Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телешко а-ла Бил Гейтс и т.н.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бат Жоре е прав за английската кухня - има голямо разнообразие и страхотни ястия предимно сий фуд които са ми любими.

Едно не мога да свикна в тази пуста Англия на гадната им бира

А Търтьо искам да ми каже колко сръбски, гръцки, турски или изобщо балкански готвача готвещи балканска кухня има със звезди Мишлен?

Щото британските са повече от френските
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Ще умреш от тези химии.
      Ма не от тях, а от рака който сам ще си докараш от шашкането заради тях.

Ама кой както го разбира живота...

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Коле, аз не се втелясвам излишно, но след 2-3 глътки бутилиран сайдер и се превивам от болки на леглото и ми иде да си резна вените, тия химии нещо ми реагират кофти и буквално предпочитам да пия от някой стар оловен акумулатор от колкото бутилиран сайдер. Провери сам на етикетите, няма сайдер без химии, докато в бирата такива химии не се слагат.

В наливните сайдери не слагат такива химии, тествал съм с по няколко литра ))

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Тези химии не са вредни, само името им е страшно.

Ама както де, всеки си живее живота както го разбира

• Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
    ...Викам да споделя някои кулинарни наблюдения за това само телешкото ли е месо и ако да, то защо статистиката подкрепя свинското....Манджа със свинско няма. Свински пържоли също няма...Има доста хора на пенсионна възраст които никога през живота си не са яли свинска пържола и не са готвили свинско месо в манджа Ми не са...
    А на мен пък ми стана мъчно за тея хорица.....дето не познават вкуса на крехка свинска вратна пържолка...по-тлъстичка......или свинско със кисело зеле..😥

Коментар

• "Говори ми, говори ми, имам почти две агнета във фризера директно ги свалям от ливадата с поглед и след седмица са ми във фризера, един приятел е агроном тук и ме уреди да пазарувам директно от фермера."

Първия път като стъпих на острова, ходих в Манчестър. Пътуването ми беше ужасно - рано ставане, полет, влак до Манчестър. Ганьовец, решил че няма нужда от таксита и квото и да е (не че фирмата не го покрива, ама, те, да не влеза в преразход).

Мотах се като идиот в Салфорд, докато си намеря хотела, след пътуване с трамвай. Оказа се, че е пред носа ми, ама... Настаних се и изгладнял на смърт взех да обикалям околността какво да ям. Финално стигнах до някаква мизерна закусвалня с паки-та. На въпроса какво ще ми препоръчат отговориха - milk lamb .

Влюбих се в тия масали, ама това агнешко тика масала, няма да го забравя и не съм ял по - вкусно агнешко през живота си.

Коментар

• Аз само не мога да разбера, защо всичките масали се класифицират като английски? Да се каже, че са популярни на Острова, разбирам, но не и типична английска кухня, възникнала там. Все едно да кажем, че в еди си коя пицария в Бг правят най-добрите пици на света и затова пицата е типична българска кухня.

Коментар

• mdim
          mdim коментира
          Редактиране на коментар
          Да не забравяме, че Масалия (Всичките там Индия, Пакистан и т.н.) до скоро бяха част от GB. А страната на пиците не помня да е била във владенията на някое от Великите БГ царства , СоциализЪми и Демокрации.
          Все пак предимството на това е че се е появила IPA-та. Наздраве на Бат Джорджоне, дето я спомена по-горе

• MFr
          MFr коментира
          Редактиране на коментар
          Нищо не забравяме, но масалите са толкова типично индийски/пакистански, че е нелепо да се наричат английска кухня. То и Мохамед беше най-често използваното име, но не е английско, доколкото знам.
          Иначе наздраве и от мен za IPA.

• MM1980
          MM1980 коментира
          Редактиране на коментар
          Е да де, ама точно пиле тика масала е измислено в Англия, ако не ме лъже паметта - Нюкасъл. Индиец или паки, роден на острова.

• Нарочно съм писал Англия, не Великобритания. Има разлика, при това огромна, нали?

​​​​​
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Няма голяма разлика, повечето хубави ресторанти са в Англия а и всичките деликатеси от Шотландия и Уейлс ги има и в Англия

• mdim коментира
        Днес, 18:34
        Да не забравяме, че Масалия (Всичките там Индия, Пакистан и т.н.) до скоро бяха част от GB. А страната на пиците не помня да е била във владенията на някое от Великите БГ царства , СоциализЪми и Демокрации.
        Ахъм. Значи пицата и всичките там пасти са чудесни австро-унгарски ястия
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• За мусаката кажете, за мусаката. И за кебапчета...
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
            За мусаката кажете, за мусаката. И за кебапчета...
            А-а-а, не четеш кулинарната част на темата за МаДекония
            Там ме затрупаха с камъни, дръвье и екскременти, загдето се осмелих да кажа, че туй не са иЗконно бОлгарски ястия. Общо взето се заформи яка агитка около становището, че турците са ни откраднàли куФнята. Не само, но и са я предали (или прОдали) на гърците, коЙто, както знаЙм, ни цакат пред Гейсъюза за разни неща като киселото млЕко и "фета"-сиренето. Общо взето класиката:

Обрахте ни, ограбихте
            Отечествения наш храм!

Не хора сте, демони вий,
            У вас престъпността се крий,
            Загнездила се здраво днес;
            Вий рожба сте на злоба, бес!

