Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формула 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой пилот от Формула1 харесвате и кой не?

Признавам! Аз съм разочарован заради представянето на Ферари! След демонстрираната скорост и перфектно работещо окачване в петък и събота, след почти перфектната квалификация състезанието бе провалено от "стратезите" в бокса, които трябва да коригират решенията на пилотите и да вземат правилни такива! При положение, че аз от София виждах, че започва да вали и дъжда се усилва, не знам кой и със какъв акъл остави Алонсо да влезе в бокса за смяна на мокрите гуми с интермедия?! Макар и Фетел да се откъсна малко напред (което също показваше, че мокрите гуми все още имат добро сцепление), "кончетата" се движиха с добро темпо и се откъснаха от останалите! Може би се подлъгаха по Уебър който пръв сложи интермедията и започна да дава добри времена и да прогресира в колоната, но той нямаше друг избор след завъртането си, след контакта с Хамилтън и за него този риск бе оправдан! Защо оставиха Маса да се влачи след Кобаяши толкова обиколки (интермедията спряха да дават добро сцепление), след като видяха, че пистата изсъхва и ще се ползват меките гуми, вместо да му бяха изтеглили пит-а с една обиколка по-рано и да изпреварят японеца (на когото много се кефя - железен е) в бокса?! Истината е, че младоците в скудерията има какво още да учат и стратегическия гений на Жан Тод ще остане ненадминат (колко много състезания бяха спечелени благодарение единствено на неговия страхотен поглед върху развитието на целия състезателен уикенд и самото състезание)! Както и да е! Станалото - станало и дано някои хора да са си направили правилните изводи от случилото се! Като цяло аз съм оптимист, защото се вижда, че привличането на Пат Фрай, като главен конструктор веднага даде положителни резултати (има много да си връща той на Макларън) и болида прогресира много бързо, а сезона дори не е преполвен! Определено този сезон е най-интересния до момента, от всички които съм гледал (а те са много) и поне за мен битката за титлата тепърва ще започне, въпреки сериозния аванс на Фетел и Ред Бул! Нямам търпение да идва Валенсия..

Поздрави

Коментар

Ето малко каране за надъхване в следващите състезания. Кобаяши просто вади всичко от колата, кара на ръба, затова от време на време изтърва по някой завой леко. Голям е тоя японец, в момента не виждам пилот в колоната който кара с неговият хъс на предела на възможностите!
      Квалификация 2, стената на шампионите!
      пп големи са боклуци тия от Ф1, свалиха красивото клипче с кристално качество и страхотен коментар, затова слагам друго - без звук и лоша картина...
      Последно редактирано от T-1000; 13-06-11, 10:42.

Коментар

Вие не сте спали! Аз бях утрепан от бръщолевенето на коментатора, новия - много тъпо парче - и направо си легнах. Къде отиде Тенчев? Двамата с Иванов мисля че бяха добър дует.
        А и на вас нещо ви е станало - толкова добри думи за Шуми на едно място не бях виждал!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          А и на вас нещо ви е станало - толкова добри думи за Шуми на едно място не бях виждал!
          Прав си аз тоя човек преди да се върне не можех да го понасям изобщо а сега ме кефи и то много, може би и заради отбора в който вече не е, иначе кара може би по страхотно и от Бътън просто за тази техника която кара или добро или както в случая ше си затрая, но рано или късно Мерцедес ще започнат да доминират освем ако не я подкарат като БМВ-та преди.
          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Никога не съм бил фен на Шумахер, но вчера наистина стисках палци да се качи на подиума. Кара майсторски. Язък, че още няма техниката под г..а! Мерцедес може да започнат да доминират, ако Нюи отиде при тях. Като конструктори на двигатели са на изключително високо ниво, което си е резон, но още имат да се учат за колата. Малко се надцениха, като се отделиха. Друго предимство им е, че имат според мен най-добрият стратег изобщо-Рос Браун. Симпатизирам им. Розберг също ме кефи как кара.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Старите "кучета" за драмата в McLaren :

Легендарният Ники Лауда разкритикува сериозно пилота на McLaren Люис Хамилтън след катастрофата, в която се замеси по време на Гран При на Канада. 26-годишният британски състезател е обект на разследване от страна на стюардите заради инцидента между него и съотборника му Дженсън Бътън. Лауда смята, че Международната автомобилна федерация трябва да накаже строго опасното му каране:
              „Хамилтън прекрачи всички граници. Той е напълно луд. Ако FIA не го накаже, вече няма как да разбера света. Трябва да се сложи край на подобни изпълнения. Не можеш да караш така, защото в резултат на това някой ще бъде убит.”

