Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой пилот от Формула1 харесвате и кой не?

Скука... и аз съм на мнение че тая писта няма място във Ф1.
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
      Ауу като заговори за писти. В събота по Евроспорт засякох едно състезание за суперкупата Порше. Караше се на 25 километровото трасе на Нюрбургринг. 6 обиколки. Едно време и във Ф1 се е карало това трасе. Уникална работа. Спускания, изкачвания, завои с обратен наклон, някой с много сериозен такъв, мантинелите много близко, пистата тясна. И беше на дъжд. Ясно е че такова трасе няма как да намери място в съвременната Ф1, но бих се зарадвал да видя нещо подобно.
      ....
      То, хубаво, ама представи си, че си зрител "на живо", в някоя част на пистата. И какво - ще видиш състезателите общо ... 6 пъти. А ако някой отпадне по трасето, даже и по-малко. Ще има сериозен отлив на публика от пистата към телевизионните екрани, където всичко с подробности ще се излъчва и в реално време и на записи от различни гледни точки на камерите. А състезание по дълго трасе, с повече на брой обиколки и продължаващо повече от 2 часа, няма кой да организира, както и няма да има желаещи да участват. Все пак, сега състезанията не са 7 на брой и естеството им е съвсем различно.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
        То, хубаво, ама представи си, че си зрител "на живо", в някоя част на пистата. И какво - ще видиш състезателите общо ... 6 пъти. А ако някой отпадне по трасето, даже и по-малко. Ще има сериозен отлив на публика от пистата към телевизионните екрани, където всичко с подробности ще се излъчва и в реално време и на записи от различни гледни точки на камерите. А състезание по дълго трасе, с повече на брой обиколки и продължаващо повече от 2 часа, няма кой да организира, както и няма да има желаещи да участват. Все пак, сега състезанията не са 7 на брой и естеството им е съвсем различно.
        Да, това е така + скъпата поддръжка на подобно голямо трасе. Но все пак би било готино. Майсторско трасе с всякакъв тип завои, които са толкова много на брой, че доста по-трудно се научават. Пилотска писта. Може пък и да си струва да се направи този кеф за зрителите, а и за пилотите. По подобно голямо трасе публиката може да е много, а билетите да са адски евтини - аз не бих издържал на изкушението да ги видя на живо, пък било то и 12 пъти /трябва за покрият 300км/ на някой засукан майсторски завой. Въпрос на голямо желание и много пари е да го направят .

пп в Порше купата стартираха огромно количество автомобили. Пуснаха ги на 3 серии /през 8 км грубо казано, но бяха в различни класове/, така че публиката на скучаеше =)).

Коментар

Идеята ми беше че отпадат трасета които са част от създаването и духа на Ф1 да не кажа легендарни за сметка на разни импотентни писти като Валенсия, другата писта която не понасям е Хунгароринг нищо че е от бая време, ама да махнеш СПА или Силвърстоун примерно както се случи с други такива писти за в бъдеще и да ги преместиш некъде къде се шлаят само чаршафи и камили си е престъпление ма и това ще стане дедо Скрудж май нема задръжки като види $$$$.
          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Чакахме промени и пак нищо! И този сезон ще имаме новите стари шампиони.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Макларън я втасаха яко. Може би ще върнат правилата от Валенсия, но мисля че от Ферари ще са против, а трябва единодушие...
              ...след като дадоха тон на дружното "ореваване" на обдухваните дифузьори, най-сетне ще са доволни, че "лошородената" им кола върви (що годе)
              За да не се приеме за празнословие и фенщина:

"Ферари F150 e "nata male" (родена лошо, буквално преведено)...Лука Ди Монтедземоло
              "A conventional car" (Конвенционална кола)... Ейдриън Нюи

Слава на спорта на гениалните технически решения!!!
              Амин!

ПП: Нещо, тая пародия почва сериозно да ми писва...

ПП2: Добре че президента на ФИА, не е който и да е , а бившия ТД на Ферари...
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ooo знаех си че ще е готино състезание.

Браво на Алонсо.
                Много жалко за Макларън - тоя тим се прее%а сам, при това мноого сериозно. Уникални грешки в бокса. Просто си погребаха пилотите на последното спиране. А колите на Макларън щяха да направят интересното в края на състезанието. Непростими грешки. Хамилтън отново кара до край. Евала на този пилот. Това е шампионското каране. Кара се до финалната линия. Маса да запомни това.
                Фетел ме разочарова. Вместо с каране да мине Хамилтън, той го направи в бокса. Ми шампион си бе, покажи ни шампионско каране и кураж. Но черния е с големи топки и това явно го уплаши. Жалко че след последното спиране в бокса прецакаха негъра - можеше да видим една красива битка.
                Уебър извади най-големият късмет. Иначе щеше да е 2 места назаде. Не кара и това е.

