галванично разделен бай дизайн....
          Галванично е разделен, ама капацитивно няма как. И си трупа потенциал, малко по малко. Да,от 50Hz траф обикновено е малко, но пак го има. Едни 2-10 мегаома към маса решават това.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Проблема беше, че след като си посипах ... с пепел пропуснах нещо.
            А именно, че изключването на ремонтираното у-во от контакта от препоръчително става задължително.
            Че проблема ми е в главата е пределно ясно но от тогава НЕ употреблявам заземен поялник ако ще да е на течно гориво
            Враг усраине

Коментар

• Пробвах малката поялна станция как работи с паъурбанк. Накратко: видяха се, харесаха се и се взеха.
              Пауърбанка се ошашква от пиковия и непостоянен товар и докладва оставащо време за ребота между три - четири часа и почти един ден.
              Предполагам, че при стандартно натоварване (не се запояват кюнци) трябва да изкара няколко часа работа, а с пуснати "еко" режими може би и повече,
              Сега се дообмисля варианта "залъгалката" за пауърбанк да се вгради направо в станцията, тоест на задника и да има директно юсб-ц конектор.

И коментаторите...

Коментар

• Има ли буст на температурата?
                "Нитро"-то след функциите за standby са нещата, заради които харесвам съвременните контролери.
                Не толкова, че поялника се надървя за под 10 сек или че има часовник на екрана.

Другото, което ми стана любопитно е дали накрайниците са съвместими с тези за TS 80 / TS 200
                Гледам, че са приблизително еднакви на вид, вероятно и по характеристики съвпадат:

https://www.walmart.com/ip/Mosiee-We...ix/15214419430

Чудех се аз от къде са измътили тая идея с 3.5мм TRS аудио жак а то те от къде идвало
                Враг усраине

Коментар

• Поялникът загрява толкова бързо, че са му махнали буста, "чипа", турбото и интеркулера. Просто не са му необходими защото работи като V12, но в е размерите на R3.

Човката всъщност е човка-нагревател и няма допирни точки в WP-80 и WSP-80. Сходна е, а може би е същата с някаква част от съвременната им модна колекция на която така и не запомням означенията - WMR, WMRЩ, WMRЩDPTGZ и други подобни словесни извращения...

А производителите на поялници съвсем са изтрещели. Явно има някакво негласно състезание "кой ще събере киловат поялник в размерите на писалка".
                  JBC отдавна имат някакво подобно извращение в мощност 140W. Наскоро забелязах, че велерци са ги надцакали със 160W. Изтрещяла работа...

И коментаторите...

Коментар

• Не ве - буст функцията е да изтурби човката до по-висока температура за нек'во време над това, на което е настроен.
                    И двата параметъра се настройват предварително и след това се връща към обичайните стойности.
                    Обикновено се прави просто с цък на нещо а не с обичайният регулатор на температурата.

И аз имах предвид човките на ония опенсорс дрисни (опендрис) на миниваре по които аз се много си падам, ей туй уй примерно.

П.С: Егуе, прилича.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2025-02-19 11-09-57.png
Прегледи:91
Размер:35.5 КБ
ID:6989380
                    Последно редактирано от Esper; 19-02-25, 10:12.
                    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      А производителите на поялници съвсем са изтрещели. Явно има някакво негласно състезание "кой ще събере киловат поялник в размерите на писалка".
                      JBC отдавна имат някакво подобно извращение в мощност 140W. Наскоро забелязах, че велерци са ги надцакали със 160W. Изтрещяла работа...
                      |

C245 си е така откак го има, а това е доста отдавна. На PACE човките и те са над 100 вата.

C245 продължава ми е любимото нещо. И неговата дръжка се стопля, но има и вариант с допълнитела термоизолация, на който му пречи. На мен не ми - не сгрява чак до парене.

Дай линк към велерци, дето са ги надцакали, моля.

