Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
    Датеработел в България и чест? Прекалено хубаво за да бъде истина.
    .
    Айде спри се малко, че обиждаш доста хора на форума!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

ами скивай ся - около 40% от датеработелите в България за пълни безобразници (хора на някой), други 40% са кадърни но подлеци (все гледа да те прекара, да не плати и тн) и около 20% са РАБОТОДАТЕЛИ.
      Да не би да искаш да кажеш че последните 20% са все у форумУ?
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

ами скивай ся - около 40% от датеработелите в България за пълни безобразници (хора на някой), други 40% са кадърни но подлеци (все гледа да те прекара, да не плати и тн) и около 20% са РАБОТОДАТЕЛИ.
        Твоя работа, аз просто помолих. Но щом искаш продължавай да обиждаш, въпрос на възпитание.
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          ...Айде спри се малко, че обиждаш доста хора на форума!...
          Някак си не ми изглежда като молбЪ точно, ама щом си рекъл.

Коментар

"За толкова пари, толкова и ще им работя!" Чувал съм го от работник в България, спокоен и защитен от КТ...
            Според приятелите ми в Англия и Германия, дори само да си помислят такова нещо и са изгонени от работа...

Относно "Датеработел" - има една Агенция по вписванията, отиваш там и срещу някакъв процент от сегашната ти месечна заплата
            регистрираш фирма и ставаш Датеработел. След това взимаш една торба с трици, започваш да ловиш мишки и да "тъпчеш в гушката и г**а си."
            В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

И на теб явно нещо ти пречи да си работодател и да промениш процентите. А Ронин, примерно, го е направил.
              Ми свиквай тогава да си от другата страна.

Относно спомените - преди '89-та работникът не се назначаваше единствено и само от управляващия фирмата. Имаше и едни други лица в ръководството, както и едни други, въобще несвързани привидно с въпросната. Синдикатите да ти обяснявам ли какво бяха?
              Та може сега да има кусури в регламента, ма в никой случай на загуба от въпросния не е работникът. Още повече има пълна свобода да мине от страната на работодателите и няма никакви основания да мрънка срещу тях.

Коментар

Каквито работниците, такива и работодателите. Все пак работниците са мнозинство.

Аз примерно съм двете едновременно, на кой да се сърдя първо?

Всеки си има шеф, има една приказка.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
                  "За толкова пари, толкова и ще им работя!" Чувал съм го от работник в България, спокоен и защитен от КТ...
                  Според приятелите ми в Англия и Германия, дори само да си помислят такова нещо и са изгонени от работа...
                  Ей, пустия тоя запад... И по-голяма от тукашната мърлящина съм виждал, и в петък отиват да изпият едно кафе и се прибират да пазаруват. Уволнението е трудно, както и при нас.
                  Иначе не е мрънкане, туй са си фактите. Някой си мисли, че си позлатява работниците с 1200 лв. дето се пържат по цял ден на електрожена. Виждал съм обяви за работа по 1 страница с описание за търсени възможности, и отдолу се хили заплата близо до минималната.

Коментар

..."За толкова пари, толкова и ще им работя!"...
                    Интересно, в магазина като си купуваш нещо на определена там цена, да не би да ти дават повече?

Относно "Датеработел" - има една Агенция по вписванията, отиваш там и срещу някакъв процент от сегашната ти месечна заплата
                    регистрираш фирма и ставаш Датеработел. След това взимаш една торба с трици, започваш да ловиш мишки и да "тъпчеш в гушката и г**а си."
                    Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                    ...И на теб явно нещо ти пречи да си работодател и да промениш процентите. А Ронин, примерно, го е направил...
                    Е па всичките ако станем датеработели/работодатели кой ще бачка!?!? юруууш Много вожд, малко индианец. А кой какво и как е направил, ми вижте Хенри Форд де. Тва що не моете да го напрайте а? Ама на мен ми давате наклон, че по-лесно...

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                    ...Относно спомените - преди '89-та работникът не се назначаваше единствено и само от управляващия фирмата. Имаше и едни други лица в ръководството, както и едни други, въобще несвързани привидно с въпросната. Синдикатите да ти обяснявам ли какво бяха?...

За спомените нали се разбрахме да не си ги мерим? Пълно щастие е пределно ясно че няма, всяко време си има и предимства и недостатъци. А то сега в държавните фирми и по министерства и ведомства все няма едни други лица в ръководство да суфлират, кой къде, какво и как, така ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                      ....Някой си мисли, че си позлатява работниците с 1200 лв. дето се пържат по цял ден на електрожена....
                      Апропо , ти до къде я докара с твоите бизнес проекти ? СтанА ли работодател вече ?

ПС.
                      ... а понеже се хвана като кърлеж за тЕя 1200 лв. на заварчиците още в началото на една друга тема : не обичам да давам подробности за собствената си персона , но по изключение ше го направя за уточнение . Ще е полезно за теб , нали ше минаваш от нашата страна на барикадата .