Но състезанието биваше!

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  ... Това е шампионското каране. Кара се до финалната линия. ...
                  Като че, по-правилно ще е "каране", да се замени с "бутане".
                  Типично за неговия "шампионски стил".
                  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Да, имаше шампионско каране днес.
                    Показа го Алонсо.
                    На мен състезанието ми хареса.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                      Като че, по-правилно ще е "каране", да се замени с "бутане".
                      Типично за неговия "шампионски стил".
                      Каране е, с големите топки. А такова малко хора показват. Това е борбата за позиция. Натискаш до края, даваш най-доброто. На мен ми харесва да гледам такива пилоти. От импотентните има достатъчно.

Коментар

Макларън, толкова си можеха днес. Просто карането на Хамилтън и Бътън, екзалтираха една иначе по-слаба кола. Нямаха шанс срещу Ферари, но можеха да вгорчат живота на лимонададжиите.
                        Жалко за минорното настроение в отбора, за глупавите грешки.
                        Алонсо спечели заслужено и се радвам на победата му. Радвах се, когато Хамилтън бавеше буловете и Алонсо успя да се откъсне. Пестенето на гуми и гориво, обаче не му се удава. Иначе, шапка му свалям за карането и хъса. Аман от критики по негов адрес!
                        А малкия лимонададжия, се видя колко му стиска да го атакува. Надявам се, все по-често да му се налага да се бори вътре в групата.
                        Състезанието ми хареса.

А, и се видя кой командва в Ред Бул. Мотивацията на Уебър получи поредния ляв прав. Не съм много сигурен, дали ще преподпише.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          ...Алонсо спечели заслужено и се радвам на победата му. Радвах се, когато Хамилтън бавеше буловете и Алонсо успя да се откъсне. Пестенето на гуми и гориво, обаче не му се удава. Иначе, шапка му свалям за карането и хъса. Аман от критики по негов адрес!
                          Хамилтън определено свърши добра работа. На негово място Маса щеше да пусне Фетел моменталически.
                          Не мисля, че някой го критикува прекалено. Просто всеки си има пристрастия.
                          За мен в момента има трима пилоти на най-високо ниво.
                          Без да подценявам Шуми, това са Алонсо, Фетел и Хамилтън.
                          Последните двама не ги обичам, но не мога да си изкривя душата.

Коментар

За Алонсо и Хамилтън, съм съгласен. Фетел още не мога да го сложа до тях.
                            Ако ми покаже поне мъничко агресия, някое и друго изпреварване... някоя спечелена от него, а не от суперболида му позиция.
                            Не ме кефят лесните му победи. Кефя се, когато някой със по-слаб болид, покаже много хъс.
                            Бътън, Кобаяши, Шуми, Перез, Петров... макар да не са в една категория, такива хора искам да гледам на пистата.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              За Алонсо и Хамилтън, съм съгласен. Фетел още не мога да го сложа до тях.
                              Ако ми покаже поне мъничко агресия, някое и друго изпреварване... някоя спечелена от него, а не от суперболида му позиция.
                              Не ме кефят лесните му победи. Кефя се, когато някой със по-слаб болид, покаже много хъс.
                              Бътън, Кобаяши, Шуми, Перез, Петров... макар да не са в една категория, такива хора искам да гледам на пистата.
                              Фетел беше много агресивен преди. Това е част от израстването му, показва търпение и зрялост.
                              Другите и аз им се кефя(забрави поляка), но още не са на това ниво.
                              Мисля си, че понякога забравяме какво напрежение понасят пилотите и колко е трудно да си "перфектен" всяко едно състезание.
                              Могат го само най-добрите, дори да ни изглеждат не атрактивни понякога.

П.П.Шуми го изключвам от всяка една класация. Заслужил си го е.

Коментар

За Шуми съм съгласен, а Кубица наистина го пропуснах, но липсва.
                                Имало си е и си има два чешита пилоти: стратези и пресметливи, и импулсивни и агресивни. И от двата типа има шампиони, а много от тях преминават през единия или другия тип с течение на времето. Едно нещо остава сигурно, вторият тип са по-атрактивни.
                                Вземи Хакинен, минал е и през двата типа, Райконен също...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X