Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Някой би ли ми напомнил, на кой уонаби работодател 2к евраки му се виждаха множко за квалифициран ръководител на личната му лаборатория? Ей, наскоро беше го говорихме, ама на ....
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
      Някой би ли ми напомнил, на кой уонаби работодател 2к евраки му се виждаха множко за квалифициран ръководител на личната му лаборатория? Ей, наскоро беше го говорихме, ама на ....
      Изобщо не съм имал идея да наемам хора в лаборатория.
      Питах за тестове, изцеждаш сока в прахчето, и ако почервенее над определен нюанс - не ядеш.
      1200 в София са дива мизерия. Туй по отношение че ако не ръчкали у Фейса щял да ги позлати.
      Само вноската по апартамента ще ти е половината от тая заплата, независимо кредит или наем.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
        И пак вдигнали съдебните такси, щото много сме забогатели.
        https://www.investor.bg/ikonomika-i-...hodite-264243/

Даника да си вярва в обществото и върховенството на арменския поп. Да се откачиш от прогнилата система е въпрос на оцеляване.
        Значително по-грамотна съм от популиста, който си цитирал и за разлика от теб мога да чета. Защо не погледнеш текста на линка и "ужасното" увеличение от 5 на 70 лв. такса за водене на дело.
        Там където си се запътил, този гъдел също не е безплатен. Дали е 35 евро?
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
          Значително по-грамотна съм от популиста, който си цитирал и за разлика от теб мога да чета. Защо не погледнеш текста на линка и "ужасното" увеличение от 5 на 70 лв. такса за водене на дело.
          Там където си се запътил, този гъдел също не е безплатен. Дали е 35 евро?
          Ама чакай, не беше ли тая съдебна система на държавна хранилка? Или хем от хазната цоцат, хем от нас?
          Изобщо не е само до тия 70 лева. Средно по 1-2 пъти на месец все нещо ново гласуват, дето е по-зле за нас. Не ми се мисли докъде ще я докараме като дойде моето време за пенсия. Ако все така върви в тая прогресия да се ослушват за заплати, и постоянно да вдигат цени. Токът скочи с близо 3%, топлото с 12%, не ми се търси точно. Пък и различно данни намирам.

Очаква се от 1 юли цената на топло и електроенергията да скочи с близо 7%.
          http://eurocom.bg/news/article/po-sk...voda-ot-1-iuli

Докога така?

Коментар

...вярва в обществото и върховенството на арменския поп. Да се откачиш от прогнилата система е въпрос на оцеляване....
            Не съм казАл, нооооо пак повтарям - системата е хризантема, синджиро си иде кУзЪтЪ я немЪ. Друго нема и да има бАрем още 28 гОдин, кой каквото и да разправя или да не разправя. С тикви и кратуни, компири и рапони става само зеленчукова градина, цивилизацията се отлага за след няколко живота.
            -Чем занимаетесь по жизни?
            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Ама чакай, не беше ли тая съдебна система на държавна хранилка?
              Има сегмент държавна дотация, защото един куп дела се гледат безплатно, но другият сегмент на бюджета на системата са приходи от такси.
              Ти защо ревеш, като не плащаш данъци, демек не пълниш бюджета, а понеже си в сивата част на икономиката, както сам каза, вероятно можеш да си извадиш тапия за социално слаб и ще ти се гледа делото без пари?
              Спирам, защото започна малко да ме е гнус.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                Има сегмент държавна дотация, защото един куп дела се гледат безплатно, но другият сегмент на бюджета на системата са приходи от такси.
                Ти защо ревеш, като не плащаш данъци, демек не пълниш бюджета, а понеже си в сивата част на икономиката, както сам каза, вероятно можеш да си извадиш тапия за социално слаб и ще ти се гледа делото без пари?
                Спирам, защото започна малко да ме е гнус.
                Айде сега, малко ли ти е ДДС, данък имоти, данък МПС, акцизи в алкохол и бензин... ГО също е под формата на данък, винетка. Сега и ще ми обмитят стоките дето внасям, че и 60 лв. ми искат таксичка дето си търкали зъбите, демек митническите документи. И там ДДС разбира се.
                Туй са едни 30% от харчовете ми. Малко ли е?
                Чак социално слаб не мога да се докарам, ама колкото съм могъл съм взел от борса по труда, нали затова ми удържат сума и неща? Или е грехота да си ползвам свое право?

Кво да видя, куките пак си показали истинския нрав:
                https://offnews.bg/obshtestvo/raniha...kr-683837.html
                Нали пребориха престъпността, и почнаха редовите граждани! За тях ли ми прибираха над половината кеш?
                Последно редактирано от Ivan Terziev; 07-07-18, 19:43.