ПП: Видях. WXUP-MS е моделът поялник. Станцията отделно. 150W. Като гледам и като размери са подобни на C245, може би дори по-големи.
                      Последно редактирано от sparkybg; 19-02-25, 11:53.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• В официоза цъкаш филтър по повер - 150 свещи.
                        Има не една и две.
                        Не знаех.

Например:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2025-02-19 13-25-42.png
Прегледи:83
Размер:10.3 КБ
ID:6989399

Улава работа!

Враг усраине

Коментар

• Нищо улаво няма. Много си е харно даже да имаш такива ватове в сравнително компактна човка. Ползваш го за всичко от миниатюрни 0402 елементи та до ТО247 топузи. И от многослойни платки не се интересува твърде - плясваш температурата с 50 градуса нагоре и си запояваш.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            ...плясваш температурата с 50 градуса нагоре и си запояваш.
                            Нитро
                            И целата тая потенция през конектор за аудио - найс, а?
                            С нещо ми напомня подхода на невидия, особено с последното RTX видело.
                            Ма те поне са "лимитирани" от ATX спецификациите.
                            Иначе да минали на трифазен ток
                            Враг усраине

Коментар

И целата тая потенция през конектор за аудио - найс, а?
                              Потенцията харчи примерно 6А. Мъжкия конектор е като за аудио, ама женския никак не е задължително. 6А не са вопиющо много. И конектора на JBC в дръжката не е велика работа, ама работи.

Особено предвид факта че въпроснята човка работи на пълната си мощност много рядко. Практически само в процеса на загряване. Иначе каквото и да правиш, няма спойка с която да я накараш да вдигне повече от 70%.

Коментар

• Esper
                                Esper коментира
                                Редактиране на коментар
                                Само разваляш тролнята!
                                Жак за слихатели ли е или не е?
                                Единственото сигурно нещо всъщност

• sparkybg
                                sparkybg коментира
                                Редактиране на коментар
                                Мъжкото в с форма на жак за случалки и с тия размери, да. Женското може да се направи да поеме доста повече ток от 6А, щото жакът за слушалки е всичко друго, ама не и компактен.

Едно време имаше микрофонни жакове - нещо като 8мм в диаметър. Същата форма, само доста по-големи. Тоа чудо може да поеме поне 50А като стой та гледай, нищо че захранва.... микрофон.
                                Последно редактирано от sparkybg; 19-02-25, 14:20.

• Esper
                                Esper коментира
                                Редактиране на коментар
                                Предполагам за 6мм говориш, те са по-дърти дори и се използват до ден днешен.
                                Предимно за профи апаратура, по-надеждни са.
                                Не съм видял някъде да ги ползват за ток.
                                То и поялници вместо слушалки доскоро не допусках, че няйкой ще зафичи на края на жака ама егое

Не ве - буст функцията е да изтурби човката до по-висока температура за нек'во време над това, на което е настроен...
                              Рядко ми се налага да използвма подобно нещо, а когато се наложи, станцията е на ръка разстояние - врът / пип според станцията и работата е готова.
                              Може би е удачно за компактни поялници, с дребен копчалък по дръжката. Не съм ползвал такъв и не мога да преценя...

...И аз имах предвид човките на ония опенсорс дрисни (опендрис) на миниваре по които аз се много си падам...
                              Не знам дали са съвместими, а и едва ли ще пробвам.

Наблюденията ми с "хаковците" показват съществена разлика в работата на оригиналните човка-нагреватели и ментетата.
                              Същото нещо сподели познат и за JBC. Купил китайци, поработил с тях, след това си купил оригинални. Сега е доволен.
                              Та няма причина да имам някакви сериозни очаквания и от тоя "заместител". А и оригиналните човки-нагреватели не са скъпи за да се занимавам с дивотии.
                              Всъщност парадоксалното е, че са осезаемо по-евтини само от нагревател за WP80 или WSP80...

А по въпроса за "съревнованието" между производителите на киловатови поялници...
                              То че е малоумна тая работа, малоумна е. Но е факт, че тия поялници едва ли работят някога на максималната си мощност след достигане на зададената температура.
                              Хакото до ден днешен не съм го видял да стигне максимума си.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X