Бившият световен шампион Емерсон Фитипалди допълни: „Мисля, че Люис е невероятен талант, световен шампион, но понякога е твърде агресивен, когато опитва изпреварване. Така се случи и в Монако, когато постави Фелипе Маса в трудна позиция и го застраши. Трябваш да знаеш границата на това колко да си агресивен, да уважаваш останалите и в същото време да си конкурентен.”

От http://motorsport.bg
              Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Съгласен!
                Любимият пилот ми е, но кара, всякаш още е в GP2.
                Харесвам агресивността му, но и малко акъл трябва и търпение. Състезанието не се печели в първите обиколки. (е, не винаги...)

Коментар

Аз за това писах още след Монако ГП.
                  Много точно си го написал - не става само с...каране
                  Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Ще прощават феновете на Хамилтън, но има други пилоти, които с толкова подкрепа и с такава кола, вече да са поне два пъти световни шампиони.
                    С една дума-прехвален....

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                      Ще прощават феновете на Хамилтън, но има други пилоти, които с толкова подкрепа и с такава кола, вече да са поне два пъти световни шампиони.
                      С една дума-прехвален....
                      Не го харесвам тоя негър, защото си мъкне цялата рода в бокса и още повече че ми ги показват по телевизора. Ама кара и прави шоу!
                      Кои са тия пилоти които ще станат шампиони при толкова подкрепа можеш ли да кажеш, защото имаше и други пак бая прехвалени които сега са затънали до гуша /Райконен и Монтоя например, понеже са пресни/

Коментар

Алонсо, Шуми, Фетел(той и ще го направи), Бътън...за тези от миналото да не говорим.
                        Не казвам, че не кара. Липсва му стабилност и за мен не е боец. Назад ли е, не му издържат нервите.
                        С една дума-прехвален.

П.П. И да не забравяме, че не съм специалист по Ф1, лично мнение е.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                          Алонсо, Шуми, Фетел(той и ще го направи), Бътън...за тези от миналото да не говорим.
                          Не казвам, че не кара. Липсва му стабилност и за мен не е боец. Назад ли е, не му издържат нервите.
                          С една дума-прехвален.

П.П. И да не забравяме, че не съм специалист по Ф1, лично мнение е.
                          Е, и аз не съм спец , но от тези които си изброил, само Шуми ми се вързва - има нерви, кара здраво, не се предава, не реве доказано кара с постоянство и не е звездичка гряла няколко години години и паднала като комета. Фетел просто не може да усети каква тръпка е да се почне по-отзаде в момента и си прави сам състезанието, надявам се да се промени това колкото се може по-скоро. Хамилтън и Алонсо са доло горе едни и същи - все са им виновни другите, рев до небесата. А Бътън ако кара както в Канада и за напред, ще вземе да ми се дигне в очите.

Коментар

Според мен, бъдещето е на пилоти като Хамилтън, Алонсо,Кобаяши, Розберг, Перес...
                            Малкия, определено има талант, но искам и аз да го видя да не стартира от пол позишън. И без това кара най-бързата кола в момента. На Шуми, колкото и да не съм му фен, не мога да не му сваля шапка. Като говорим за Люис, нека си спомним Шуми в началото, споровете му със Сена и т.н. Ще уври, въпрос на време е. Талантът обаче е на лице. Жалко, че го гони каръка на Кими. Крайно време е, баща му да ги заведе всички при шамана на племето, за да им бае против карък. Под строй, Начело с Денис, Уитмарш и сие. А, когато Денис е на пистата, просто каръка се мултиплицира...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Изненадващо за себе си и аз установих, че за първи път от 1994-та година насам, симпатизирах на Пилето към края на състезанието.
                              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                              Walter Rohrl
                              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Aз пък ще взема да пусна ТОТО-фиш. Май единствен предположих, че Бътън ще е пръв (Сашо ще потвърди). Това, разбира се, не е плод на някакви дълбоки анализи, а просто... ми се искаше и стана! И то след какво каране стана... Клипчетата по-горе на Кобаяши много напомнят последните обиколки, преди Фетел да се... изложи. И двата болида излизаха от завоите на дрифт! Красота!
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X