Коментар

"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!"
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Ама чакай, не беше ли тая съдебна система на държавна хранилка? Или хем от хазната цоцат, хем от нас?
                    Изобщо не е само до тия 70 лева. Средно по 1-2 пъти на месец все нещо ново гласуват, дето е по-зле за нас. Не ми се мисли докъде ще я докараме като дойде моето време за пенсия. Ако все така върви в тая прогресия да се ослушват за заплати, и постоянно да вдигат цени. Токът скочи с близо 3%, топлото с 12%, не ми се търси точно. Пък и различно данни намирам.

http://eurocom.bg/news/article/po-sk...voda-ot-1-iuli

Докога така?
                    Забрави да споменеш и здравното цицане!Плащаш осигуровки + 3 уева на посещение за това че плащаш 30-50лв.на месец ,това пак е за наша сметка и на далавера са пак тези църните дето не плащат нищо и държавата ги гледа и дундурка като животни от червената книга,а децата ни бегат навън ,щото виждат кво става!Сещам се и за това как 2ма източили здравната каса с милион и триста.Куче влачи рейс дира няма.За хората в летаргия всичко си е 6 и 300години мое си работят за 400-700лв.само заради стажо и да фанеме пенцията!За такъв народ са гинали смели люде и тоя народ, когато дойдат паметните дати,някои лицемерно се кланят,ама за какво и те не знаят!Така е "наведена глава ,сабя не я сече"!Направо си е за срам ,това че много хора не отстояват правата си независимо дали става въпрос за месторабота или в обществен план.Не били плащали заплати.........,айде бе ,е който е луд да търпи и да вие врат!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Да се откачиш от прогнилата система е въпрос на оцеляване.
                      Ама човек, та това е най-лесното нещо на този свят!
                      Стягаш гъза, опъваш ушите и ...опъваш, опъваш, опъваш каиша. Обаче знаеш ли кое му е кофтито (за теб - радикално и решително) - нема за какво/на кого да мрънкяш...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Ама човек, та това е най-лесното нещо на този свят!
                        Стягаш гъза, опъваш ушите и ...опъваш, опъваш, опъваш каиша. Обаче знаеш ли кое му е кофтито (за теб - радикално и решително) - нема за какво/на кого да мрънкяш...
                        За 5 години наглеждане на тоя форум едно не разбрах. На кое казвате мрънкане?
                        Дори в момента разработвам Специална теория за относителността на мрънкането. От моя гледна точка ти мрънкаш, че вече не внасям 700 лв. месечно преди да си видя парите, после почват безбройните "права", дето ми вменяват да ползвам по задължение. С ДДС отгоре!
                        Дори утре мога да дам имота си под наем и пак ще си докарам повече пари от пенсията, дето я видя на 70 години, я не. Ако работата дето я бачкам в момента потръгне - ще съм в пъти по-добре от работещ беден.
                        Туй ли е мрънкане според теб?
                        Едно ми е криво, че не можах да отида да подкрепя Босия, дето родната полиция го е пребила, до колкото разбирам с опасност за живота.

Даника се гнусяла, че може да посегна към мое право, дето съм си го изработил и платил в пъти. На Манго хич не се гнуси, дето си взема помощите докато разкоства нечия чужда къща.
                        Наща полиция е пред парламента...
                        Относителност!
                        Последно редактирано от Ivan Terziev; 07-07-18, 21:45.

Коментар

Знаеш ли колко ми пука за твоите 700 лв!

ПП
                          Впрочем, как си ги смяташ тия? Щот мноу ривеш, ма за 7000лв заплата не си споменавал.

Коментар

Знаеш ли колко ми пука за твоите 700 лв!

ПП
                            Впрочем, как си ги смяташ тия? Щот мноу ривеш, ма за 7000лв заплата не си споменавал.
                            Я, още имало вярващи в 10%-ния данък за служителите.
                            Към 30-тина % са, преди да си видиш нетото. В случай че не си виждал колко са осигуровките от работодателя - това може да те ориентира.
                            kolkodavam.bg
                            На тебе не ти пука, ама Даника и пука, и много иска да си ги внасям. И се гнуси ако ми мине през ум да взема помощи. На Манго с 0 дни трудов стаж не се гнуси.

Коментар

Осигуровките не са данък!

ПП
                              И като толкова ривеш за "мангалите", имай предвид, че всъщност ги взимат баба ти и майка ти - твоите баба и майка. А един ден - и ти ще ми легнеш на мен (защото само ДДС-то, което давам върху семки и бонбонки, е колкото цялото ти участие в обществото, за целият ти активен живот).

ПП 2
                              Като същевременно (като друг един "изложил" се тук) и аз карам 20-годишна кола.
                              Последно редактирано от davc; 07-07-18, 22:23.

Коментар

Осигуровките не са данък!
                                Еми насила ми вземат едни пари, и почти нищо насреща. Задължителните принудителни харчове колкото решат - за мен са данък. Или рекет или акциз да им кажеш - все тая.
                                Едно елементарно лечение с течен азот правих преди година, и пак се наложи да платя на частно. Пенсия не се и надявам да видя. Кви осигуровки са това?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X