1200 лв. при мен е стартова заплата . За такъв дето като дойде на "интервю" и твърди , че и "к@ра му е заварчик" .
                      След това му давам да направи едни т.нар. "допускни проби" , които минават след това на рентген и механични изпитвания .
                      Ако издържат ( в смисъл докаже , че и с к@ра може ) го назначавам на 6 месечен договор . Защото трябва да докаже , че не само може , ами и че му се работи . В това време ( наред с адаптацията към конкретното производство) е на норма и ако е добър - колкото изкара . Винаги е над 1200 , таван няма . Следва безсрочен договор и идва времето на "висшия пилотаж" - пускам го на отговорен обект ( няма да обяснявам какво значи това) и там е на бройка заваръчен стик .
                      Е , вярно че не стигат чак твоите "заветни" 4500" , но не са ми изключение хората , които си докарват за по една кола на старо всеки месец. ... което като чорбаджия изЗедник смятам , че за нашия стандарт не е зле. Е , ще ми се да им дам и повече , ама пуста конкуренция ... толкова мога
                      Толкова за заварчиците . За операторите на ЦПУ и общаците е друга бира .

... и между другото аз също карам кола на 20 години ( тая от аватара) . Таман събера кинти за нов ML .. и взема че ги вложа в някоя машина . Ей така , за спорта .
                      Последно редактирано от Vlado_Ts; 06-07-18, 17:45.
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

... Таман събера кинти за нов ML .. и взема че ги вложа в някоя машина . Ей така , за спорта .
                        Аз разлика не виждам
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Начи, Владо, те на 25 стават янгтаймери и минават в друга графа
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кола на старо е относително,от 1000 до 2000лв.Стартова заплата 1200лв.за заварчик на норма и тест заварки е смехория,1200-1300 взимат заварчици в строителството .Е за това се вари най- добре само навънка 16-18 евра на час.Тука за 1200-1600 няма смисъл да си облъчваш к...а и м...дете ,ако ти требват !Има други начини да се изкарат подобни заплати,а това па с неизплатепи заплати който го търпи сам си е виновен,то за това и народа бяга.Колкото до позвъняване от нов да стар работодател за даден работник,е стария винаги ще зас...ре бившия си кадър ,особено ако е бил добър и продуктивен.Тука идва разликата интелигентен работодател или прозд продукт на стопанската икономика.Интелигентния обикновенно не звъни никъде ,дава ти задачите и гледа как се справяш в различни ситуации и ако се оправяш, оценява!Доволни никога няма,това е истината!Тука важи уравнението за "по-малкото зло"!За 27 години непрекъснат стаж в доста сфери до такива наблюдения стигам.Най-важно е човек да е адаптивен и към среда и към занаяти.Скорост и качество при изпълнение, всеки работодател цени!Трудно е ,но е възможно ако си струва!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Интересно за какви заплати работят там ? ииииЙ съответно тук за една и съща работа, длъжност и тн...
                              а и каква ли песен ще запеят ако им махнеш една нуличка отзад заплатата и ги наюркаш, че са мързеливи, и да бачкат повече

Коментар

Момчета, работодателите..дават работа/така се и дефинират/Хората масово търсят работа - и работа получават.Стане ли обаче дума за пари..това е друго,те пари не дават- те плащат заплата, която е общо взето фиксирана ставка/картелно споразумение/ в дадена област, с минимални отклонения.Така практически търсещите работа навсякъде ще получат работата която търсат, почти на еднаква ставка за труда си.БГ е една шепа страна, а работодателите в един град/среден или малък/ са от няколко , до няколко десетки.Та те всичките са вързани на хорото и знаят как се работи в БГ, как се изгражда стабилен бизнес в такава среда.., и как се третира/степенува/ по важност всеки един фактор - като разход..
                                Онези наивни хора, които са достатъчно кадърни и качествени в областта си, трябва отдавна да са разбрали, че цената им зависи само от тях!Много често, тези хора не са нужни никъде в БГ, защото пречат със знанията и уменията си..на концепцията и бизнеса на работодателите им!Повече от видно е каква тотална некомпетентност и некадърност цари навсякъде...това идва от нивото на собствениците и мениджмънта на фирмите!Менте - в хранително-вкусовата, леката промишленост, за пътното строителство и инфра-структурни проекти да не говорим...В БГ практически има имитационна икономика...нищо общо с реалната пазарна икономика.Такива са и повечето проспериращи фирми в тази среда...създадени от Г-н Никой, за да обслужат Г-н Некой, за да се върши имитационно една работа..и да усвоим едни средства по програма, проект, концепция..или стратегия..Та баш ги боли..кой и как ще свърши нещо си имитационно..., важно е да е на минимална цтавка, и разходите по случайни хора наети да работят да бъдат минимални.
                                Кадърните и можещи хора ако искат да бъдат оценени подобаващо, трябва да се напънат още малко - просто да намерят собствената си ниша и да работят сами за себе си!Сега има много възможности, които дава глобалната комуникация...и смело да отхапят своят дял.Наемният труд гради чужда империя, и руши вашето здраве!Вие избирате..ако разбирате..
                                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X