За сатанинския ви план
            О, подла, завистлива сган,
            Помнете, сметка ний държим
            И люто ще си отмъстим!
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• И какво излиза...традиционното английско ястие е с индийски произход. Интересно дали и там има нЕкой да се тръшка и сипе пепел по главите, че не е изконно английско...
              — Знам бе, знам бе, знам бе, знам.
              Аз професор съм голям.
              Хищна птица е кълвача.
              Слонът двеста метра скача.
              На дърво расте пипера.
              Бяла мечка срещнах вчера.
              Вълците са тревопасни,
              а пък зайците — опасни.
              Гъбите са минерали
              с цветове като кристали.
              Мечките са витороги,
              а бизоните — двуноги.
              Жабите ядат банани,
              мравки се ловят с капани.
              Китовете ходят боси,
              кенгуруто шапка носи.
              Враната е пойна птица,
              тигърът пасе пшеница.
              — Ех, че, ех, че многознайко
              е съфорумникът Райко.
              https://www.youtube.com/watch?v=ALSWMauPf6Q

Коментар

• Тамън реших да ги пробвам тия от биф мит велинград, но оръфляците си затворили магазина в халите.
                та си взех 1/4 агне от партньорите.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• turtey
                  turtey коментира
                  Редактиране на коментар
                  кУр.
                  Продават някво телешко, факт, но не е от бмв.
                  От което не следва че е лошо или нещо.
                  Така или иначе, мен основно ме вълнуваше агнешко и овчо. Таково йок.

• Kozzzec
                  Kozzzec коментира
                  Редактиране на коментар
                  Еми днес бях. Имаше. В банишорския. На витрината телешкото е от там. Имаше и пакетирано преди, но днес не.

• turtey
                  turtey коментира
                  Редактиране на коментар
                  Значи зареждат според както им падне.

• Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнение
                Нищо не забравяме, но масалите са толкова типично индийски/пакистански, че е нелепо да се наричат английска кухня. То и Мохамед беше най-често използваното име, но не е английско, доколкото знам.
                Иначе наздраве и от мен za IPA.
                Чисто за спора да вметна, че и ние наричаме традиционно български ястия мускакта, сармите, чевермето и др., просто а това че известно врмем сме били в една империя. Там е горе долу същото. Има един ефект наречен осмоза, където нещата се разпространяват от зона с по-висока концентрация, към зоната с по-ниска. Та и с вкусните манджи е така, ингилизите като си нямат, приемат от дето могат да замъкнат нещо, тармъците ниедни.

Прочетох нагоре някъде, че англичаните имали повече звезди Мишлен от французите, но това за мен не променя нищо. Ястията за Мишлен не са традиционна кухня, освен може би пилето на един сингапурец, което е най евтиното ястие, печелило звезда. Струва само 1,5$ и си е стрийт фуд. (Опс, май и Сингапур е бил част от UK за известно време).

Ни мА разбирайте грешно, нямам нищо против Мишлен, с удоволствие гледам Марк Пиер-Уайт, Гордън Рамзи, Джейми Оливър и Хестън Блументал от време на време.
                Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
                Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

• NovemberCharlie
                  NovemberCharlie коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ма те са си традиционно български ястия, просто не са изконно български.

• mdim
                  mdim коментира
                  Редактиране на коментар
                  А, Чарли, ти след като ни изгони от темата за чичко Бил, сега и тук ни шпионираш
                  А аз седя и чакам да пуснеш там нещо за изказването му за биткойните, ама не

• То ако се замисли човек, не са много ястията, които могат да се нарекат типично български и със сигурност сарми и мусака не са такива. Може би по-скоро някои типични регионални като пататник, лютика, някои видове баници и подобни.
                Което пък нищо не означава, много ми бяха странни индийците, които ако не ядат един ден индийско, се побъркваха. Според мен богатството на храната е в многото различни вкусове, а не задължително телешко или свинско или пиле и нищо друго.

Коментар

• mdim
                  mdim коментира
                  Редактиране на коментар
                  Интересното е, че даже и манджите, които даде за пример като типично български са се появили тук след Османската империя. Та бих заложил на чевермето и сармите като далеч по-традиционни. Според Википедия, картофите пристигат в Европата около 1570 а чушките - няма и 100-на години преди това.

За разнообразието съм съгласен иначе. И зa IPA-та
                  Последно редактирано от mdim; 14-03-21, 19:23. Причина: Изтървах една нула

• Просто изконно еди какви си....няма. Традиционни за даден район по-скоро, но........глобализацията размива и това.

Коментар

• Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Към Bogoljub Gagic:
                  След като видяхме от клиповете някога в Япония телетата ръчно са се масажирали и поили с бира, за да се получи мрежата нишки от мазнина. Може ли за клип как се отглеждат сега.
                  Може ли отново линк към клипа, за масажа на телетата, че не мога да го открия.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• s_s1
                    s_s1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Благодаря, търсих го но не го открих.

• Стария
                    Стария коментира
                    Редактиране на коментар
                    Леле братче къде дремат природо защитниците.....това си е жива мъка и ужас за животинките....

а и като ги гледам това си е някакаква разновидност на абърдийн ангуса

попаднах на едни реклами за стекове и цени на килото в левове....това джапанското беше най скъпо над500 лева килото...ангъс стековете зависи от коя част са бяха от240...до 80...50..лева...ама японското при тоя труд и бири....как нема да е такова

незнам дали ще наруша правилата но който се интересува от нещата по темата нека просто напише...Линбул...в интернет и многго неща ще му просветнат...блога е на едно приятелче...

• mdim
                    mdim коментира
                    Редактиране на коментар
                    Стария, кажи дали вече продават нормално. Гледах ги преди няколко години, но беше един-два пъти в годината, на някакви пакети и други условности. Два пъти опитах да поръчам, но не ми се получи.
                    А иначе японското е в пъти по-мраморирано от ангъсите.

• А какво яде българинът който пазарува от магазина
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X